El nou film dirigit per Gary Dellal i protagonitzat per Elle Fanning, Three generations (abans titulat “About Ray“), ens explica de manera commovedora les dificultats d’una família quan el més jove d’ells és transgènere.

El drama tracta la història de Ray (Elle Fanning), un adolescent que no s’identifica amb el cos amb el qual va néixer i decideix que vol començar la transició. Per fer-ho, la seva mare Maggie (Naomi Watts) ha de posar-se en contacte amb el pare biològic de Ray (Tate Donovan) i aconseguir el seu consentiment legal. Per altra part, Dolly (Susan Sarandon), l’àvia lesbiana de Ray, té dificultats d’assumirque ara té un nét i no una néta.

Aquesta producció abasta tot el procés d’acceptació familiar fins a consentir la transició de Ray mostrant moments difícils i de conflicte, fent la pel·lícula versemblant i amb la que molts  es poden identificar.

Encara que ha tingut valoracions molt bones i molt dolentes, depèn molt de l’espectador la manera de veure aquesta història, que al contrari de The Danish Girl, on Lili Elbe (Eddie Redmayne) ja és adulta i no necessita el consentiment de ningú, Ray és menor i ha de confrontar-se a la seva família.