Article sobre la Trobada de Filosofia de Tarragona 2014

Aquí el teniu: https://dl.dropboxusercontent.com/u/5691137/Media%202/140511-diaridetarragona-filo.pdf

Publicat dins de Filosofia | Deixa un comentari

Examen de Selectivitat de juny 2014

Han escollit l’examen de Filosofia 15.053 estudiants (57,4%), mentre que 11.170 (42,6%) han optat per Història.

Aquí hi ha l’enunciat de l’examen, i aquí els criteris públics de correcció.

Què us en sembla? Maco, sí, però dos moderns i dos temes relacionats amb la teoria del coneixement… una mica fort, oi?

Publicat dins de Filosofia | Deixa un comentari

Articles clars, molt clars

Val la pena llegir https://dl.dropboxusercontent.com/u/5691137/Media/140512-lavanguardia-antic-filosofia.pdf o https://dl.dropboxusercontent.com/u/5691137/Media%202/140428-lavanguardia-filo-antich.pdf

Publicat dins de Filosofia | Deixa un comentari

Concentració 2014, a Tarragona (10 maig)

philosophy-collageSabem que la llei Wert d’Educació, a més d’altres despropòsits, redueix l’ensenyament de la Filosofia a Secundària a una posició absolutament residual. Que se n’elimini el departament acadèmic als centres docents serà, ara, qüestió de molt poc temps. De fet, la Història de la Filosofia només serà una opció – entre altres 5 – per als alumnes del Batxillerat Humanísticosocial (els altres, ja res!) i una assignatura – que acabarà sent “Filosofia i empresa” o semblant – a 1r de Batxillerat (a Catalunya i altres llocs potser seguirà invisibilitzada a 2 h./setmanals). A l’ESO es farà “Valors” com alternativa a la religió, amb el que comporta de menysteniment per tot plegat.

Tot i això, sabeu de la bona notícia del Parlament de Catalunya, on la proposta en defensa de la Filosofia (no de llei) va ser aprovada per unanimitat: sessió i resolució.

Ara us informem de la Jornada 2014, a fi que en prenguem nota, ho difonguem i mirem de ser-hi i col·laborar-hi: serà el dissabte dia 10 de maig, a Tarragona. Aquesta trobada EN DEFENSA DE LA FILOSOFIA continua les que, des de 2008, s’han dut a terme a diferents llocs de Catalunya. Us convidem a participar-hi tant als docents i amics com als alumnes. Més info aquí.

Seguiu-nos a Facebook, Twitter i a la pàgina del CREAIF.

Publicat dins de Filosofia | Deixa un comentari

El “Manifest d’Igualada” (2010)

Manifest d’Igualada, en defensa de la Filosofia a l’educació secundària

[Versió en PDF, per a imprimir] – [Doneu suport al Manifest] – [Torneu a l’inici]

philosophers

Fem públic que:

 1. Docents i alumnes patim un progressiu ofegament i menyspreu en l’àrea de la Filosofia en l’actual currículum, tant pel que fa a la reducció d’hores lectives com al tractament que es rep.
 2. El seny mostra i l’experiència confirma que resulta inviable qualsevol matèria d’ensenyament amb una hora lectiva setmanal, com és el cas de l’Educació eticocívica.
 3. Cal una reacció decidida de la comunitat universitària i investigadora i de les instàncies socials i públiques per a protegir l’educació en l’autonomia, la crítica i la responsabilitat civil, objectius pedagògics reconeguts als quals col•labora decididament l’ensenyament de la Filosofia. El tronc comú humanístic és un eix bàsic per a estructurar un bon Batxillerat en sentit europeu.
 4. Tant l’educació ètica com la transdisciplinarietat són necessàries en l’educació dels joves. El Parlament de Catalunya ha reconegut (Resolució 951/VI de 2001) que “la filosofia palesa els vincles entre els diferents àmbits del coneixement en la seva doble dimensió cultural, la humanística i la científica”.

Ens adherim a accions prèvies com:

 1. El document de l’Associació Ad-Hoc (desembre de 2007) per a dignificació de la Filosofia
 2. La taula reivindicativa de la “Plataforma en defensa de la filosofia de Madrid i Castilla La Mancha” (2009), juntament amb la Plataforma estatal.
 3. El manifest de l’ADEF i de les altres iniciatives per la dignitat i rellevància de la Filosofia a la Secundària promogudes en diferents Comunitats autònomes.
 4. El Manifest de Girona (2009)

Manifestem que:

 1. En un temps de desorientació global com és el nostre, els sistemes educatius haurien d’afavorir els sabers que ajuden als joves a cercar el que és nuclear de la vida i la seva comprensió.
 2. La UNESCO i diferents agències internacionals reconeixen l’estreta vinculació entre l’educació filosòfica i el respecte dels drets humans i les llibertats públiques i personals arreu del món.
 3. La iniciativa d’introduir una Educació filosòfica i per a la ciutadania en l’ensenyament secundari obligatori obtindrà resultats tan sols si es planteja seriosament i no com a ridícul maquillatge de “correcció política”.
 4. La recerca i les anàlisis filosòfiques col•laboren decididament en la maduració dels estudiants i en el seu compromís per la pau i els drets. En concret, l’ètica i el coneixement del pensament dels principals autors requereix un tractament acadèmic seriós.

Demanem que:

 1. S’aturi immediatament la negació calculada d’hores que l’alumnat hauria de dedicar al pensament filosòfic.
 2. Es recuperi la denominació Ètica (4t d’ESO) i Filosofia (1r de Batxillerat) per les matèries que la LOE anomena “Educació eticocívica” i “Filosofia i ciutadania”, respectivament, i que s’assignin exclusivament a docents de l’especialitat de Filosofia.
 3. Per a poder desenvolupar adequadament Filosofia de 1r de Batxillerat, es doti aquesta matèria amb 3 hores setmanals .
 4. Que la Història de la Filosofia (2n de Batxillerat) compti amb 4 hores setmanals, com les altres matèries d’aquest curs terminal, i sigui considerada una àrea imprescindible i obligatòria a les Proves d’Accés a la Universitat.signar

Aquest “Manifest d’Igualada”,
serà difós a aquesta ciutat el 10 d’abril de 2010.

[Doneu suport al Manifest]

[E-mails i contacte: signatures i adhesions / premsa i comunicacióbloc] – [Versió en PDF, per a imprimir] – [Torneu a l’inici]

Publicat dins de Filosofia | 14 comentaris

Opinions publicades als “media”

dcmLa premsa escrita ha recollit opinions, entrevistes, col·laboracions i testimonis en diferents formats. Això només n’és una mostra:

Per veure  notícies, es pot anar aquí. I hi ha un canal de vídeos i un àlbum de fotografies. Podeu enviar-nos més dades, si us sembla oportú.

Tornar a la pàgina inicial

Publicat dins de Filosofia | Comentaris tancats a Opinions publicades als “media”

Notícies a la premsa escrita

igl-01Concentració a Igualada (10/4/10)

Si sabeu de més, comuniqueu-nos-ho, si us plau…

Altres notícies

Concentració a Girona (25/4/09)

Frase

La premsa escrita ha recollit l’esdeveniment del 25 d’abril 2009  i n’ha parlat els dies anteriors. Això només n’és una mostra:

Des d’aquí podeu consultar altres textos, d’opinió. I hi ha un canal de vídeos i un àlbum de fotografies. Podeu enviar-nos més dades, si us sembla oportú.

Tornar a la pàgina inicial

Publicat dins de Filosofia | Comentaris tancats a Notícies a la premsa escrita

Testimonis i comentaris

llibComentaris de 2010

Arriben moltes frases d’ànim pel Manifest d’Igualada. Moltes i molts dels que us hi adheriu afegiu també fer comentaris al mateix web. És impossible recollir-los tots: només reproduïm alguns dels més recents (març 2010…):

 • La filosofia és el fonament de la societat. És bàsica per pensar i es fa ressò de gent que ha dedicat la seva vida a pensar. Excloure-la del currículum acadèmic és un crim contra les bases del pensament actual.
  Perquè les nostres peticions siguin escoltades i portades a terme!!
  Endavant i força!
 • Escull. Vols raonar en base a dogmes de fe, mites i supersticions, o vols fer les reflexions en base a hipòtesis que certes o no (mai ho sabrem) et faran lliure? Vols la comoditat de les “veritats absolutes” que altres han pensat per tu o vols pensar per tu mateix?. Escull.
 • Cal insistir, amb una lluita pacífica i constant, davant els responsables i autoritats per ajudar-los a tenir el coratge que s’espera d’ells i elles.
 • Per la llibertat de pensar!
 • Cada vez nuestros hijos tienen menos capacidad de pensamiento, si les quitamos la filosofía, qué les queda…
 • Cada cop ens ajuden més a pensar menys
 • Tinc 28 anys i, per experiència personal puc afirmar que si hi ha una cosa que manca al nou ensenyament és la capacitat de síntesi, de comprensió històrica i de l’actualitat, de capacitat crítica, etc., és a dir, tot allò que en el seu temps em van ensenyar a Filosofia i que ara està com abandonat. És impossible tenir tots els coneixements del món, però si t’ensenyen a pensar, a entendre i a tenir opinió, analitzar…, aleshores no hi ha res que no puguis aprendre. Gràcies.
 • Sense filosofia estem perduts

Recull breu de comentaris (2009)

Moltes i molts dels que us adheriu al Manifest de Girona, i també altres docents, estudiants o gent que estimen la Filosofia, esteu enviant “comentaris” mitjançant els formularis. També es poden fer comentaris a alguns textos.

No els podem pas posar tots, però aquí en reproduïm alguns dels que han arribat en els primers dies de la campanya (fins avui, dilluns 20). Només hem corregit petits detalls d’errades tipogràfiques i coses semblants. No posem el nom dels autors per respecte a la privacitat, en aquest terreny.

No deixeu de transmetre: això és impressionant!

[Des d’aquí teniu comentaris de després de la concentració del 25 d’abril]

 • La filosofia és fonamental per a l’educació. Ens ajuda a comprendre.
 • La filosofia és la vida.
 • Molt bona iniciativa!!!
 • A favor d’educar ments més crítiques.
 • D’acord amb el Manifest: el recolzo. Gràcies a les persones que es mouen per la filosofia. Una salutació.
 • Endavant: anem per un bon camí.
 • Com a futura docent
 • La Filosofia és una matèria que ajuda a la reflexió al nostre alumnat i cal que recuperi l’espai que es mereix.
 • En aquests temps de crisis, quan reflexionar el que ha passat es el més important, la filosofia es l’eina necessària per a fer-ho!!!
 • Que la força ens acompanyi!
 • Sóc Llicenciat en Filosofia.
 • Necessitem l’assignatura d’altes capacitats intel•lectuals als plans d’estudi de psicologia, pedagogia i magisteri, ja!
 • Endavant!!!!
 • Opino que les mobilitzacions contra les polítiques que pretenen sotmetre  l’educació als valors del mercat han de ser plurals, descentralitzades, imaginatives…. És per això que no tan sols crec que s’ha de recolzar aquest manifest pel seu contingut sinó també per la forma com es mobilitzen
 • Cal recuperar una presència digna de la filosofia en l’ensenyament secundari!
 • Visca La Filo Lliure!!!
 • La filosofia és més necessària que mai.
 • Des que es va iniciar la “Reforma”, la Generalitat no ha parat en els seus intents d’eliminar la filosofia de l’ensenyament.
 • La immensa utilitat de la filosofia a la nostra societat només la veiem els que ja hem madurat: I si ho hem fet, és perquè hem sabut filosofar. Si volem que la joventut maduri, hem de salvar la filosofia!
 • No podré venir a la concentració, i em quedaré amb les ganes de llegir un fragment del meu estimat Henry David Thoreau, malauradament tan desconegut.
 • El 24 d’abril farà 1 any de la concentració filosòfica a Barcelona, davant del Parlament de Catalunya. En aquells moments encara teníem esperances que els nostres representants fessin algun gest per la filosofia a Catalunya; no ha estat així i la necessitat de dignificar la filosofia a secundària es fa més palesa. Gràcies, amics, per la iniciativa. Esperem que pugui encetar una roda territorial de concentracions.
 • ¿Por qué no un paso atrás en las nuevas, inoperantes y chapuceras leyes de educación…? ¡Aunque sea para coger impulso!
 • Pensem en futur, com a poc, a mig termini: quan els nostres fills ja seran grans, i pensem-hi estimant-los.
 • A més d’ensenyar, ensenya a dubtar del que has ensenyat (José Ortega y Gasset)
 • Ànims!
 • La viabilitat de la Filosofia com a eina d’introducció sociocultural a la societat és d’una evidència inalienable
 • Hauria d’haver-hi més moviments com aquest. No es protesta gens i és indigne el que fa l’administració.
 • A veure si entre tots som capaços d’organitzar mobilitzacions com aquesta dels companys gironins a tot arreu
 • El conseller Maragall i els seus acòlits no volen “amor per la saviesa”, no volen filosofia. I després s’omplen la boca de “valors”? Una absurditat gravíssima!
 • Visca filo!
 • Una vergonya, 2 hores !
 • Un món sense reflexió és possible, però no és el món dels humans.
 • Qualsevol economització de l’ensenyament empobreix la cultura.
 • La filosofia és una eina viva.
 • És la nostra obligació comprometre’ns amb la filosofia, una matèria fonamental per a evitar la fractura social i la mediocritat vital a tots els nivells.
 • Us felicito per dur a terme aquesta iniciativa. Tant de bo se’n faci un gran ressò i serveixi per alguna cosa . Visca la filosofia !
 • La Filosofia és el que ens ensenya a pensar! Per això la menyspreen, perquè no volen que pensem!
  L’educació és el més important d’una societat.
 • Fem les coses bé!
 • Sense comentaris…: en defensa del raonament filosòfic, l’augment de professors de filosofia i de les hores lectives de l’àrea de filosofia.
 • Convé que l’autoritat educativa reflexioni sobre les seves errades decisions.
 • Esteu fent una bona feina. Seguiu així!!!!
 • El camí del coneixement és ple d’ignorants
 • Amb aquesta nova llei s’ha deixat de tractar: teories del progrés i l’evolució; Karl Marx: conceptes i teories; la creença i el saber; el coneixement pre-científic i científic. La veritat és que no sé si hem avançat gaire, però ara l’alumnat ja està tip de veure pel·lícules cada dia. Gràcies.
 • La Filosofia pot ajudar-nos a no esdevenir màquines.
 • Endavant: tots estem junts i amb vosaltres.
 • Ànims: allà estarem!
 • Endavant i ànims: tots estem amb vosaltres
 • Bona sort!
 • Hace mucha falta la filosofía para desarrollar la plena formación de nuestros ciudadanos del futuro.
 • Una queixa com aquesta hauria de ser, no pas la resposta al vessament de l’aigua de la indiferència dels poders públics cap a la filosofia i als seus ensenyants, sinó l’inici d’un procés d’educació i reconeixement del conjunt social cap a la formació filosòfica i humanitzadora dels nostres joves alumnes
 • La filosofia obre la ment
 • Espero que surti molt bé el proper dissabte. Intentaré ser-hi.
 • El hombre sin razón, el mundo sin aire…
 • Potser qualsevol dia la filosofia ens salvarà a tots i totes
 • No deixem que eliminin de l’ensenyança una de les uniques assignatures que els pot ensenyar als joves a ser lliures
 • La filosofia ha de continuar figurant en el currículum de secundària i ha tenir rang de matèria troncal.
 • És curiós que per viure cadascú ha d’aplicar una filosofia individual i única i resulta que una de les coses més fàcils d’aplicar per un mateix i reconvertir-la dins teu, se li mostri tant poc interès, de fet, és com treure’ns els pensaments. Si això desapareix, potser estarem aprop de finalment ser més màquines que persones.
 • Sense filosofia no hi ha evolució
 • Jo sóc de ciències però la filo em va ensenyar a pensar
 • La filosofia és cultura. La cultura és societat? Sense interrogació es sotmet el pensament a un sentit únic i monolític de la veritat. No deixis de filosofar
 • Em sembla molt adequat aquest manifest
 • Pensarem, reflexionarem i creixerem tan si volen com no!
 • Tot el suport d’un professor de ciències a l’ESO:  Tecnociència – Ètica = (Bophal + Txernobil + …)
 • I després ens queixem de l’educació que rebem els nostres joves…..
 • La tècnica per un mico sense coneixement ens durà a l’extermini
 • La veritat i les majories parlamentàries no són la mateixa cosa (obvi)
 • Me encantan las Humanidades
 • El sentit de la vida consisteix en buscar-li el sentit que no te, sense la filosofia no podriem ni buscar aquest sentit que no te. Filosofia significa esperanca.
 • Només l’estudi de les humanitats pot salvar-nos de la globalització
 • Per la necessitat de la filosofia
 • Que la seva arrel no mori mai!
 • Una educació merament tècnica produeix tècnics, no persones. És el problema d’una educació al servei del mercat, dirigida i organitzada per inútils de partit i opinadors professionals.
 • Malauradament no podré ser el 25 a Girona, però el meu esperit estarà amb tots vosaltres. Sense la filosofia no podem viure, si més no els catalans. Recordem, ara més que mai, aquella màxima d’en Francesc Pujols: “El pensament català rebrota sempre i sobreviu als seus il·lusos enterradors”
 • Endavant gironins!
 • Endavant amb la iniciativa, no podem pensar un món només a nivell de coneixement,on és el pensament, els sentiments….?
 • Em sap molt greu, però dissabte no podrè ser a la concentració. Fins la propera i ENDAVANT
 • – filosofia = – Llibertat
 • Totes les Lletres necessiten més respecte i importància en aquest món globalitzador.
 • JA ERA HORA QUE ENS POSÉSSIM EN MARXA!
 • filosofa lliure
 • Sóc més partidari de manifestos irrefutables, com el de l’anterior mobilització (a Barcelona), que era impecable. El canvi d’estratègia, demanant segons què i barrejant temes (oposicions, per exemple), no m’acaba de convèncer gens, però dono el meu suport a l’esperit de la iniciativa
 • Sense filosofia, com aprendrem a pensar? cal salvar la Filosofia JA
 • No crec que s’hagi d’eliminar la filosofia. Bàsicament incita al jovent estudiantil a reflexionar sobre temes habituals dels quals no es pararien a penar i que poden ajudar a veure la vida d’una altra manera. a més a més h ha molt de temari, i tot important, i es necessiten hores, es una assignatura de pensar, de conceptes, i per tant requereix temps. així que aqui deixo la meva firma.
 • La filosofia és tan important com les matemàtiques
 • Sense filosofia no pot haver-hi humanisme.
 • Per la defensa del pensament lliure.
 • Més filosofia i menys competències mercantilistes.
 • Hi ha molta gent, com per exemple jo, que no entenem de filosofia, ni som docents, ni hem anat a la universitat, però sí la valorem. Penso que hi ha persones que li tenen por i respecte, per aquest motiu , s’hauria de fer arribar a tothom d’una manera fàcil. Començant per exemple, amb textos de fàcil lectura en aquest grup i que qui vulgui hi doni la seva opinió, sense por a fer el ridícul. Amb respecte. Que les persones no tinguem por a pensar, a tenir opinió, a ser lliures. Doncs la filosofia a part d’una assignatura és un dret. Doncs gràcies a ella, els humans raonem i madurem i tenim criteri per escollir els nostres pensaments. Disculpa per la meva parrafada… Demà (el 25 d0abril) treballo, però desitjo que hi vagi molta gent i que amb tot el que esteu lluitant s’aconsegueixi el vostre objectiu i el de tots els membres del grup, que no és poca cosa.
 • Crec que la filosofia ensenya als alumnes a desenvolupar un pensament crític i analític envers l’existència i la vida en general.
 • Estic totalment d’acord amb els professors de filosofia
 • Fer pensar és massa car, és més rentable covertir a la gent en empanades mentals capacitades per seguir el sistema
 • “Donde soy no pienso, donde pienso no soy”, J. Lacan
 • La filosofia vertebra el nostre pensament i la nostra cultura
 • Dóno suport a la iniciativa, tot i que sóc docent de Llengua i literatura catalanes i no pas de Filosofia.
 • Estic totalment d’acord amb el Manifest de Girona
 • Una societat que no fomenta el pensament està condemnada a la foscor de la caverna
 • Imprescindible en un país en el que la separación ciencias-humanidades es tan profunda. Quizás en otros, en los que la cultura humanística está incorporada a la ciencia, fuese menos necesario defender a la filosofía
 • La filosofia t’ajuda a entendre millor el món
 • Mostro la meva solidaritat perquè no es privi als estudiants no només al dret a la cultura sinó sobretot al creixement personal
 • Ens oblidem de com ensenyar a pensar a Primària!
 • Des de la tecnologia també treballem i també tenim problemes similars als vostres.
 • Us felicito per la iniciativa
 • Perquè observo que l’educació actualment s’esta mediocritzant perillosament.
 • És essencial la filosofia per entendre veritablement l’objectiu primordial de viure, i en la nostra societat, avui dia sembla estar perduda, i la filosofia seria una bona solució.
 • Hay más clases de asignaturas que en mi opinión no tienen tanta importancia como otros, al cual muchos alumnos en poco tiempo lo olvidarían.  Por eso afirmo que para una mejor educación para humanizar y no esclavizar a las personas. educar moralmente a los niños.
 • Mens agitat molem
 • Només qui odia el pensament del món pot rebutjar la filosofia a les aules!
 • Espero no llegar tarde y poder aportar mi granito de arena, pero es que hacía mil años que no revisaba el correo. Un beso y espero que vuestros objetivos con esta iniciativa se cumplan. Un beso.
 • No vull que redeixen més hores de filosofia
 • Ja està bé que ens marginin. sense reflexió res funciona
 • M’agrada tenir eines que m’ajudin a reflexionar millor
 • Molt d’acord en el manteniment i -si és possible- reforçament i extensió de l’ensenyament de la filosofia al país
 • Sempre quedarà algù que creurà que és possible d’aturar aquest corrent de tantsemenfotisme i de pensament ùnic.

Algun comentari de la Concentració del 25 d’abril:

 • Hi ha molta gent,  com per exemple jo, que no entenem de filosofia, ni som docents, ni hem anat a la universitat, però si la valorem. Penso que hi ha persones que li tenen por i respecte, per aquest motiu , s’hauria de fer arribar a tothom d’una manera fàcil. Començant per exemple, amb textos de fàcil lectura en aquest grup i que qui vulgui i doni la seva opinió, sense por a fer el ridícul. Amb respecte. Que les persones no tinguem por a pensar, a tenir opinió, a ser lliures. Doncs la filosofia a part d’una assignatura és un dret. Doncs gràcies a ella, els humans raonem i madurem i tenim criteri per escollir els nostres pensaments.  Disculpa per la meva parrafada… Demà [el dia 25]  treballo pero desitjo que hi vagi molta gent i que amb tot el que estas lluitant s’aconsegueixi el teu objectiu i el de tots els membres del grup, que no és poca cosa [Al final, aquesta noia, va arribar a la concentració sortint del treball].
 • Penso que avui ha anat molt bé, i sobretot perquè ens hem trobat i conegut profes de filo de molts llocs. Això del “divide y vencerás” sembla que no funcionarà tant si estem en contacte i la cosa segueix endavant. Passeu, si podeu l’adreça de l’editorial de la que vam parlar, a veure si en venem uns quants. La ruina no serà tan gran!!
  Us envio el link de l’editorial Palamedes. Sembla que al final podrem editar el pròxim llibre que són textos d’Heràclit i Parmènides amb nou estudi.
 • L’estudi de la filosofia, és per mi, l’única manera no només de conèixer les diferents opcións que existeixen, sino també de qüestionar-se les situacions i accions, i per tant, també, l’única manera de poder esdevenir lliure.

[Tornar a dalt]

Seguirem afegint els comentaris que ens envieu (no tots,  perquè “és una passada” la quantitat!!)

Publicat dins de Filosofia | 1 comentari

Adhesions als “Manifests de Girona i d’Igualada”

25 abrilAquest és un document en elaboració: es va actualitzant… però no de manera immediata… tingueu paciència…

La Plataforma en defensa de la Filosofia informa de les adhesions al “Manifest de Girona” (2009) i al “Manifest d’Igualada” (2010)

 • Relació parcial de docents, estudiants i altres persones que han expressat el seu recolzament personal i/o institucional al contingut del Manifest. No inclou el suport de Partits, Sindicats, etc.
  Es pot consultar en PDF.
 • El formulari d’adhesions continua obert.
 • El “Manifest d’Igualada” serà llegit el proper 10 d’abril de 2010. El “Manifest de Girona” va ser llegit públicament al final de la Concentració del 25 d’abril de 2009, a les 12.00 del migdia al Pont de Pedra de la ciutat de Girona.
 1. Anna Masó Monclús
 2. Anna Sarsanedas
 3. Marc Plana Verdaguer
 4. Ana Belén González
 5. Alejandro Sarbach Ferriol
 6. Beatriz Minaya Martínez
 7. Daniel Gili Muñoz
 8. Melcior Mur Romero
 9. Cristina Montiel Pérez
 10. Carme Frigola i Fabra
 11. Jos Collin
 12. Pau Rubert i Vilar
 13. Joan Ferrer Frigola
 14. Xavier M Triadó
 15. Maria Giralt Coll
 16. Salvador Pomés Vives
 17. María Belén Jiménez Caballero
 18. Jorge Garriga Clavé
 19. Maria Mercè Piazuelo i Fàbrega
 20. Víctor Naranjo Mora
 21. Salas Sanchez Bennasar
 22. José Manuel Díaz Fouces
 23. Francesc Lahosa i Miralles
 24. Arnau Boix i Pi
 25. Patricia Soriano Blasco
 26. Montserrat Caupena
 27. Ignasi Martínez
 28. Sonia Guilana Serra
 29. Juan José Aso Simón
 30. Lluís Monteis Catot
 31. Anna Real Giralt
 32. Josep Manuel Prats
 33. Julià Gómez Teixidor
 34. Marta Teixidó Ribas
 35. Xavier Serra Besalú
 36. Leonor Rubio Garcia
 37. Ramon Sanchez Ramon
 38. Antonio Luengo Bravo
 39. Aroa Gámez Pineda
 40. Sandra Águila
 41. Diana Casado Momblan
 42. Narcís Verdaguer Arpa
 43. Imma Carrion i Ferrer
 44. Gerard Prieto Álvarez
 45. Toni Martínez Martínez
 46. Jaume Jané Bellavista
 47. Ambròs Domingo Belando
 48. Carlos Ruano Díaz
 49. Josep Maria Blasco Moya
 50. Antonio Muñoz Genís
 51. Naim Solh Torres
 52. Lorena Martín Morán
 53. Carlos Giménez Cañadas
 54. Alba Viana Negre
 55. Montse Pibernat Valls
 56. Antoni Iglesias Ramal
 57. Ovídia Barneo Ferrusola
 58. Ingrid Chavarria de Ros
 59. Joan Fernàndez Castillo
 60. Albert Piñero Subirana
 61. Anna Aparicio
 62. Noa Cando Soler
 63. Joan Graboleda Fajol
 64. Marc Palacios Nadal
 65. Victoria Scrato Bravo
 66. Yvonne León Ruiz
 67. Leire Sales Salvatierra
 68. Ana Belen Rollan Laguna
 69. Mar Bosch i Oliveras
 70. Pere Palomares Comes
 71. Alfonso García Carrillo
 72. Anicet Masferrer Domingo
 73. Helena Barracó Nogués
 74. Leopold Carreras Truñó
 75. Sílvia Heras Montero
 76. Sílvia Gil Cordero
 77. Susana Bosch Cuello
 78. Yvonne Tugues i Breysse
 79. Mohamed El Amrani
 80. Dolors Alcántara Madrid
 81. Marisol Pérez
 82. Tobies Grimaltos Mascarós
 83. Àngel Rodríguez Lozano
 84. Juan Morro Delgado
 85. Gonçal Mayos Solsona
 86. Nuria de Salvador
 87. Albert Urrutia Casanova
 88. Laura Haba Jiménez
 89. Ferran Teixidor Valle
 90. Sergi Oms Sardans
 91. Rosa Albertí i Ferrer
 92. Antoni Fornies Mira
 93. Miquel Riera
 94. Josep Cullell Ramis
 95. Manel Codina Massons
 96. Montserrat Batlle i Ribas
 97. Pilar Oriol Bellot
 98. Florenci Albarracín Pérez
 99. Carla Bofill i Malagarriga
 100. Manuel Martínez Merino
 101. Jordi Comas i Noguera
 102. Rosa Maria Codina Massons
 103. Carles Guinart
 104. Maria Rentero Romero
 105. Pau Pol Font
 106. Raquel Gómez
 107. Isabel Chacón
 108. Paula Deseuras Codina
 109. Pere de la Fuente Collell
 110. Isabel Salinas Estadella
 111. Gloria Gratacos Casacuberta
 112. Alex Mumbrú Mora
 113. Lourdes Godoy Tomàs
 114. Antoni-Lluís Baig Nogués
 115. Victor Vallejo Gomez
 116. Agustí Pou Batlle
 117. Joan Samaniego Raventós
 118. Maria Cucurella Miquel
 119. Marc Torres Brunet
 120. Gemma Martin Carbonell
 121. Josetxu Zuazu
 122. Xavier Perarnau Martínez
 123. Adriana Castells Massaaguer
 124. F. Xavier Moreno Rico
 125. José Diego Mestre Moreno
 126. Julio Gimeno Miguel
 127. Lluís Bonet Gonzàlez
 128. José Alejandro Escuder Cano
 129. Montserrat López Benasat
 130. Àngels Baldó Bullido
 131. Maria Josep Porta de Lafuente
 132. Mario Bueno Alarcón
 133. Ana Romero Alarcón
 134. Viviana salisi Casajuana
 135. Marta Montiel Pérez
 136. Jordi Rodon Cuixart
 137. Assumpció Heras i Trias
 138. Eudald Espluga Casademont
 139. Àfrica Guzmán Descarrega
 140. Xosé Manuel Castro
 141. Daniel Quesada Casajuana
 142. Frida Teixidor Hoverstad
 143. José María Barrio Maestre
 144. Joan Pastor i Ferrer
 145. Rosa Gil Bayo
 146. Josep M. Solé Xifré
 147. Andoni Mendizabal Zalacain
 148. Pilar Cortés Morera
 149. Dámaso Ezpeleta de la Fuente
 150. Monica Delgado
 151. Pere Conesa Casanova
 152. Clara Montalvo Jiménez
 153. Marisa Muñoz Caballero
 154. Eliseu Bordonau Ibern
 155. Alexandre Trabal Vallespín
 156. Iñaki Vélaz Rivas
 157. Joan Vergés Gifra
 158. Antoni Arasanz Mayolas
 159. Jordi Tormo i Capdevila
 160. Abel Brao
 161. Imma Vila Arizpeleta
 162. Jordi Teixidor Abelenda
 163. Enrique Leiva Vojkovic
 164. Cristina Masanés Casaponsa
 165. Jose Ruano Diaz
 166. Maria Luisa López García
 167. Marga Benet Gimenez
 168. Llorenç Vallmajó Riera
 169. Olga Oliver Fluvià
 170. Anna Rios
 171. Laura Basterra
 172. Josep Anglès Roura
 173. Albert Avila Gonzalez
 174. Mercè Argilaga López
 175. Ramon Torné eixidó
 176. Daniel Sowards
 177. Mireia Gibert Ortensi
 178. Emília Olivé Vidal
 179. Pere Pau Cos
 180. Gerard Serradó Garcia
 181. Marc Oriol Crespí Jiménez
 182. Rosa Mª Guijarro Asensio
 183. M. Rosa Vilà Roset
 184. Miravet Ferreres Xavier
 185. Roman Aixendri
 186. Maria Jesús Reverter i Fibla
 187. Ramon Sorribes Rius
 188. Joaquim Bretxa Catarineu
 189. Patricia Esteban Baena
 190. Carmen Gallego Cruz
 191. Lluís Sanmartí Aulet
 192. Montse Camps Cervera
 193. Joan Naharro Via
 194. David Gràcia Albareda
 195. Santiago Silva Camps
 196. Anna Gomà Batriu
 197. Marga Sánchez Quesada
 198. Pere Rioja i Crusat
 199. Roser Urra i Fàbregas
 200. Xavier Foguet Pijoan
 201. Esther Martínez Membrives
 202. Antoni Pujadas i Ferrer
 203. Isaac Casals Martínez
 204. Glòria Roura Jaulín
 205. Miquel Àngel Nuñez Tarabal
 206. Carme Cantos i Llopart
 207. Pere Horts Font
 208. Lluis Cavalle Saula
 209. Leonardo Urrutia Segura
 210. Albert Masià Villuendas
 211. Miquel Juny Canals
 212. Antonio Fuentes Martínez
 213. Laura Font Pellisé
 214. Paula Vallejo Gómez
 215. Joan Bosquet Aubà
 216. Sara Pérez Vargas
 217. Albert Moreno Sagrera
 218. Nelson Bonastre Sirerol
 219. Sílvia Terrazas Jornet
 220. Marta Armas
 221. Marta Parres Verdaguer
 222. Jordi Sastre i Galdón
 223. Maria Verdaguer Emazabel
 224. Tània Fernández Ruiz
 225. Hannah Semler
 226. Wenceslao Galan Sanchez
 227. Joan Canet Cabestany
 228. Trini Segundo Yagüe
 229. Dídac Osete Duràn
 230. Imma Casanova Barberà
 231. Salvador Cardús i Ros
 232. Joan Ordi i Fernández
 233. Clara Queralt Mercadé
 234. Ferran Coma Fabregat
 235. Luis Miguel Sobrino Cortés
 236. Mercè Garcia Farreras
 237. Josep Maria Altés Riera
 238. Andreu Arroyo Garcia
 239. Raimon Pàez Blanch
 240. Xavier Valls i Rota
 241. Salas Sanchez Bennasar
 242. Mercè Balcells Morell
 243. Eusebi Subirós Duran
 244. M. Carme Gonzàlez Tornés
 245. Luis Izquierdo Mosso
 246. Toni Ibañez Ros
 247. Francesc Martín Ragel
 248. Miquel Duran Carrera
 249. Rosa M. Coso López
 250. Ramon Alcoberro i Pericay
 251. Carme Martínez Pérez
 252. Montserrat Moliner Vicent
 253. Beatriz Silva Fernández
 254. Carme Sanglas Gispert
 255. Carlos Sarrate García
 256. Mayte Duarte Seguer
 257. Josep Ma Casasús Rodó
 258. Olga Redón Pérez
 259. Richard Morales Bautista
 260. Dolors Vergara Ymbernón
 261. Javier Bueno Gomollón
 262. Manel Beser Jordà
 263. Eugeni Prieto Llop
 264. Narcís Darna i Casadevall
 265. Josep Miquel Tarragón Cervós
 266. Eulàlia Rodríguez Pitarque
 267. Rosa M. Riera Ubach
 268. Imma Montero García
 269. Pilar de la Rosa Gonzalo
 270. Iñigo Solano Pàez
 271. Dolors Bascompte Rincón
 272. Marta Ezponda Mares
 273. Francisca Borras Vives
 274. Mercè Amat Ballester
 275. Julio Climent Gallego
 276. Shelley Hill
 277. Xavier Ortega i Garcia
 278. Vanessa Diaz Crespo
 279. Arnau Vilardebò Cladellas
 280. Angels Taribo Sole
 281. Joan I. Maseras i Vallmitjana
 282. Rebeca Rodríguez Guirao
 283. Antoni Sbert Quart
 284. Patricia Orcajo Jiménez
 285. Antonio Damian Mellado
 286. Bàrbara Obrador Rosselló
 287. Amalia Carrasquilla Ardila
 288. Marisol Pérez Garcia
 289. Josep M. Llauradó Pons
 290. Bassi Martin Solivar
 291. Trini Martin Solivar
 292. Eric Ibañez Samper
 293. Josep Temporal Oleart
 294. Mª Teresa Aparicio Robert
 295. Hortènsia Hernandez Gurrera
 296. Núria Cunyat Aymerich
 297. Isaac Morell Torrente
 298. Cristina Olmos Aranda
 299. Antoni Saragossa i Domingo
 300. Ariadna Vila Agustí
 301. Josep Barrera Testar
 302. Aurora Sánchez Roldán
 303. Noemí Calero Reyes
 304. Lorena Sanjose
 305. Gabriel Montcada i Escubairó
 306. Jorge Soto Martos
 307. Joan Cavaller
 308. Laura Rico Fernández
 309. Carolina de la Costa
 310. Josep Ma Gayolà i Rodríguez
 311. M. Àngels Colom Sola
 312. Josefina Guillén i Sànchez
 313. Antònia Sabrià Frigola
 314. Xavier Alsina Gonzalez
 315. Albert LLorca i Arimany
 316. Josep Maria Gispert-Saüch Llopis
 317. Jaume Romero Ruiz
 318. Jaume Jové Colon
 319. Francesc Pujol
 320. Regina López Aumatell
 321. César Cidraque Llovet
 322. Eugeni Alonso Barrot
 323. Jordi Beltran
 324. Jordi Martínez i Barderi
 325. Mercè Vergés Solervicens
 326. Lluna Pineda Ariño
 327. Víctor Caballero Sánchez
 328. Maria Rosa Oliveras
 329. Aristarc Claramunt i da Pena
 330. Alba Auledas Costa
 331. Mariona Parra Casanova
 332. Joaquim Ventolà Costa
 333. Josep Lluís Sarrato Torres
 334. Susanna Sigiran Perarnau
 335. Francisco Martinez Perez
 336. Gemma Cunillera Màdico
 337. Alex Baucells Mustienes
 338. Laura Riera Casellas
 339. Sonia Martínez Espluga
 340. Xavier Maristany Carreras
 341. Puig Riestra, Ángeles
 342. Fernando Hervás Fernández
 343. Venanci Grau Marull
 344. Maria Vellvé Vendrell
 345. Montserrat Castro Serra
 346. Pilar Arguimbau Sintes
 347. Eusebi Riera i Guilera
 348. Begoña Dominguez Canora
 349. Judit Valentines i Vilaplana
 350. Luis Antonio García Martín
 351. Maria Pilar Lumbierres Pallàs
 352. Anna Batlle i Amat
 353. Cristina Arana i Carreras
 354. Alex Font Roca
 355. Enrique Gómez León
 356. Esther Vilalta Viñas
 357. Silvia Barreiro Pozas
 358. Sílvia Galera Marzà
 359. Valeria Vassale Rebolini
 360. Beatriu Acín i José
 361. Carme Herreros Fernandez
 362. M. Antònia  Manzanares
 363. Jordi Pla Planas
 364. Elena Font Rodà
 365. Arnau Vernis Llambias
 366. Xavier Barranco Angulo
 367. Rosa Maria Casademont Pou
 368. Adán Casado Momblan
 369. Silvia Sacristán Lupiáñez
 370. Marta Redón Pérez
 371. Javier Fernández Garrido
 372. Joaquim Puerto i Rodríguez
 373. Gonçal Sebastià Belenguer
 374. Pedro Burgos Cámaraq
 375. Lluís Parés Rovira
 376. Barbara Serrano Kieckebusch
 377. Lourdes Estrada
 378. Susanna Alentorn Güixens
 379. Anna Maria Campanera Reig
 380. Professors de la Secció de Filosofia de la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona
 381. Josefina de Lafuente Martinez
 382. Josep Maria Duch i Plana
 383. Monse Gonzalez Garcia
 384. Albert Gay Tomàs
 385. Josep Ramon Suñé Gasull
 386. Vicenç Altaió Morral
 387. Anna Quintanas Feixas
 388. Eduard Pons Ramos
 389. Xavier Rubert de Ventós
 390. Carles Ayxelà Frigola
 391. Gemma Vinyals Llorens
 392. Josep Pradas Broch
 393. Angelo Pulgarin Linero
 394. Antònia Guillén Ramírez
 395. Enric Carbó i Sanchís
 396. Martí Pineda i Domingo
 397. Empar Lorda Donat
 398. Helena Thomas
 399. Mireia Torramorell Vilajosana
 400. Jacint Salabert Ribot
 401. Felicitat Llop Campanales
 402. Mª Gabriela Sáez Montoro
 403. Joaquim Hortalà i Vallvé
 404. Cristina Criado Alberich
 405. Carla  Carreras Planas
 406. Mª Pietat Horta i Garriga
 407. Ramon Camats i Guàrdia
 408. Ramon Moix Camps
 409. Associació “els Tresors de la Barca”
 410. M. Dolors Cassi i Esteve
 411. Josep Maria Puig Tarradellas
 412. Isidre Marías Benito
 413. Clara Valls i Cassi
 414. Oriol Farrés Juste
 415. Laura Valls i Cassi
 416. Joan Boldú París
 417. Carles Cortada i Hortalà
 418. Daniel Sánchez Saumell
 419. Albert Piqué i Guijarro
 420. Alícia Salisa Díaz
 421. Mª Pietat Horta i Garriga
 422. Montse Boixader Pasola
 423. Júlia Torres Canela
 424. LluisLloveras Farrero
 425. Angels Moran Sirvent
 426. Palmira Feixas Guillamet
 427. Sílvia Martínez Perez
 428. Noé Larrosa Castaño
 429. Sonia Brugat Montiel
 430. Toni Ramon Llobera
 431. M. Cinta Espuny Domingo
 432. Amàlia Prat Albareda
 433. Esther Bruna Martínez
 434. Miquel Verdaguer Turro
 435. Jaume García Pelegrín
 436. Sandra Pujales González
 437. Pilar Francisco González
 438. Luis Miguel Potau de la Muela
 439. Xavier Roijals Lara
 440. Clara Juan Palacios
 441. Helga Rivas Higuera
 442. Ferran Reyes Gómez
 443. Xavier Cuadrado Luis
 444. Manel  Rodriguez i Martinez
 445. Gloria Blazquez Romero
 446. Lluis Roca Jusmet
 447. Assumpta Cribillers
 448. Leonor Argilés i Bosch
 449. Vicente José Romero Díaz-Tendero
 450. Héctor Romero
 451. Marcos Malats
 452. Esteve Sala i Casellas
 453. Antoni Llorens Adillón
 454. Ana  Diego Lavín
 455. Margarida Bech Rudó
 456. Josep Maria valldeperez Coll
 457. Alfons Garrigós
 458. Oriol Ponsatí-Murlà
 459. Zahara García González
 460. Isabel Mª Moleres Campmajó
 461. Manel Ramon i Muñoz
 462. Prats Ferrer
 463. Assumpta Riera Ubach
 464. Sabina Isan Corbella
 465. Jordi Martí Font
 466. David Medina Girona
 467. Antonio López López
 468. Anna Rius Salvador
 469. Carles Valldeperas Roca
 470. Pau Guinart Lopez
 471. Carlos Fernández Liria
 472. Santi Puig Pla
 473. Joan Miquel Oliver
 474. David Ruano Díaz
 475. Jose Ruano Vera
 476. M Pilar Díaz Cuenda
 477. Arantxa Guerra Figueroa
 478. Pablo Manuel Rubio Abós
 479. Albert Branchadell Gallo
 480. Tomàs Parellada Rosell
 481. Eva Piñero Subirana
 482. Núria Sara Miras Boronat
 483. Gerard Duran Riera
 484. Jordi Torrella Latorre
 485. Ernest Pérez Sáinz
 486. Edgar Fernández Garrido
 487. Maguí Noguer Torres
 488. M. Carmen Puerta
 489. Consol Vidal Riera
 490. Sylvia Martin Aisa
 491. Isabel Rué Paris
 492. Guido Sender Montes
 493. Joan Miquel Iglesis Omil
 494. Esteve Canyameres Ramoneda
 495. Francisco David Corrales Cordón
 496. Lluis Prieto
 497. Xavier Borràs Calvo
 498. Robert Montull Giménez
 499. Carmen Arancón Viguera
 500. Jara Piñar Liñán
 501. Sílvia Cervera
 502. Núria Cunyat Aymerich
 503. Mireia Costa-Pau
 504. Valerià Martínez Garrido
 505. Marc Pérez i Veloso
 506. Xavi Lujan Estelles
 507. Ana María Carretero Jiménez
 508. Ferran Garcia Querol
 509. Montserrat saez Nofre
 510. Ana Paco Lanau
 511. Noelia Romero
 512. Albert Escriu i Nadal
 513. Francesc Xavier Vilosa Sánchez
 514. Sílvia Porté Capdevila
 515. Judith Justribó Roda
 516. Frederic Gómez Pardo
 517. Moisès Esteban Guitart
 518. Raquel Baseiria
 519. Josep Cuberos Jaimez
 520. Rafael Pérez Carmona
 521. Roger Domínguez Argemí
 522. Laia Roure Rosich
 523. Laura Garcia Surós
 524. Maribel Redondo Marco
 525. Josep Parera Pera
 526. Cristina Mansilla
 527. Clara Bosch Cuello
 528. Joaquim Roé i Lleixà
 529. Ariadna Alda Gómez
 530. Pol Martin Carbonell
 531. Angel Terrazas Rugall
 532. Borja Villa Pacheco
 533. Cote Framis
 534. Anna Bonada Pérez
 535. Sílvia Cassú Gibert
 536. Dolors Rovira Segarra
 537. Marta Obiols Fornell
 538. Elisenda Ferrer i Casado
 539. Carme Alfaro Carnicé
 540. Eva Campano Sánchez
 541. Imma Merino Serrat
 542. David Domínguez Fandos
 543. Mercè Marlès Montes
 544. Piua Salvatella i Vila
 545. Xavier Merino Serra
 546. Raquel Moron Quesada
 547. Josep Maria Bertran Comellas
 548. Joaquim Mataró Pladelasala
 549. Dominique Bernat
 550. Joan Avellaneda Guri
 551. Silvia González Martínez
 552. Francesca Hosta Privat
 553. Àngel Garcia Velázquez
 554. Marta Iriarte Canosa
 555. Víctor Lluís Domínguez i Perles
 556. Thais Botinas
 557. Alex Gil Julian
 558. Carmen Ramirez García
 559. Ramon Rius i Santamaria
 560. Marta Olivé Manté
 561. Salvador Llorente Varela
 562. Enric Llevat Gateu
 563. José Luis Pérez Calvo
 564. Núria Calvó i Cusidó
 565. Artur Ollero Ollero
 566. Carmen Soria Beltrà
 567. Albert Homs Pagès
 568. Imma Bosch Torrents
 569. José M. Gutiérrez González
 570. Eva Rull Delgado
 571. Joan Pere Blanco Fernández
 572. Isaac Aguareles Tudela
 573. José Antonio Gómez Rodríguez
 574. Alba Esculta Cortés
 575. Gizane Silva i Campà
 576. Julia C. H. [es prega comunicar cognoms]
 577. Montserrat Tenllado Reyes
 578. Joan Sanz i Rabadan
 579. Antonio Rodriguez Lopez
 580. Carmen Sánchez de Mora
 581. Sergi Pascual Sedó
 582. Helena Gefaell Alsina
 583. Antonio Alsina  Fumanal
 584. Marta Figueras i Badia
 585. Elena Gonzalez-Páramo
 586. Ramón Bosch Ferrer
 587. Ángeles Cuello Cebollero
 588. Elisenda Lladó i Grimau
 589. Daniel Pujol Cansado
 590. Elizabeth Gilboy
 591. Àngels Subirana Carreté
 592. Francesc Soler Claveras
 593. Pere Canal Steegmann
 594. Maria LLuïsa Garcia Guixé
 595. Isabel Pallarès Santín
 596. Agustí Rochet
 597. Esther Alsina Fumanal
 598. Óscar Vicedo Tormo
 599. Alexandra Genís Falgueres
 600. Macià Pelegrí Sarlé
 601. Enric Pujol Casademont
 602. Inma Martin Millon
 603. Pere Amat Pallisera
 604. Xavi Rodríguez Sala
 605. M. Carmen Martínez Ortín
 606. Celi Sasot Mateus
 607. Francesca Turu Broto
 608. Pau Ballester Garcia
 609. Amanda Mension Camps
 610. Isabel Pont Parras
 611. Víctor Hugo López Martín
 612. Loreto Forcada Montes
 613. Isabel Ramírez Molina
 614. Francesc Saló i Navarra
 615. Carme Quintana Campos
 616. Pere Mas Negre
 617. Anna Micaló Pujol
 618. Lourdes Berdié Rabanaque
 619. Jordi Ferrer Blanch
 620. Silvia Pardines Gras
 621. Marta Soler Plans
 622. Ramon Sánchez Navarro
 623. Victor Alloza Visart
 624. Alberto Fernández Sierra
 625. M. Teresa Cruañas Plaja
 626. Mariajosep Ganau Casas
 627. Maria Teresa Jauset Berrocal
 628. Josep Granados Serrat
 629. Enric Bonet Carbó
 630. Sara Marcó Costa
 631. Joana Giol
 632. Emilio Urbina Porcel
 633. Carles Ferrer Panadès
 634. Guillaume Scheiber
 635. Marta Gibert Ortensi
 636. Joan Criado Díez
 637. Jorge Mira Vallet
 638. Esther Piris Casas
 639. Cristina Torrent Cortés
 640. Alicia Ortiz Martin
 641. Dolors de Moxó
 642. Carmen Cantón Andrades
 643. Jordi Fontich Vicens
 644. Albert Volart
 645. Maria Lluisa (cal completar)
 646. María Grigore
 647. Juan Luis Canton Andrades
 648. Margarita Muñoz Villalonga
 649. Pedro Gili Sintes
 650. Victòria Salvadó Poy
 651. Maria Mercedes Perarnau Vallbe
 652. Jordi Sales Bernús
 653. Núria Merino Costa
 654. Robert Garcia Orallo
 655. Montserrat Mola Martí
 656. Bibiana Cervelló Vergara
 657. Iolanda Mallorques i Solà
 658. Ezequiel Alcalde Jurado
 659. Fermina Recio Torija
 660. Quim Noguera i Plaja
 661. Judith Moré Pérez
 662. Raimon Fort Mercadé
 663. Helena Sardà Basora
 664. Ramiro Alonso Fernández
 665. Pilar Ortin Gimeno
 666. Albert Domingo Curto
 667. Ramon Vinaixa Solà
 668. Albert Vila Prat
 669. Dolo Pla Leon
 670. Mercedes Exposito
 671. Jerònia Quetgles Mas
 672. Emilio Pérez Egido
 673. Susana Esparcia Feixas
 674. Miquel Codolar Viñolas
 675. Àngels Silva i Camps
 676. Martín Domper Betorz
 677. Gemma Vilanova Sánchez
 678. Teresa Farré
 679. Daniel Bentué Dabau
 680. Mª Carmen García Clavero
 681. Glòria Matas i Alonso
 682. Enric Gil Garcia
 683. Josep Sorli Bel
 684. Angeles Moltó Llarena
 685. Eric Miranda Neiva
 686. Rosa Sabatés Mitjavila
 687. Faiza Belaid
 688. Àngels Güells
 689. Joana Subirats Alvarez
 690. Marc Garsot Carreras
 691. Natalia Sanchis Vives
 692. Silvia Rivera Jimenez
 693. Carles Franquelo Cruz
 694. Adolf Arnau Izquierdo
 695. Conxa Socias colomar
 696. Marta Torres Vicens
 697. Josep Sangüesa Adell
 698. Mar Alvarez Castañé
 699. Carles Xiberta i Codina
 700. Conxita Jiménez Abril
 701. Mª Lourdes Balló Brotons
 702. Jordi Vázquez Barceló
 703. Mariela Beltran
 704. Joana Artigues i Rebassa
 705. Gloria Cardona Torrens
 706. Núria Boadas Hernández-Sonseca
 707. Francesc Martínez López
 708. Daniel Leiva Presa
 709. Josep Maria Foguet Coll
 710. Ruth Guinovart Gumí
 711. Dolors Marsol i Farrero
 712. Jordi Bassa Esteve
 713. Laureà Huguet
 714. Marc Pérez Burriel
 715. Dolors Sácera Garcia
 716. Isidre Lara i Llobet
 717. Carme Turu Broto
 718. Albert Vicens Escuer
 719. Eva Vàzquez Ramió
 720. Antoni Puigvert Romaguera
 721. Josep Lluís Tejeda
 722. Esperança Valls i Pujol
 723. Joan Vila i Safont
 724. Joaquim Sànchez Garcia
 725. Gemma Lacasa Escartin
 726. Antoni Tomàs Moreno
 727. Noelia Almela Fas
 728. David Soler Basco
 729. M. Teresa García Fochs
 730. Eduard Batlle i Pomar
 731. Pascual Torres Cabestany
 732. Adrià Pelegrí Cuenca
 733. Josep Xavier Arenas Torres
 734. Alba Navarro
 735. Sònia Perna Torrecillas
 736. Esther Nombela Aragón
 737. Teresa Porredon
 738. Mercè Bernad i Alcoverrro
 739. Anna Lamana Vendrell
 740. Nayim Tami Mohamed
 741. Oriol Bresolí Farré
 742. Ting Ting Qiu Cheng
 743. Pilar Gràcia Larruy
 744. Mercè Bolasell
 745. Esteve Masalles Feliu
 746. Jordi Gonzalez Espinar
 747. Enric Cruañas i Mateu
 748. Lopez Sanchez
 749. Pau Gavaldà i Macip
 750. Estel Ferrer casado
 751. Enric Beck
 752. Carles Salas Triado
 753. Núria Fortià Batallé
 754. Toni Clot Trias
 755. Marta Portella Nogué
 756. Isabel Amat i Girbau
 757. Olga Cruz Garriga
 758. Miquel Rifà
 759. Rosa Gil Vila
 760. Jordi Serra
 761. Anna Cano
 762. M. Àngels Domènech
 763. Josep Vallmajó
 764. Isabel López
 765. Joan Muñoz
 766. Lluís Lucero
 767. Albert Pascual
 768. Jordi Martí
 769. Assumpta Alsina
 770. Antoni Llach
 771. Carme Margarit
 772. Marta Serra
 773. Xavier Miró
 774. Juan Pou
 775. Jordi Prat
 776. Maria Nadal
 777. Jordi Dausà
 778. Àngela Bohigas
 779. Joan Rovira
 780. Margalida Cardona
 781. Jordi Castelló
 782. Meritxell Massa
 783. Dolors Vilaplana
 784. Mercè Garcia
 785. Francesc Redón
 786. Marta Redón
 787. Pepita Pérez
 788. Quim Puerto
 789. Sònia Grau
 790. Iolanda Oruiz
 791. Emanuele Ferrai
 792. Montserrat Serramitja
 793. Marina Julià Fornells
 794. Claudine Vial
 795. Elisenda Lladó
 796. Sònia Torras
 797. Marcel Riera
 798. Antoni López
 799. Maria López
 800. Helena Meléndez Illa
 801. Ramón Pérez Bilesa
 802. Manel Pallarès
 803. Diego García
 804. Èlia Novella Dalmau
 805. Violeta Novella Dalmau
 806. Carme Oliveras Llovera
 807. Josep Puyol Gruart
 808. Sílvia Gil Cordero
 809. David Merino Parcet
 810. Joan Carles Viñoles Vega
 811. Raúl Martínez Anaya
 812. Isabel Patiño González
 813. Antoni Aceves Díaz
 814. Albert Soler
 815. Marta Armadà
 816. Pascale Blin
 817. Rosa Sans
 818. Rita Martínez Valero
 819. Lita Plaja Roman
 820. Carmen de la Fuente
 821. Casandra Lungu
 822. Maria Rita Pagès Petit
 823. Gisela Casuso
 824. Nil Valentines i Vilaplana
 825. Marina Boada
 826. Ester Robles Sánchez
 827. Montse Porterias Sabater
 828. Julià Pol i Pedrós
 829. ASSOFIA, Associació d’estudiants de Filosofia de Girona
 830. Maria Mercè Roca Boue
 831. Javier Suarez Candel
 832. Maria Ambròs i Andorrà
 833. Rosa Arqué Vilar
 834. Salomé Ponseti
 835. Xavier Vilaseca i Bañeras
 836. Gabriela Erice Lamana
 837. Juan González Soto
 838. Xavier Semillas Julià
 839. Gina Hortal Castaño
 840. Adrià Abelló Ruzafa
 841. Olga Martin
 842. Abel Martínez Suñé
 843. Marc Colell Santamaria
 844. Cristina Alonso Garcia
 845. Carme Ortiz Valeri
 846. Marta Armadà Juncà
 847. Gisela Vicenç i Pasqual
 848. Idoia Santamaria Lahora
 849. Marta Sanahuja Mas
 850. Georgina Mercadal Viñals
 851. Montserrat Cano Sánchez
 852. Ana Vives Gómez
 853. Jordi Piñero Subirana
 854. Gerard Masfret Costa
 855. Rosa M. Dalmau Roset
 856. Ricard Grau Solsona
 857. Clara Macau Nicolau
 858. Mar Mercadé Meana
 859. Lorda Pau Corominas
 860. Àngel Secorún Portolà
 861. Ivan Giesen
 862. Begoña Cervera Molina
 863. Ruben Molina Cervera
 864. Anna Cano Granja
 865. Doris Carra Iglesias
 866. Àngel Serra Campos
 867. Pere Lleixà i Lizarte
 868. Pilar Combalia Griñán
 869. Ariadna Cardona Farreny
 870. Mar Clotet Montero
 871. Maria LLuïsa Garcia Guixé
 872. Clara Juan Palacios
 873. Teresa Sastre Bestard
 874. Susana Bellés
 875. Rosa Mele Ariza
 876. Anna Artigas Vilaplana
 877. Teresa Farré
 878. Rafael Torrent Barris
 879. Aina Martí Balcells
 880. José Félix Uribarri Jaureguizar
 881. Núria Masmiquel
 882. Juan Ruffo Gámiz
 883. Imma Larrosa castaño
 884. Rosa Moner Tomàs
 885. Xavier Canyada
 886. Maribel Redondo Marco
 887. Manuel García-carpintero
 888. Toni Pascual Bou
 889. Sinéad Stagg Lemus
 890. Ángel Martín Santo
 891. Dolors Bascompte Rincón
 892. Mar Bosch Oliveras
 893. Mercedes Exposito
 894. Rosa M. Coso Lopez
 895. Jordi Sandoval Gomez
 896. Dani López Díaz
 897. Alberto Roig i Pocorull
 898. José A. Cuenca
 899. Alexandre Trabal Vallespín
 900. Violeta Roca
 901. Xavi Figueras Bosch
 902. Olga Fernández Prat
 903. Maür-Rubèn Vinent i Pons
 904. Núria Oliver i Fluvià
 905. Teresa Brunet teixido
 906. Monica Delgado Carreira
 907. Roser Nogues Llagostera
 908. Marta Martinez Cugpta
 909. Núria Casademont i Plà
 910. Jorge Lacasa Cabeza
 911. Juan J. Vara Bengochea
 912. Susi Lledó Ribes
 913. Alex Castillo Navarro
 914. Juan González Soto
 915. Lona Hanna Dalda Müller
 916. Xavier Olloqui Martín
 917. Mònica Carrión Garzón
 918. Àlvar Valls Solanes
 919. Roser Atmetlla Andreu
 920. Mario Ros Vidal
 921. Azul Alférez VIllarreal
 922. Andrés Barquero Medina
 923. Antonio Sánchez Fernández
 924. Maria Pons
 925. Manel Juarez Carrillo
 926. Maria Jose Gomez Mata
 927. Victor Ferreira i Vilallonga
 928. Marta Inglés Figueroa
 929. Jesús Artiola
 930. Esther Deulofeu Güell
 931. Leonor Argilés i Bosch
 932. Francesc Xavier López Aparicio
 933. Dolors Luján Martínez
 934. Francisco Moro Merida
 935. Inmaculada López Barrios
 936. Ester Orta Cano
 937. Gemma Rodriguez Muñoz
 938. Abel Martínez Suñé
 939. Mònica Torrejón Silvestre
 940. M.Pau Pascual Barraguer
 941. Aleix Mercadé Falomir
 942. Assumpció Cantalozella
 943. Maite Artero
 944. Rosa Gallardo Garcia
 945. Maria Giralt Coll
 946. Jordi Vilanova i Buxó
 947. Anna Gomà Batriu
 948. Joan Carles Viñolas Vega
 949. Glòria Roura Jaulín
 950. Joan Ordi Fernández
 951. Ignasi Martínez Urgelés
 952. Daniel Gili Muñoz
 953. Ángel Martín Santo
 954. Carles Ferrer Panadès
 955. Felicitat Llop Campanales
 956. Immaculada Tubau Prat
 957. Ramon Sanchez Ramon
 958. Concepció Muntané Alberich
 959. Carmen Ramírez García
 960. Nadia Duarte Robles
 961. Patricia Forner Aleixandre
 962. Plàcida Mingarro Muñoz
 963. Meritxell Neddermann Vinaixa,
 964. Leonor Argilés i Bosch
 965. Francesc Pereña Blasi
 966. Glòria Carner Llovet
 967. Abel Ceña Delgado
 968. Damián Cerezuela Frías
 969. Alfredo Díez Merino
 970. Anna Pardo Gàlvez
 971. Joan Carles Alzamora Palacios
 972. Xavier Valls i Rota
 973. Marina Calumarte Kelm
 974. Carme Valls Anguera
 975. Paco García Lapresta
 976. Sergi Segura Morata
 977. Fina Böher i Torrent
 978. Olga Martín Pelluch
 979. Antoni-Lluís Baig Nogués
 980. M. Àngels Guix Guitart
 981. Guillem Borràs Garriga
 982. Felipe Garrido Bernabeu
 983. Quim Mataró Pladelasala
 984. Angelica Ramos Gamazo
 985. Ambròs Domingo Belando
 986. Francisco Javier Pérez Martínez
 987. M. T. Vilaclara
 988. Núria Masmiquel Pladevall
 989. Imma Vila Arizpeleta
 990. Clara Forn Argimon
 991. Ignasi Farinyes Gasalla
 992. Adán Casado Momblan
 993. Àngels Baldó
 994. Hortènsia Hernandez Gurrera
 995. Narcís Maymi Coloreu
 996. M. Dolors Mariné Figueras.
 997. Antoni Cuadrado Fernandez
 998. Joan Fernàndez Castillo
 999. Albert Moliner Fernández
 1000. Agustín Losada
 1001. Alba Àlvarez Gimeno
 1002. Marta Inglés Figueroa
 1003. Hernández, Montse
 1004. Ana Maria Grima Dorado
 1005. Sarrate García, Carlos
 1006. Lourdes Andorrà i Cornellana
 1007. Joan Ambròs Illa
 1008. Larrosa Castaño, Noé
 1009. Bentué Dabau, Daniel M.
 1010. ANGELS LLONCH CASANOVAS
 1011. Ferrández de Galí, María
 1012. Anna Masó Monclús
 1013. Núñez Digón, Javier
 1014. Núria Torres Argelic
 1015. Giné-Janer, Carles
 1016. Maese,Pere
 1017. Merino Vicario, Asier
 1018. Rodríguez i Arboç, Albert
 1019. Pilar Fabón Gascó
 1020. Xavier Alsina gonzalez
 1021. Anna Carreño Colomé
 1022. Tenas Camps, Susanna
 1023. Méndez Camarasa, Joan
 1024. José García
 1025. Suñer Soler, Roser
 1026. Pilar Oriol Bellot
 1027. Helena Romo Soldevila
 1028. Núria Masmiquel Pladevall
 1029. Pere Hellín
 1030. Martínez Perez Sílvia
 1031. Martí Patrocinio Guerrero
 1032. Guillem Primo, Josep
 1033. Gardeñas Planell, Anna
 1034. Aixalà Torrent, Albert
 1035. Verónica Franco Perez
 1036. Torres Alfaro, Julian David
 1037. Beltrà Diaz, J. David
 1038. Aragó Vidal, Montserrat
 1039. Blasco Gimeno, Mercedes
 1040. Quima Albalate Giménez
 1041. Josep Pradas Broch
 1042. Robelló i Buira, Montserrat
 1043. Arguilé Bernal, Lluís
 1044. Selvas Gardeñas, Sergi
 1045. BOHIGAS VIVES,ANNA
 1046. Argilaga Pellisé, Dolors
 1047. Arnau Aloy i Olivé
 1048. Pere Montaner
 1049. Vilanova Marquès, Miquel
 1050. Vidal, Laura
 1051. Paola Hernáez Piera
 1052. Vidal i Gaya, Aleix
 1053. Queralt Garcia Perarnau
 1054. Vidal Gili, Xaver
 1055. Montfort Carlos
 1056. Pascual, Betlem
 1057. Carme Gómez López
 1058. Laia Collado Farrés
 1059. Vidal Barcons, Marta
 1060. Iglesias Sayol, Dani
 1061. Moreno Chumillas Evelio
 1062. Guillèn, Susanna
 1063. Montull Martínez,Lluís
 1064. Escarrà, Alexandre
 1065. Morales Ginés, Joan
 1066. Delgado Ruiz, Manuel
 1067. Pascual Soriano, F.Xavier
 1068. Juan Carlos Izquierdo Olid
 1069. Riera i Guilera, Eusebi
 1070. Cruz Rodríguez, Manuel
 1071. Vicens Folgueira, Joan Albert
 1072. García Fochs Maria Teresa
 1073. Griñán Segura, Albert
 1074. Antonio López López
 1075. Roberto Méndez Stingl
 1076. lucas mariño expósito
 1077. Montserrat Casals Reig
 1078. Saray Lázare
 1079. Cuevas Aguilar,Jordi
 1080. Joan Gil Oliveras
 1081. jaume figa
 1082. Ingrid Chavarria de ros
 1083. Rosa Mª Martí Vitaller
 1084. Corcelles Seuba Mariona
 1085. Ana Belén Colén Ráfales
 1086. Garcia-Duran Bayona, Xavier
 1087. Monteis Catot, Lluís
 1088. Rosa M. Coso López
 1089. Julià Gómez Teixidor
 1090. Anna Serra Besalú
 1091. Lahosa Miralles Francesc
 1092. Sigiran Perarnau, Susanna
 1093. Teresa Granel Ribas
 1094. Riba, Jaume
 1095. Carrion Ferrer, Imma
 1096. Eduard Muntaner Perich
 1097. Morera Velázquez, Henar
 1098. Costa Castelltort, Montserrat
 1099. Pau Aceves Baldo
 1100. Martinez Delso, Guadalupe
 1101. Figueras i Badia, Marta
 1102. Josep Closa Malet
 1103. Marin i Monfort, Jordi
 1104. Àngels Puig
 1105. Laura serlavós
 1106. Ricard Serlavos
 1107. Garcinuño Bayán, Laura
 1108. Lisbona Bohigas, Núria
 1109. Prieto Alvarez, Gerard
 1110. Felipe Garrido Bernabeu
 1111. MARTA POUS I SASTRE
 1112. MIQUEL VALLS FIGOLS
 1113. Mariona Alabern Comas
 1114. Juan José Segarra Llidó
 1115. Tauste Lerena, Gerard
 1116. Calam Cervera, Eduard
 1117. Núria Gardeñas Planell
 1118. Moreno Ramos, Aitor
 1119. Tortosa Gómez, M. Asunción
 1120. Criado Díez, Joan
 1121. Ma.Rosa Òrrit Pires
 1122. Cañadell Badenes, JordiAgustí Guiu, Carme
 1123. Simon, Montserrat
 1124. Ballaró Conejos, Anna
 1125. Rangel Garcia,Àngel
 1126. Casado Pardo, Queralt
 1127. Gómez Rodríguez, Jesús
 1128. Margarita Borras Simonet
 1129. José Antonio Aledo Velasco
 1130. Aguilar Miralles, Alfred
 1131. Fructuoso Gil, Oscar
 1132. Medina Gallego, Mª Ángeles
 1133. MYRIAM MELÉNDEZ RODERO
 1134. Sanllehí i Ubach, Josep
 1135. Rosa Gil Vila
 1136. Maria Mercè Piazuelo i Fàbrega
 1137. Francesc Xavier López Aparicio
 1138. Blanch Brugarolas, Imma
 1139. Joan Romero i Calero

Seguirà…

Nota.- Les dades d’aquest llistat de la Plataforma en defensa de la Filosofia només es poden utilitzar per a finalitats exclusivament relacionades amb les funcions d’aquesta iniciativa. Aquest llistat no és cap de les fonts d’accés públic regulades en la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal. En conseqüència, aquestes dades no es poden ni reproduir, ni transmetre, ni registrar per cap sistema de recuperació d’informació, ni totalment ni parcialment, sense el consentiment de les persones interessades.

Publicat dins de Filosofia | Comentaris tancats a Adhesions als “Manifests de Girona i d’Igualada”

El “Manifest de Girona”

signar[Doneu suport al Manifest] – [Torneu a l’inici]

Versions: [Per a imprimir,  en PDF] – [Abreujat, en PDF] – [En castellano]  –  [Adhesión al Manifiesto]

Fem públic que:

 1. Docents i alumnes patim un progressiu ofegament i menyspreu en l’àrea de la Filosofia en l’actual currículum, tant pel que fa a la reducció d’hores lectives com al tractament que es rep. Aquest menyspreu s’estén també a la Llengües i Literatures catalana i castellana. Membres del Parlament, autoritats educatives, Sindicats i altres reconeixen aquest fet, però es mostren poc capaços d’enfrontar-s’hi per a posar-hi remei.
 2. El seny mostra i l’experiència confirma que resulta inviable qualsevol matèria d’ensenyament amb una hora lectiva setmanal, com és el cas de l’Educació eticocívica.
 3. Resulta indigna la previsió de places per a docents de Filosofia, anul·lades en la convocatòria 2009 i finalment reduïdes a 8, sostretes in extremis d’una altra especialitat.
 4. Cal una reacció decidida de la comunitat universitària i investigadora i de les instàncies socials i públiques per a protegir l’educació en l’autonomia, la crítica i la responsabilitat civil, objectius pedagògics reconeguts als quals col·labora decididament l’ensenyament de la Filosofia. El tronc comú humanístic és un eix bàsic per a estructurar un bon Batxillerat en sentit europeu.
 5. Tant l’educació ètica com la transdisciplinarietat són necessàries en l’educació dels joves. El Parlament de Catalunya ha reconegut (Resolució 951/VI de 2001) que “la filosofia palesa els vincles entre els diferents àmbits del coneixement en la seva doble dimensió cultural, la humanística i la científica”.

Ens adherim a accions prèvies com:

 1. El document de l’Associació Ad-Hoc (desembre de 2007) per a dignificació de la Filosofia
 2. La taula reivindicativa de la “Plataforma en defensa de la filosofia de Madrid i Castilla La Mancha” (2009), juntament amb la Plataforma estatal.
 3. El manifest de l’ADEF i de les altres iniciatives per la dignitat i rellevància de la Filosofia a la Secundària promogudes en diferents Comunitats autònomes.

Manifestem que:

 1. La UNESCO i diferents agències internacionals reconeixen l’estreta vinculació entre l’educació filosòfica i el respecte dels drets humans i les llibertats públiques i personals arreu del món.
 2. La iniciativa d’introduir una Educació filosòfica i per a la ciutadania en l’ensenyament secundari obligatori obtindrà resultats tan sols si es planteja seriosament i no com a ridícul maquillatge de “correcció política”.
 3. La recerca i les anàlisis filosòfiques col·laboren decididament en la maduració dels estudiants i en el seu compromís per la pau i els drets. En concret, l’ètica i el coneixement del pensament dels principals autors requereix un tractament acadèmic seriós.
 4. Una reflexió rellevant sobre els diferents coneixements especialitzats i les matèries de Modalitat és imprescindible, així com ho és la pràctica de les habilitats lingüístiques i discursives, reconegudes en les competències bàsiques de les recents Lleis educatives.

Demanem que:

 1. Es recuperi la denominació Ètica (4t d’ESO) i Filosofia (1r de Batxillerat) per les matèries que la LOE anomena “Educació eticocívica” i “Filosofia i ciutadania”, respectivament, i que s’assignin exclusivament a docents de l’especialitat de Filosofia. Que es respecti íntegrament la formació lingüística i cultural de l’alumnat.
 2. Per a poder desenvolupar adequadament les assignatures de l’apartat anterior, se les doti amb 3 hores setmanals a cada una, com les altres matèries curriculars, i com fa aconsellable llur contingut i la dinàmica didàctica.
 3. Que la Història de la Filosofia (2n de Batxillerat) compti amb 4 hores setmanals, com les altres matèries d’aquest curs terminal, i sigui considerada una àrea imprescindible i obligatòria a les Proves d’Accés a la Universitat.

signarAquest “Manifest de Girona”,
ha estat difós en aquesta ciutat el 25 d’abril de 2009.

[Doneu suport al Manifest]

Versions: [Per a imprimir,  en PDF] – [Abreujat, en PDF] – [En castellano]  –  [Adhesión al Manifiesto]

email

[E-mails i contacte: signatures i adhesions / premsa i comunicacióbloc] – [Torneu a l’inici]

Publicat dins de Filosofia | 9 comentaris