Benvinguda

Destacades

      BENVINGUTS AL MÓN DELS VASSARIANS!

vasari-corridor

El projecte Vassari és un projecte de l’INS Bellvitge de L’Hospitalet de Llobregat seleccionat a la CRIDA 2017 de La Fundació Bofill per repensar els espais escolars.

Pretenem millorar les possibilitats dels  passadissos del centre com a mitjans d’exposició i de museïtzació del treball per projectes i de les obres artístiques que hi fa l’alumnat.

El nom s’inspira en el Corridoio Vasariano de Florència.

                MOLTA SORT, VASSARIANS!!!

El nostre projecte s’ha desplegat en 5 fases:

Fase 1.  Informació i impacte. Grup Promotor.
Fase 2. Empoderament grupal. Treballant la mirada i presentant propostes (grups de treball de 1r ESO a 2n Bat.). 
Fase 3. A pel consens. Acordant les bases del prototip (comitè de la fase final)
Fase 4. Actes multiplicadors
Fase 5. Fabricant el prototip  (comitè de la fase final)

Les podeu seguir a les diferents pestanyes del bloc.  També a través del Twitter des de l’adreça: https://twitter.com/BarredaAdela

La sisena fase és la que encara està per escriure, perquè això no acaba aquí! Els vassarians tenen encara molta corda!

Esperem que us agradi!

LA CRIDA… I MÉS ENLLÀ. Parlem del futur.

L´última fase encara no està escrita. I després què? Parlem del futur…

A FINALS  DE LA 3a AVALUACIÓ
Publicació de la revista de 1r d’ESO Som periodistes!, ed. Grup Impulsor Xarxa de CB. Entrevista a l’alcaldessa sobre els passadissos i molts més secrets dels vassarians…
20 DE JUNY, 18.00h.  CENTRE CULTURAL BELLVITGE
Inauguració de l’exposició Fa vint anys que tinc vint anys! en commemoració del 40è aniversari de l’institut. S’inicia amb la construcció de l’edifici i es tanca amb el projecte HackTheSchool.
Hi és convidada tota la comunitat educativa,  antiga i actual: alumnat i  professorat, pares i mares, agents externs (referents a l’IDIBELL, CRP) i personalitats (Regidoria d’Educació, Alcaldia, Inspecció). Comptarem també amb la presència del sr. Joaquin Griells (primer director del centre) i del  sr. Vicenç Capdevila (que era l’alcade de la ciutat quan s’obrí l’institut). Naturalment el Xabier i l’Àngela i La Fundació Bofill també hi són convidats.
CURS 2017-18-  CONVENI DE COL·LABORACIÓ
DE L’INS BELLVITGE AMB EL SR. XABIER ARZTAZCOZ
Continua el vincle estret i motivador que hem iniciat amb HackTheSchool.
CURS 2017-18-  EN ELS NOUS ESPAIS EXPOSITIUS DEL CENTRE
Exposició del Tàndem IDIBELL-BELLVITGE
(en cas que el pressupost ho permeti)

5 de maig: EL PROTOTIP!

IMG-20170505-WA0009NO HI HA MILLOR ARQUITECTURA QUE LA D’UN ARBRE

(Toyo Ito, Hotel Porta Fira, L’Hospitalet de Llobregat)

La nostra comunitat educativa ha volgut que el prototip final fos una metàfora de com entenen els i les alumnes el seu pas per l’institut: una metàfora del que ells i elles hi viuen des de  1r d’ESO fins a la porta d’entrada a cicles formatius o a la Universitat . Senten que creixen cap amunt, des de les arrels a Primer fins a cursos superiors.

La paleta de colors acordada per als passadissos es basa en ocres a la planta baixa, verds a la primera i celestes a la segona.

L’acompanya la representació d’un arbre que puja paret amunt des de la planta baixa a la segona:  enfonsa les seves arrels a la planta baixa (identificada per l’alumnat amb el subsòl, on hi ha les aules de Primer d’ESO), desplega les seves fulles a la primera (identificada amb la superficie terrestre, aules de Segon i Tercer) i s’enlaira al cel a la segona i última planta (espais de Quart i Batxillerat).

maqueta

 

IMG-20170505-WA0022

Experiències com la de Hack The School reforcen aquest sentiments de l’alumnat del centre:

  • Fan que s’hi sentin arrelats
  • Que entenguin com a seu l’edifici i la institució
  • i que se’n considerin part en un procés creixent d’ensenyament-aprenentatge. 

GRÀCIES A TOTHOM PER FER POSSIBLE AQUEST PROTOTIP QUE PARLA TANT DE NOSALTRES!

24 i 25 d’abril (15:15 a 16:15 h): GIMCANA VASSARIANA PER A LES ESCOLES ADSCRITES DE PRIMÀRIA

 EN LLOC DE TALLERS A L’AULA,
GIMCANA AL PASSADÍS

EN LLOC DE PROFES, ALUMNES MONITORS

IMG-20170425-WA0002

Com cada curs per aquestes dates rebem els i les alumnes de 5è de Primària de les escoles adscrites que vénen a conèixer l’institut.

24 d’abril, 15.15-16.15 h.: ens visiten les escoles adscrites Bernat Metge  i Mare de Déu de Bellvitge

25 d’abril, 15.15-16.15 h.: ens visiten les escoles adscrites  La Marina, Ramon Muntaner i Gornal.

Enguany els tenim preparada una sorpresa: en lloc dels tallers de sempre els hem preparat una gimcana al passadís. Els equips s’han format amb alumnes de les diferents escoles que han de treballar junts. Els monitors són els i les alumnes de l’institut!

20170425_152000

A cada equip se li ha repartit uns plànols de l’edifici. Els participants havien de moure’s pels passadissos, localitzar les proves i resoldre-les en equip. Proves de Català, Castellà, Matemàtiques, Física i Química i Ciències Socials.

Corredisses pels passadissos…

… i una última prova estrella titulada LA FOTO MISTERIOSA: en sabeu la solució?

 

 

24 d’abril: CELEBREM EL NOSTRE PARTICULAR SANT JORDI VASSARIÀ

Aquest curs hem dedicat la diada de Sant Jordi a  la celebració dels nostres 40 anys de servei al barri que ens dóna nom. la crida literària tenia com a tema: La meva relació amb l’institut. Entre les vivències que ens han marcat: el projecte VASSARI XXI. L’hem anomenat SANT JORDI VASSARIÀ

20170424_165718

S’ha llegit una selecció dels textos escrits per al concurs literari de la diada, inspirats força d’ells en els nostres passadissos.

Direcció ha pujat a l’estrada per recollir també, en nom del centre, de part dels i de les alumnes de 1r d’ESO el llibret que recull  els seus escrits sobre el primer any a l’institut, editat sota la guia de la seva professora de Català, la Carme Torrijos. El projecte Vassari XXI i HackTheSchool, també entre els seus records.

MOLTES GRÀCIES PER REGALAR-NOS LES VOSTRES VIVÈNCIES DE PASSADÍS FETES PARAULA!

20170427_075053      20170427_120524

 

19 i 21 d’abril: A PEL CONSENS! EL COMITÈ INICIA EL SEU TREBALL…

IMG-20170419-WA0007

COCREAR = CONSENSUAR

NO HEM DE PENSAR SI ESTEM D’ACORD EN TOT,

                            SINÓ SI AVANCEM PEL MATEIX CAMÍ!                 

Goethe

Just a la tornada de Setmana Santa,  hem creat un comitè d’uns quinze alumnes (segons disponibilitat), més l’Àngela i el Xabier,  alguna mare voluntària i un membre del Grup Promotor (segons disponibilitat).

El comitè Vassari XXI fa sessions llargues de treball els dimecres per la tarda, en horari no lectiu, i es reuneix també en hora de tutoria. Despenja de l’exposició les propostes generades per tots i cadascun dels  grups-classe de l’institut. El seu encàrrec és revisar-les totes i arribar a consensuar les bases de la proposta definitiva que anirà a concurs.

Vassari XXI avança en forma d’embut a la proposta final.

IMG-20170419-WA0004

IMG-20170419-WA0018

IMG-20170419-WA0010

Març: VASSARI XXI S’INTEGRA EN EL CURRÍCULUM DE LES MATÈRIES (Visual i Plàstica + Llengües)

TREBALLANT LA MIRADA…

Els i les professores que han volgut sumar-se al projecte des de les seves matèries han pogut fer-ho amb total llibertat. Des de Llengua Catalana i Castellana i des de Visual i Plàstica han treballat la mirada dels passadissos.

L’alumnat de 1r de Batxillerat Artístic ha fet seu el Twitt de la Directora FINS AL PASSADÍS … I MÉS ENLLÀ! i ha posat imatges a l’esperit vassarià!

L’astronauta de Toy Story es passeja en les seves aquarel·les pels passadissos del nostre institut. Ens porta Fins al passadís i més enllà!, de la mà de HackTheSchool i La Fundació Bofill, acompanyat pels versos d’altres companys, escrits des de l’àrea de llengües.

astronauta con falda

UN MUNDO DE PASILLOS2

Els i les alumnes de 1r d’ESO han escrit textos sobre el seu primer any al nostre institut i els han publicat en un petit llibret que han regalat al centre el dia de sant Jordi.  El projecte Vassari XXI, entre els seus records.

UNS PETITS FRAGMENTS A TALL D’EXEMPLE:

“Estem fent ara un projecte que consisteix a dissenyar uns canvis als passadissos de l’Institut ja que porten més de 40 anys així. Hem estat seleccionats per a un concurs i si el guanyem podrem fer els canvis que vulguem. S’anomena projecte «Vassari XXI», hi estem dedicant moltes hores de classe per a obtenir un bon resultat.”

“L’institut ja té el seu temps, i es nota, ho  trobo tot molt vell, però el millor és que ara estem fent una activitat de reforma als passadissos, i els estem dissenyant nosaltres!”