Valls – Andorra – Valls

Petita historia de la Valls – Andorra – Valls.

La marxa cicloturista Valls-Andorra-Valls va ser iniciada el 1986 per sis ciclistes de la Secció Ciclista CB Valls.

La idea d’organitzar aquesta marxa va sorgir del propòsit de voler fer una sortida “diferent de les altres” que es feien setmanalment al C.B. Valls.

A la primera edició hi va haver sis participants perquè alguns no estaven preparats o consideraven que era un recorregut massa llarg.

Els sis valents van ser:

  • Ramon Ollé
  • Ignasi Ferré
  • Manel Ballús
  • Juan Cruz
  • Marcel Soriano
  • Joan García.

L’any 2010, a la 25ª edició, es va arribar a la trentena de ciclistes participants.

Enguany, la 35ena edició de la Valls – Andorra – Valls, es realitzarà el cap de setmana del  3 al 4 de juny de 2023.

Tal com es va fer la primera vegada i les següents, els ciclistes passaran la nit al Principat i aprofitaran per fer turisme.

Els ciclistes sortiran de Valls a les sis del matí, en direcció a Tàrrega. A Ponts s’aturaran a esmorzar i està previst arribar a la capital andorrana pels volts de quarts de dues del migdia.

Com ja va sent habitual, la Secció Ciclista del Club Bàsquet Valls s’allotjarà al hotel Eureka, situat en una zona molt comercia i molt proper a Caldea.

Diumenge faran la tornada a la inversa, també amb bicicleta i també amb aturada a Ponts per esmorzar.

La sortida anual a Andorra consta de 360 Km, dels quals es realitzen 180 Km a l’anada i els altres 180 Km restants és realitzen el diumenge a la tornada.

També es contarà a l’assistència de 3 vehicles “oficials” que realitzaran tant l’avituallament “in itinere” com la possible assistència mecànica que es pugui necessitar durant el trajecte.

Un total d’una vintena d’amics i familiars acompanyaran els ciclistes amb els vehicles particulars i un cop s’arribi al hotel podran gaudir conjuntament de l’estada al Principat d’Andorra.