En aquest apartat hem anat recollint els principals termes específics relacionats amb la sexualitat tot seguint un ordre alfabètic:

Asexualitat: manca d’atracció.

Agènere: persona que no se sent identificada amb cap gènere (no en té).

Bisexualitat: atracció sexual i/o romàntica per individus del mateix sexe i del sexe oposat (en sistema binari de gèneres home i dona).

Bigènere: persona que se sent identificada amb els dos sexes binaris.

Cisgènere: persona la qual sent que el seu sexe biològic és acord amb el seu sexe mental.

Demisexualitat: atracció sexual i/o romàntica per individus amb els quals hi ha un fort vincle emocional.

Heterosexualitat: atracció sexual  i/o romàntica per individus del sexe oposat (en el sistema binari de gèneres home i dona).

Homosexualitat: atracció sexual i/o romàntica per individus del mateix sexe (en el sistema binari de gèneres home i dona).

Intersexualitat: persona que presenta càracters sexuals dels dos sexes.

Pansexualitat: atracció sexual i/o romàntica per individus de qualsevol gènere, inclosos també els individus que no entren en el sistema binari de gèneres.

Transfòbia: rebuig a les persones transsexuals i transgènere.

Transgènere: persona la qual no se sent identificada amb el seu sexe biològic, independentment de si desitja iniciar un procés per a posar la seva identitat de cara al món d’acord amb la seva ment.

Transsexual: persona la qual no se sent identificada amb el seu sexe biològic i realitza un procés (teràpia hormonal, cirurgies…) per a determinar-se com a membre del gènere al que realment pertany.

Transvestisme: acció de vestir-se amb robes que la societat defineix com a “pròpies” per al sexe contrari.