Com fem la tria del projecte?

Quin serà el tema del nostre projecte?

El nostre grup de treball ha de preparar i dur a terme un projecte per als alumnes de 3r d’ESO, i a l’iniciar les nostres discussions per programar aquest projecte, ens assalten els primers dubtes, de què parlarem? què treballarem? com fem que els nostres alumnes facin la tria del tema a tractar? Partim de la idea que si la tria del tema del projecte la fan els propis alumnes ens podem trobar que estiguin més motivats per dur-lo a terme, però coneixent el nostre alumnat com el coneixem patim que vingui el moment de la tria i no anem enlloc, hi hagi molta diversitat de temes i que aleshores la majoria no es trobi identificat amb el possible guanyador i perdem així el punt de motivació que intentem aconseguir.

Proposem, llavors, fer una tria mixta, deixarem que els alumnes proposin temes però si ells no en proposen, o els temes són molt concrets i relacionats amb inquietuds de pocs alumnes, nosaltres n’afegirem uns quants relacionats amb temes de salut que puguin ser del seu interès, com per exemple:

  • addiccions,
  • malalties de transmissió sexuals,
  • hàbits saludables relacionats amb la nutrició o l’activitat física (esport),
  • vacunes, sí o no?

El dia de la tria, el professor els comenta de que va tot plegat, i recull les idees dels temes a la pissarra, els comenta i queda reflectit que a part dels temes proposats per ell tan sols aporten uns temes que podríem dir curiosos i que tan sols són avalats per un o dos alumnes: física quàntica?, programació informàtica, motos,..; desprès de fer una votació en cada grup de 3r (en són dos) surt com a tema guanyador Les addiccions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *