Recursos comunicatius

girlUna de les qüestions més pràctqiues és tenir preparat una mena d’argumentari, que ens faciliti proporcionar raons quan es tracta d’explicar o difondre les idees.

En el cas d’aquesta plataforma per a la defensa de la Filosofia cadacsú pot tenir – per això ens hi dediquem! – una gran capacitat argumentativa i, fins i tot, no estar totalment d’acord en determinats punts o aspectes. Ens passa a tots, dins de la plataforma, en els correus i debats on line que hem generat, etc.

En aquesta pàgina es van recollint alguns textos  i idees que poden ser pacíficament acceptades per tothom o quasi tothom i ser útils per a reobotar missatges, afegir al final d’un e-mail, etc.

1. Invitació general a la Concentració i a l’adhesió al “Manifest”

“Benvolguts companys, estudiants i docents,

la situació de l’àrea de Filosofia – i de la formació humanística – als nostres Instituts d’Educació Secundària és precària: la formació Eticocívica a l’ESO amb una hora setmanal és ridícula i inviable, com ja deus saber l’última modificació deguda al Decret de Batxillerat del Departament d’ensenyament ha reduït la filosofia de primer de Batxillerat a 2 hores setmanals, igual com les llengües catalana i castellana. Paradoxalment, aquestes matèries són les que tindran més pes a la nova Selectivitat que acaba d’aprovar el ministeri, el desgavell doncs, no podria ser més escandalós. Tan pel que fa referència a la dotació horària, com als currículums i la previsió de places docents, les autoritats educatives catalanes menystenen unes assignatures que són clau en l’educació de l’alumnat.

Us convoquem a una concentració el proper 25 d’abril a les 12.00 del migdia al Pont de Pedra de Girona així com a signar un manifest que llegirem i entregarem a les autoritats educatives. Aquesta iniciativa és oberta a tots, també a companys i companyes d’altres àrees i llocs, així com docents universitaris, alumnes i qui vulgui donar-hi suport. Va néixer des del Facebook i d’un grup de professors de Filosofia de l’Empordà. Ens sembla que hem de col·laborar amb els d’altres llocs (Barcelona i més enllà), donant rellevància pública a aquesta reivindicació justa: és una qüestió de dignitat.

Del Gabinet de Gestió del President de la Generalitat ens han fet saber que l’assessora de la Presidència en matèria d’Educació “és posarà en contacte amb nosaltres el més aviat possible”.

Al bloc http://blocs.xtec.cat/sphn hi trobareu informacions actualitzades sobre aquesta proposta així com un manifest per signar digitalment. Podeu afegir-hi comentaris, adhesions, pensaments, etc.

Bàsicament, us demanem:
1) que vingueu el dia 25 d’abril i convideu amics i coneguts;
2) que porteu un text, frase o reflexió d’algun pensador per llegir-la allà;
3) que signeu el manifest del bloc abans indicat (http://blocs.xtec.cat/sphn )i el feu arribar al màxim de gent per tal que el signin també
4) que en fem el màxim ressò en els mitjans de comunicació i polítics.

Per això, mirem de ser molts i signem el “Manifest de Girona”. Gràcies!!!

Plataforma en defensa de la Filosofia

S’ADJUNTA:

  • CARTELL PER PENJAR A LA SALA DE PROFESSORS I TAULELLS D’ANUNCIS
  • MANIFEST ABREUJAT
  • ARTICLE DE “El PUNT”

ADHESIONS I MÉS INFORMACIÓ: http://blocs.xtec.cat/sphn/

 

2. Textque es pot afegir al final del e-mail, etc.

MOBILITZACIÓ PER A LA DEFENSA DE LA FILOSOFIA A LA SECUNDÀRIA

Accés al manifest i adhesions: http://blocs.xtec.cat/sphn/archives/16

Informació sobre la concentració del dia 25 d’abril a Girona: http://blocs.xtec.cat/sphn/

3. Aviat, més…

[En preparació]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *