Presentació del tema de l’eix transversal “La Sireneta”

Prèviament a la implementació del projecte, es va fer la presentació de l’eix transversal a partir d’activitats engrescadores, converses… Així vam descobrir conjuntament el conte i el tema que ens acompanyaria fins el dia del carnestoltes.

Els alumnes van rebre  una capsa motivadora amb sis pistes. Amb aquestes van haver d’esbrinar que el conte que es treballaria: era “La Sireneta”. En aquesta capsa vam trobar:

  • Pista 1: un mapa de Dinamarca.
  • Pista 2: un pop i un tritó.
  • Pista 3: una frase del conte.
  • Pista 4: petxines,sorra i una estrella mar.
  • Pista 5: a cicle mitjà i superior un  fragment del conte i a infantil i cicle inicial, un trencaclosques.
  • Pista 6: i un mapa del tresor.

Dins del tresor vàrem trobar contes, la biografia de l’Andersen, un conte plastificat de l’Andersen i Disney, contes de diferents editorials i de les dues versions (Disney i Andersen) i una ampolla on vam trobar l’endevinalla del personatge del que aniríem disfressats al carnestoltes.

 

 

A partir d’aquest bagul es va iniciar una conversa per esbrinar els coneixements previs dels alumnes en relació al conte, l’autor, el món de les sirenes….

 

Els dies següents i per cursos vam llegir en gran grup i de manera individual els contes mirant les il·lustracions, comparant els finals i els contes amb l’original. També vam visionar la pel·lícula.

Aquest va ser el punt de partida per a la implementació dels tallers.

Us deixem l’enllaç per si voleu veure unes quantes fotografies!

Fotos presentació de l’eix transversal

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *