07.11.- Tríbol social: el Tríbol-Trèvol

L’aplicació del Tríbol en el voluntariat social.

Trè + vol .En aquest cas per a distingir d’altres aplicacions li denomiem Tríbol Trèvol, en al.lusió que es fa entre tres i en voluntariat, en tasques d’aprenentatge servei i que està supervisat per COAS.

trèvol

m. [LC] [BOS] [AGA] Herba del gènere Trifolium, de la família de les papilionàcies, de fulles trifoliolades, estipulades, flors en glomèruls o espigues molt densos i fruit petit, amb poques llavors o una de sola.
m. [BOS] Trèvol de prat.
[BOS] trèvol blanc Trèvol de tiges mig ajagudes i febles, folíols obovats i flors blanques o una mica grogoses o rosades, reflexes un cop marcides, en glomèrul globós, que es fa a les vores de camins i als ermots de les terres mediterrànies (Trifolium nigrescens).
[BOS] trèvol bord Trevolet .
[BOS] trèvol campestre Planta de la família de les papilionàcies, de petites flors grogues que, en madurar el fruit, es tornen brunenques (Trifolium campestre).
[BOS] trèvol de prat Trèvol de tiges dretes o ascendents, folíols amb una taca blanca en forma de mitja lluna i flors rosades o vermelloses en glomèrul subglobós, corrent als prats i als herbassars humits i plantat com a farratge (Trifolium pratense).
[LC] [BOS] trèvol estrellat Trèvol amb les tiges i peduncles coberts de pèls patents, folíols en forma de cor invertit, flors amb la corol·la blanca o rosada i les dents del calze acrescents i esteses en forma d’estel, d’un vermell viu per dins, i fruit amb una sola llavor, que es fa als erms i als pradells d’anuals de les terres mediterrànies (Trifolium stellatum).
m. [LC] [BOS] trèvol d’aigua Planta de la família de les meniantàcies, aquàtica, de fulles totes basals trifoliolades, amb els folíols el·líptics, flors tubuloses a la base, roses per fora i blanques i amb llargs pèls per dins, en raïm terminal vistós, i fruits capsulars, que es fa en aiguamolls i basses dels Pirineus, emprada en medicina popular com a tònica (Menyanthes trifoliata).
[LC] [BOS] trèvol d’olor Almegó .
[LC] [BOS] trèvol pudent Planta de la família de les papilionàcies, lleugerament fètida, semblant a un trèvol, però alta i dreta, de folíols lluents, flors d’un blau violaci i fruit ovoide i bequerut, que es fa als marges de camps i als fenassars de les terres mediterrànies (Psoralea bituminosa o Bituminaria bituminosa).
m. [GG] [OP] En una xarxa de carreteres, especialment d’autopistes, sistema d’enllaç a diferents nivells que serveix per a posar en comunicació la via principal amb les que hi concorren.
m. pl. [JE] Coll de la baralla francesa que duu dibuixats trèvols.
m. [JE] Carta d’aquest coll.

El motiu del canvi és que el Tríbol Trèvol juguen els agents voluntaris per a millorar la seva tasca i el seu exercici en el voluntariat social. Amb el Trèvol s’apren a jugar el Tríbol amb els beneficiaris/àries. Entre voluntaris i beneficiaris es juga igualment al Tríbol.

De moment tenim tres projectes en marxa:

VOL.cat. Conversa oral dins del voluntariat per la llengua.

PAU. Voluntariat en repassos a educació primària (6-11 anys)  i secundària ( 12-18 anys).

NADAR. Voluntariat en reforç escolar a adolescents i joves entre 15 i 19 anys, amb alt risc de marginació i e vulnerabilitat.

El Trèvol és una estratègia per a reconsiderar la forma de fer reforços i repassos escolars per persones qualificades, abolir els deures i convertir en assaig i entrenament les tasques escolars i d’oci cultural.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *