ENS ORGANITZEM!!!

Un projecte de centre com el que hem fet aquest curs, el de  LA PREHISTÒRIA necessita molta organització. Aquest treball previ dels mestres fa que durant la setmana de projecte tot vagi segons l’establert, tot i que també pot sortir algun imprevist, és fonamental una bona organització i coordinació entre els mestres. I així ho vam fer a Cicle Mitjà.

Primer vam decidir quin enfocament li donaríem al projecte i quina tipologia d’activitats tindria (interdisciplinars, multinivell,  amb presència de les TAC, contextualitzades amb l’elaboració d’un producte final, afavorint l’aprenentatge cooperatiu, l’atenció a la diversitat i l’autonomia de l’alumne i amb instruments d’avaluació diversificats) en defintiva activitats vivencials que permetessin als alumnes fer-se bones preguntes i resoldre-les.

Un cop planificats aquests aspectes metodològics, es van recollir els interessos dels alumnes amb relació a la prehistòria utilitzant la tècnica d’aprenentatge cooperatiu 1,2,4.

Posteriorment, i sempre tenint present els interessos dels alumnes, es van planificar les activitats. Es va elaborar un horari especial per a aquella setmana, cal destacar la feina que li comporta a la cap d’estudis. A més s’hi va afegir quin material cada portar a cada activitat.

Es van aprofitar els grups internivells de tallers on van alumnes de tercer i quart junts. Cada grup va escollir el seu nom, sempre relacionat amb el tema.

La primera sessió de dilluns se’ls va fer una presentació del projecte. Durant la sessió es va projectar un petit vídeo que els contextualitzava en el moment històric i els predisposava a gaudir i a aprendre de la setmana temàtica. També se’ls van repartir els indicadors de grup on hi posaven el nom i una carpeta d’aprenentatge on havien de guardar tot el relacionat amb el projecte.

Els mestres que feien les activitats tenien una graella d’observació de cada grup d’alumnes, recordem que eren internivells, on anotaven totes les observacions. de cada alumne que després es passaven i comentaven amb el mestre tutor per tal de confegir l’informe del trimestre.

Finalment, la darrera sessió de la setmana els alumnes responien a una rúbrica de projecte on no només avaluaven les activitat, sinó que a més a més avaluaven al grup i s’autovaluaven.

La carpeta d’aprenentatge de projecte divendres la van prendre a casa per poder compartir els aprenentatges amb la família, fent partícips així del projecte a tota la comunitat educativa.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *