NADAL A LLUM I OMBRES

A l’ambient de llum i ombres també hem volgut fer esment del Nadal. Els infants han pogut recrear situacions quotidianes d’aquesta festivitat a través del joc. Hem presentat diferents propostes on l’infant a estat lliure d’escollir en quina participar i com participar-hi. Totes elles pensades per, poc a poc, anar introduint nous conceptes que la llum ens pot brindar: translúcid i opac. El millor de tot, a estat veure com amb petites provocacions, elles i ells mateix@s han estat els protagonistes d’aquest procés de descoberta. L’adult

Han gaudit d’una taula de minimons de Nadal on poder imaginar, crear i compartir a través del llenguatge oral. Alhora també estàvem descobrint l’efecte de la llum sobre els objectes: hem vist com la llum travessa els elements translúcids i com aquesta, pot canviar de color. Que a vegades es creen ombres i d’altres no, tot depèn de l’angle de la llum.

Una segona proposta ha estat decorar arbres de Nadal a les taules de llum amb diferents elements que ens permetien continuar experimentant. Hem vist com amb alguns la llum traspassava (translúcid) i fins i tot canviava de color, i com amb d’altres la llum no traspassava (opac).

També hem tingut una tercera proposta, on podíem deixar volar la nostra imaginació i crear històries de manera cooperativa al nostre teatre d’ombres xineses, amb personatges Nadal.

I per últim, hem creat el nostre propi estel de Nadal on també queden reflectits els dos nous conceptes inicials (translúcid i opac). Amb aquesta última proposta, hem volgut traslladar aquesta nous descobriments fora de l’aula. Esperem haver obert aquesta petita finestreta que obre noves mirades i descobriments a tot allò que els rodeja. Que el món mai us pari, i mantingueu aquest esperit d’investigadors!

MÉS FOTOGRAFIES AMBIENT

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *