Concentració 2014, a Tarragona (10 maig)

philosophy-collageSabem que la llei Wert d’Educació, a més d’altres despropòsits, redueix l’ensenyament de la Filosofia a Secundària a una posició absolutament residual. Que se n’elimini el departament acadèmic als centres docents serà, ara, qüestió de molt poc temps. De fet, la Història de la Filosofia només serà una opció – entre altres 5 – per als alumnes del Batxillerat Humanísticosocial (els altres, ja res!) i una assignatura – que acabarà sent “Filosofia i empresa” o semblant – a 1r de Batxillerat (a Catalunya i altres llocs potser seguirà invisibilitzada a 2 h./setmanals). A l’ESO es farà “Valors” com alternativa a la religió, amb el que comporta de menysteniment per tot plegat.

Tot i això, sabeu de la bona notícia del Parlament de Catalunya, on la proposta en defensa de la Filosofia (no de llei) va ser aprovada per unanimitat: sessió i resolució.

Ara us informem de la Jornada 2014, a fi que en prenguem nota, ho difonguem i mirem de ser-hi i col·laborar-hi: serà el dissabte dia 10 de maig, a Tarragona. Aquesta trobada EN DEFENSA DE LA FILOSOFIA continua les que, des de 2008, s’han dut a terme a diferents llocs de Catalunya. Us convidem a participar-hi tant als docents i amics com als alumnes. Més info aquí.

Seguiu-nos a Facebook, Twitter i a la pàgina del CREAIF.

Quant a Xavier Serra

Docents de Filosofia a Secundària. Institut Salvador Espriu (Salt, Gironès)
Aquest article ha estat publicat en Filosofia. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *