Alumnes, a la feina

El dia 2 de maig, a les dues últimes sessions de la jornada, com estava previst comencem la implementació del projecte amb els alumnes de 3r ESO, dos grups classe de 24 alumnes organitzats en grups de 4-5 alumnes escollits segons la seves afinitats, com ja vam dir en una entrada anterior. En aquest punt va sortir el primer problema, un parell d’alumnes de cada grup classe no s’inclou en cap grup, són alumnes que durant el curs no hi treballen, i quan han fet algun treball en grup no s’han implicat aleshores la resta dels companys no els volen als seus grups, i quan se’ls dona la possibilitat que facin un treball adaptat, s’hi neguen.

Durant aquestes dues primeres sessions estava previst que primerament s’assignessin els càrrecs per fer més àgil l’organització de les tasques que comporta el projecte, a continuació que cada grup proposes un nom definitiu al projecte. Cada grup va proposar un nom, desprès cada aula va triar una opció entre les 4 o 5 que van sortir i a a continuació es va fer la tria entre les dues opcions finals, en definitiva el títol escollit pel projecte és: “Primer et diverteix, després et mata“.

A continuació, se’ls va facilitar el conjunt d’indicadors d’avaluació amb la seva gradació com consta en la programació del projecte. La idea és fer servir aquest document com la rúbrica del projecte.

En la segona part de la sessió, els alumnes començaren a cercar informació, en part, a partir d’alguns enllaços proposats per l’equip de professors. Aquí es van començar a veure problemes d’autonomia, indecisions i alguna que altra petita discussió a dintre d’alguns grups sobre que era o no era adient cercar o incloure al treball. Dubtaven sobre tot, del que s’havia de fer, de l’objectiu últim, encara que a tots dos grups se’ls havia informat en sessions anteriors de quin era aquest objectiu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *