Metodologia: “La Sireneta”

La posada en marxa d’un projecte ha d’abraçar diferents àmbits: social, l’alumnat ha de participar activament; interpersonal, ha de ser competent per relacionar-se, comunicar-se i conviure positivament amb els altres; personal, ha d’exercir de forma responsable i crítica l’autonomia, la cooperació i la llibertat; i professional, és a dir, competent per exercir una tasca enriquidora.

Considerant aquests supòsits com a punt de partida, considerem rellevant tenir en compte els següents aspectes  que vam prioritzar:

  • El treball en equip.
  • La motivació en relació al projecte per promoure l’aprenentatge.
  • L’adquisició de diferents aspectes en relació al tema escollit (el conte “La Sireneta”).

És per això que la metodologia dels tallers (explicats a l’apartat d’implementació) es va basar en un aprenentatge cooperatiu en què els alumnes es van organitzar en grups intercicle reduïts per poder realitzar les activitats adaptant als diferents ritmes de treball en grups heterogenis.

Els objectius mínims plantejats van ser comuns tenint en compte la pluralitat dels alumnes del nostre centre. L’elecció del treball cooperatiu va possibilitar l’adquisició d’una capacitat mediadora del alumnat, així com desenvolupar habilitats interpersonals i d’autonomia. Es va promoure una participació activa dels alumnes en la planificació, recerca, adquisició de nous coneixements i en la cooperació amb la resta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *