Pan, d’aspecte molt desagradable era fill d’Hermes i d’una cabra. Amb el tors humà i amb molt de pèl, amb aparença caprina de cintura cap abaix i amb banyes al cap, tothom fugia d’ell.

Siringa era una nimfa de lArcàdia i una ocasió, perseguida per Pan, va fugir horroritzada i va voler amagar-se entre la vegetació del déu-riu Ladó . Per salvar-la de la persecució, el déu va convertir-la en un cànem. Pan la busca desesperadament però només sent el preciós soroll que provoca aquest cànem mogut pel vent. Sorprès, talla una de les canyes, la trosseja i uneix totes les seves parts amb cera formant així un instrument musical: Siringa o flauta de Pan.

En aquest mite podem dir que el tipus de sexualitat que mantenen els dos personatges és una violació /violència de gènere ja que en aquest cas Siringa, el personatge agredit, fuig desesperadament de Pan que vol poseir-la. No arriba a violar-la però sí que podem dir que ha hagut violència de gènere ja que ha patit una violació de la seva intimitat i ha estat perseguida.