Qui som? Escola Príncep de Viana

L’Escola Príncep de Viana està situada al centre de Lleida, al carrer Anselm Clavé, al Barri de Noguerola-Estació, a poca distància de l’estació de trens. És una de les escoles públiques més antigues de Lleida, de l’any 1939, i en un principi estava situada al carrer Príncep de Viana -a només 200 metres de l’ubicació actual-, i era anomenada també “l’escola dels ferroviaris” ja que la majoria dels seus alumnes eren els fills dels treballadors de la RENFE.

 

 

 

 

L’any 1993 va tancar l’edifici vell i els alumnes i professorat es van traslladar a l’edifici actual, on antigament hi havia hagut un col·legi Maristes, i després l’antiga facultat de medicina. Aquest any 2018 celebrem els 25 anys del trasllat de l’escola i el centenari d’aquest edifici, podeu veure el reportatge que ens va fer el diari Segre en el següent enllaç.

https://www.segre.com/noticies/lleida/2018/01/21/noces_plata_centenaries_37632_1092.html

Som una escola de màxima complexitat d’una línia amb 20-25 alumnes a cada aula, i on l’alumnat de l’escola és el reflex dels canvis i la heterogeneïtat del veïnat dels carrers que ens envolten; 19 nacionalitats i matricula viva durant tot el curs.

Actualment som 20 mestres i 4 PAE -TEI, TIS, 2 AEE- que creiem en la tasca educativa que realitzem i que posem el màxim de nosaltres mateixos, per a què, tot i les dificultats que ens trobem i que ens sorgeixen, els nostres alumnes aprenguin i tinguin èxit com a ciutadans del segle XXI.

A la nostra escola des del curs 2002/2003 treballem per projectes; concretament el projecte Àlber per atendre més eficientment la diversitat i els diferents ritmes d’aprenentatges del nostre alumnat.

A nivell organitzatiu, utilitzem tots els recursos personals possibles per atendre-ho dins de l’aula, amb reducció de ràtios, i amb treball internivells -CI, CM i CS-; a educació infantil ho fem també de forma globalitzada i en els moments que hi ha suports es tracten els conflictes i categories del projecte de forma transversal.

El context alfabetitzador i el punt de partida és molt important per nosaltres; és el fil conductor de tot el treball i els aprenentatges que es realitzaran durant el curs.

Nosaltres treballem a partir de l’Art Contemporani; visita a una exposició o una obra en concreta que ens ofereix obrir mirades i que tots els nostres alumnes s’hi situïn. A partir d’aquí, dibuix inicial, pluja d’idees, categorització, mapa conceptual inicial, treball dels diferents conflictes que van sorgint. Tenint com a base el treball de llengua catalana, però recollint tots els altres “continguts emergents” que van sorgint, investigant i treballant mentre es realitza el projecte -medi, matemàtiques, social, música, plàstica…- i al partir d’un context artístic li donem molta importància a l’estètica a les produccions finals dels alumnes.

Aquest curs vam iniciar el projecte amb un vídeo de l’artista Suso 33 que ens va cedir la Fundació Sorigué i el vam veure en un espai privilegiat com va ser El Castell del Rei a la Suda de Lleida.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *