COM ENS AJUDEN ELS ROBOTS DOMÈSTICS?

En iniciar el projecte de robòtica a l’escola, cicle inicial vam haver de respondre a una pregunta clau: “Per a què serveix un robot?”. Investigant, investigant… vam arribar a una conclusió: els robots ajuden a les persones a millorar la seva qualitat de vida. Les persones guanyem temps, evitem fer càrregues pesades i tasques repetitives.

És per això que vam considerar important conèixer diferents robots domèstics que podem trobar en el nostre dia a dia a casa.

Per parelles, els alumnes van triar el robot domèstic, van elaborar una fitxa tècnica de l’aparell, i, finalment, el dia de la mostra van  explicar i demostrar el funcionament de cadascun dels robots al visitants.

Al racó de processador d’aliments, els alumnes van oferir sucs naturals ecològics, realitzats amb el propi aparell demostrant que amb poc temps, poc esforç físic i sense necessitat d’utilitzar ni embrutar més estris, podem alimentar-nos de manera saludable.

La demostració del robot aspirador va donar a conèixer que només tenint el coneixement de programació de l’aparell, estalviem temps i esforços en mantenir qualsevol superfície neta.

El GPS es va presentar com alternativa als tradicionals mapes i guies de viatge, ja que actualment són presents als nostres cotxes, dispositius mòbils… i tal i com presentaven els propis alumnes encarregats de l’aparell, “és un invent que ha fet evolucionar a les persones i ens ajuda a no perdre’ns”.

L’espai on es trobava el microones estava força sol·licitat, ja que els visitants podien gaudir d’unes bones crispetes acabades de fer, mentre els explicaven que regulant potència i temps, és un robot domèstic que ens ajuda a cuinar més ràpidament.

Aprofitant que els infants de segon van realitzar un projecte de costura el darrer curs, es va considerar important presentar la màquina de cosir. Una eina que ens facilita les tasques de costura, arranjaments de roba i disseny de moda.

Aquesta mostra de robots domèstics ha deixat palès que l’escola és viva i activa, i que la vida quotidiana no deixa de ser un aprenentatge constant i significatiu.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *