Ja hem fet la Cantània!!!

Estem molt contents i satisfets de com va anar l’espectacle musical realitzat el dissabte 25 a les 12 del migdia al Teatre Monumental de Mataró:

Els músics eren molt professionals (sobretot el de la percussió), la Júlia i l’Àngel molt autèntics en els seus respectius papers protagonistes i el Director d’Orquestra i de Cor era simpàtic i graciós, ajudant-nos en tot moment en les entrades de cant i els seus moviments corresponents.

La resta d’escoles participants estaven una mica nervioses al començament (com nosaltres, és clar) però un cop fet l’assaig general i la pausa per esmorzar, tot el concert va ser entretingut, lluït i sobretot agradable per a les famílies que van venir a veure’ns! Tothom va acabar molt satisfet per l’esforç realitzat…

I recordeu que en aquest camí d’art i música que hem viscut plegats, hem descobert el valor de l’amistat, el silenci i el saber escoltar als altres. En definitiva, que “ha passat un àngel” i nosaltres contents que així hagi estat.

Moltes felicitats alumnes…fins l’any vinent!!! 🙂

El maridet

La cançó que treballem a 3r és una història ben curiosa…Fixeu-vos com la canta la Coral de nens i nenes de Vilafranca!

Tan petitet maridet m’heu dat,
Que la geladeta se me’l menja
Tan petitet maridet m’heu dat,
Que la geladeta se me l’ha menjat.

Amb una closca d’avellana jo n’hi he fet casa i cabana
Me n’ha sobrat un bocinet, jo n’hi he fet un barraconet.

Amb una fulla d’olivera jo n’hi he fet la calaixera;
Me n’ha sobrat un bocinet, jo n’hi he fet un calaixonet.

Amb una cua de cirera jo n’hi he fet biga serrera;
Me n’ha sobrat un bocinet, jo n’hi he fet un bastonet.

I amb un pam i mig de drap jo l’he vestit de cap a cap,
Me n’ha sobrat un bocinet, jo n’hi he fet uns calçotets.

Un drac ferotge

Segon curs prepara aquesta cançó per Sant Jordi. Sabeu qui és el protagonista? Fixeu-vos que en algunes parts les veus es barregen i sembla que tot s’emboliqui!

Una d’esdrúixoles!

Per si algú encara té dubtes en com accentuar i entonar les paraules esdrúixoles, o més encara, no creu en les històries romàntiques que sempre acaben bé, llegiu-vos la cançó que preparem amb Quart curs a veure què us sembla!

Una nit lànguida i molt insípida,
per vies cèntriques va caminant,
sota la típica finestra gòtica
a cops de cítara va recitant:

“Niña purísima de faz angélica,
que entre las sábanas clapando estás,
ábreme sílfide tu alcoba cálida,
que ni los pájaros lo xerraran”.

La noia pèrfida no era romàntica,
i de la música se’n va cansar:

“Escolta Fígaro,
deixa’t d’esdrúixoles,
agafa la cítara i fot el camp”.

http://www.musicme.com/#/La-Trinca/titres/Una-D%27esdruixoles-t2315275.html

En aquesta pàgina web hi trobareu la cançó ben recitada!

El regal

Els de Tercer estem treballant aquesta cançó pel dia de Sant Jordi. Parla de l’amor i de les coses que són importants de debò.
L’autor de la cançó és José Manuel Pagan i en aquest vídeo podem escoltar als alumnes d’una altra escola interpretant-la.

Conte medieval

Cinquè es prepara per l’arribada de Sant Jordi amb una cançó ambientada en l’Edat Mitjana. Hi distingim 4 veus diferents: el Narrador, el Poble, el Baró i el Trobador.

Què us sembla la història que s’explica?

Pintant música!

Podem escriure la música en partitures, però podem dibuixar la música que escoltem? A continuació podreu comprovar fins a on arriba la creativitat i la fantasia dels quin han fet possible aquest projecte.

Un amic meu m’ha regalat aquesta meravella, espero us agradi tant com a mi!

9- Final

Aquesta és la última cançó de la nostra Cantània. Penseu que la Júlia ha fet un llarg camí (desert, mar, núvols, l’espai exterior, l’Antàrtida, etc) per arribar fins aquí, així que mentre canteu s’ha de notar la sensació d’alegria per tornar a ser a casa, a la nostra estimada habitació. Com diria la protagonista: “Ja puc dormiiiiiiiir….I per fi puc descansaaaaaaar…”.

Passeu-vos-ho bé estudiant-la i practicant-la detingudament. Quines ganes que arribi el concert!!!  🙂

8- Amunt, amunt

Atenció als moments nasals de “ng” de l’inici de la cançó i a les “alenades d’aire sonor”: les treballarem amb paciència perquè donin la sensació d’estar flotant pel cel.

A més a més fixeu-vos que només teniu un parell de frases per aprendre: “Ens enlairem com dos coets” i “milers d’estels milions d’estels”, aquesta última paraula és un acord que es barreja amb els altres cors. Vosaltres fareu les notes SOL+SOL.

Imaginació i guixos de colors

En aquest videoclip hi veureu al cantant del grup Coldplay convertit en una espècie de superheroi animat, que va d’una punta a l’altra del món tot vivint aventures inimaginables; tot plegat dibuixat amb guixos de colors al terra i filmat des del sostre. Fixeu-vos en els moviments que ha de fer per interpretar la situació que està vivint…