AMBIENT D’EXPERIMENTACIÓ

Desprès de les festes de Nadal vam tornar amb les piles ven carregades per començar amb un nou ambient: el d’ experimentació. Aquest l’ hem substituït pel de llum i ombres. I és que tenim moltes ganes de continuar descobrint món!

Aprofitem aquestes estones d ’ambients per tal de poder reduir ràtios i permetre un aprenentatge més vivencial, tot respectant els interessos del propi infant.

A l’ambient es duen a terme 3 propostes de joc experimental i manipulatiu més autònom. Se’ls ofereix un material i ells són lliures d’emprar la seva imaginació, tot vinculant-la amb el seu coneixement, per tal de formar part del joc i del descobriment.

Desprès hi ha una quarta proposta on si que hauran de seguir uns passos per tal que l’experiment funcioni correctament.

Totes quatre aniran canviant al llarg del trimestre segons l ’interès dels infants. De moment, ens hem iniciat amb les següents propostes:

  • SALVEM ELS ANIMALS: al entrar a l’ambient els infants es van trobar amb uns animals que havien quedat atrapats dins de blocs de gel. Se´ls hi va posar diferents materials que podien fer servir per tal de salvar-los. Entre els quals tenien: aigua freda, aigua calenta i aigua amb sal. Havien de descobrir quin material funcionava millor per tal d’aconseguir desfer el gel.

photos.app.goo.gl/LhdwDa6iAQocy7ec9

  • PINTEM AMB GEL: una manera diferent de fomentar la creativitat i d’aproximar als infants a expressar-se a través de l’art. Al emprar una nova tècnica a la qual no hi estan acostumats, aquells infants amb menor preferència per aquest tipus de llenguatge també van voler-hi formar part.
  • UN MAR D’ESCUMA: Disposaven d’escuma d’afaitar, colorant, colleres i animals. De manera autònoma disposaven d’aquest material per tal de reproduir el món marí. Fomentant el joc cooperatiu, la presa de decisions, la coordinació entre companyes i companys, el llenguatge verbal, escenificar el món marí i l’aproximació a noves textures sensorials.
  • TINTA MÀGICA: preparem tot el material i aprenem a tenir paciència per tal de seguir els passos que poder dur a terme l’experiment. Estem enfortint el moviment de prensió amb les mans per tal de poder exprimir les llimones i pintar o deixar un missatge secret amb elles. Amb l’ajuda d’un pinzell i el suc de la llimona, deixem missatges o dibuixos per les nostres companyes i companys. Posteriorment revelem el missatge secret amb l’ajuda d’una tinta màgica. Era estrany perquè mentre pintàvem no podíem veure res! Però desprès… com per art de màgia, TACHAN! Missatge desvelat!

FOTOS AMBIENTS

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *