Planifiquem un projecte a 4rt ESO

  • Des de les matèries de Ciències Socials, Tallers de processos creatius i Món Actual van dissenyar un projecte per a treballar el context sociopolític de l’època de la Guerra Freda, la geoestratègia i les manifestacions artístiques pròpies del període.

    Vam proposar la celebració d’una jornada de jocs de taula d’estratègia de la Guerra Freda i per a organitzar-lo, van haver de fer abans:

    • A les classes de Ciències Socials, per parelles havíen de fer una recerca sobre algun tema, conflicte i/o personatge de la Guerra Freda. L’objectiu era documentar-se per a després fer una producció comunicativa que expliqués visualment allò més significatiu. A més, vam visionar la pel·lícula “Telèfon vermell, volem cap a Moscou” i la vam treballar a classe. Amb les seves propostes, decoraríem una paret de la Sala d’Actes el dia de la Jornada.
    • Des de l’assignatura de Tallers Creatius, i basant-se en les característiques pròpies de l’art Pop sorgit en la època de la Guerra Freda, havien de fer una obra d’art pròpia. Cada alumne havia de decidir quines escenes eren les més significatives del moment, i fent un estudi de les propietats més característiques del Pop art a EEUU i la URS, van crear els seus quadres  que serien exposades el dia de la jornada ambientant així el saló d’actes.
    • Els dies previs a la Jornada van decorar la sala d’actes i a les classes ens van apropar al joc que jugaríem: Twilight Struggle. Aquell dia van jugar en equips de tres contra tres, sent dos bàndols: uns representaven als Estats Units i els altres a l’antiga URSS. Van venir experts en el joc a ensenyar-lo ja que requereix un domini: van estar més de tres hores jugant i no van acabar la partida!. Després diferents experts van fer tres conferències: una sobre els fets claus de la Guerra Freda a partir d’escenes del cinema; un altre sobre l’ús de la ciència a l’antiga URSS i per últim, de la mà del dissenyador gràfic del joc, una xerrada sobre els aspectes a tenir en compte alhora de dissenyar gràficament un joc de taula.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *