Mite de Coronis

coronis

“Apol·lo assassinant Coronis” de Johann Zoffany

Coronis i Apol·lo eren parella i ell estava molt enamorat d’ella fins que un dia el corb d’Apol·lo va descobrir la infidelitat de Coronis i va voler dir s’ho al seu amo.

Va emprendre el viatge però la gralla va voler impedir-s’ho, li va advertir que no passés per alt els presagis de la seva llengua llarga i li va explicar la seva història: Li va explicar que ella es va convertir en ocell a causa de Neptú que la va intentar violar i des d’aquell moment ella va començar a servir Minerva la seva deessa, fins que Minerva la va expulsar del seu costat, en el moment que l’au va delatar Pal·las, perquè no volia sentir el que no volia saber.

Però el corb no li va fer cas i va continuar el seu viatge i li va explicar tot al seu amo, Apol·lo inflamat de ràbia va llençar una fletxa a Coronis ferint-la de mort i ella, en l’últim moment, va dir-li que no només l’havia matat a ella sinó que al seu fill també. Apol·lo penedit intenta donar escalfor a la seva dona però ja era massa tard. Fa tot el que ha de fer en cas d’una mort i quan la posa damunt de la pira li pren el fill del seu ventre i el porta a Quiró perquè l’eduqui.

Aquest fill, Esculapi, va arribar a ser un metge molt savi però Júpiter el va fulminar perquè havia violat les lleis de la mort.

← Article previ

Article següent →

7 Comentaris

 1. Jordi Álvarez García

  És el mite de “Narracions de mites clàssics”. La história és molt dramàtica i també un pél sanguinaria. Però és un efecte molt dramatitzat del que també passa avui dia. Mentires piadoses, veritats esgarrifoses.

 2. Ego sum rim

  Aquest representa el mite de coronis de Narracions del mites clàssics.
  Amb aquesta història tornem al mateix, la mentida o la cruel veritat. Considero que aquesta història esta relacionada amb l’actualitat per part.

 3. Ego sum Mercè

  Aquest mite tracta de decidir entre dir la veritat, sentt conscient del que pot comportar, o callar sabent que això també pot comportar riscs. Aquest mite reflecte de coses que passen actualment.

 4. Alba Moreno Mújica

  Aquest text representa el mide de Coronis de Narracions de mites clàssics.
  La història tracta sobre temes d’amor, dramàtics i mentides.
  Aquest mite també reflecteix temes que passen a l’actualitat.

 5. El mite és el de Coronis, que tracta sobre temes d’amor i si dir al veritat o la mentira.

 6. Aquest mite apareix en el llibre de “Narracions de mites clàssics”. És un mite ple de violència, sobre tot per part d’Apol·lo, ja que mata a la seva parella, però no només hi ha aquest tipus de violència, jo crec que la violència també la representant d’altres maneres al arrebatar vides fent que canvïn el seu cos pel d’un animal i obligar-los a treballar per a ells.

 7. Sílvia Fernández

  El mite de Coronis Tracta sobre drames amorosos, i sobre les mentides, et fa reflexionar si dir mentides o dir sempre la veritat es bo o dolent, hi ha moltes situacions actuals similars on es poden aplicar les mateixes reflexions.

Deixa un comentari