LA NATURA

 

Hola famílies!!

Una de les coses que més han  trobat a faltar els nens i les nenes durant aquest confinament ha estat la falta de contacte amb l’exterior, el contacte directe amb la natura i amb la llibertat de moviment. Segurament hem pogut comprovar l’emoció i l’alegria que han experimentat els vostres fills/es quan han tingut la oportunitat de tornar a estar en contacte amb l’exterior i amb totes les experiències que això suposa.

La primavera havia començat i els nens i nenes al estar a casa no  eren del tot conscients; un cop han pogut sortir s’han pogut trobar amb aquesta primavera en plena explosió de colors, olors, textures…. Així que la proposta de natura ens va semblar una bonica manera de posar atenció a tot allò  que ens envolta i mereix la nostra atenció.

La natura és un espai de joc i de descoberta del món inigualable.

La quantitat d’informació sensorial que arriba a través dels materials vegetals i minerals que trobem a la natura (pinyes, fulles, troncs, pedres, molsa…) és infinita. I és que els elements naturals es presenten amb una varietat de formes, olors, colors, sons i textures i combinacions tan gran que es fa impossible abastar-la  tota durant els breus anys que dura l’ infantesa. Si afegim la fascinació que senten els nens i les nenes davant el descobriment del món animal, i les oportunitats d’aprenentatge que aquest presenta, ens adonarem que la natura és alhora un espai de joc però alhora de descoberta científica inigualable.

Quan preguntem a molts adults si tenen algun record d’infància en relació amb el joc que els faci sentir benestar, sovint descriuen experiències en relació amb espais oberts o naturals. Jugar amb la sorra, enfilar-se a un arbre, passejar per un bosc, posar els peus dins un riu, descobrir la fauna i flora, són algunes de les experiències de la infància que queden gravades a la nostra memòria.

La natura està sempre disponible per compartir els seus secrets i tresors i, si hem establert aquesta connexió de petits, ens serà molt més senzill reconèixer aquest recurs durant la vida adulta. Podem continuar meravellant-nos amb les seves formes, colors i capacitat de transformació, inspirar-nos en elles a qualsevol edat.

Hi ha un darrer benefici vinculat a mantenir viva la connexió amb la natura que és absolutament necessari actualment. Un infant que ha après a estimar la natura i a cuidar-la des de petit, acompanyat d’adults que donin suport a aquesta connexió, és molt més probable que estigui disposat a defensar-la.

NATURA P5A

NATURA P5B

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *