Grup impulsor Escola Sant Josep

Som el grup impulsor de l’Escola Sant Josep de Sant Vicenç dels Horts.
El formem 15 mestres des d’Educació Infantil fins a Educació Primària. Tots els cicles tenim representació dins d’aquest grup.
Fa anys que a l’escola fem un projecte interdisciplinari anual dins de la setmana cultural. Aquest projecte és triat per tots els alumnes de l’escola, des de P3 fins a 6è, mitjançant una votació partint d’uns temes inicials escollits per cada nivell.
A banda, des de P3 fins a 2n treballem el projecte del nom de la classe que és triat pels alumnes i que inclou moltes activitats diverses dins i fora de l’aula (sortides).
Al Cicle superior, a 5è, participem al projecte d’Emprenedoria des de fa quatre cursos. Aquest projecte és impulsat des de l’Ajuntament i inclou diverses activitats per saber com crear una empresa/cooperativa i que avarca des de la creació del nom de la cooperativa, el seu logotip o la creació de la producció que té com a cloenda la venda al mercat del poble.
Des d’altres nivells es fan activitats puntuals que també tenen un caràcter globalitzador i amb una estructura similar a un projecte.
Aquest curs 2017-2018 ens hem plantejat com a claustre la necessitat, o si més no la il·lusió i les ganes, d’evolucionar en la nostra metodologia dins de l’aula amb la implicació de la majoria del claustre. Quan se’ns va plantejar aquest curs de Xarxes de Competències Bàsiques vam fer una anàlisi dels projectes que ja fèiem a l’escola i de com els fèiem, i ens hem adonat que no estem tan lluny de totes les pautes i directrius que ens estant donant els nostres formadors. Això ens fa estar optimistes i amb ganes de continuar i millorar la nostra manera de fer dins la nostra escola.

Així doncs, encetarem un projecte seguint les pautes de la Xarxa de CB al Cicle Mitjà, centrat en el nivell de 4t, des de diferents àrees i que rebrà el nom de “Think in green”. Ja us anirem explicant l’experiència.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *