V Trobada pedagògica Terra Alta

El Centre de Recursos Pedagògic de la Terra Alta ha organitzat la V Trobada Pedagògica amb l’objectiu d’intercanviar de nou experiències que treballen els mestres a la nostra comarca.

Aquestes experiències ens enriqueixen i ens aporten diferents maneres de treballar ens els nostres centres escolars.

Enguany, per a la conferència marc de la jornada, hem convidat una persona experta en matemàtiques, l’Anton Aubanell que ens parlarà de com ensenyar matemàtiques d’una manera molt didàctica i lúdica.

Anton Aubanell va escriure una carta dirigida als professors novells, de la qual en transcrivim un fragment:

Ben segur que hi haurà dificultats, desencisos, dubtes, pors… no tot serà fàcil però no deixis mai que aquests mals moments et robin les ganes d’ensenyar matemàtiques, la il·lusió per motivar els alumnes. Mostra aquest entusiasme, perquè s’encomana! Molts dies et sortirà de dins però hi haurà dies difícils. Aquests dies també mostra’t entusiasta i acabaràs sentint-te’n.

9.00 Presentació de la jornada a càrrec del Sr. Pere Vidal, director adjunt dels ST; el Sr. Toni Martí, inspector de la comarca de la Terra Alta; i l’ Il·lm. Sr. Carles Luz, alcalde de Gandesa.

9.30 h Matemàtiques per tocar, veure i viure, conferència a càrrec d’Anton Aubanell.11 h Pausa11.30-11.50 h: El racó de les expressions, a càrrec d’Isabel Iranzo i Josep Maria Calbet;
11.55-12.15 h: Programa de desenvolupament d’habilitats
parentals a l’Escola Doctor Ferran, a càrrec de Cristina Asens i Maijo
Tremoleda, EAP Terra Alta;

12.20-12.40 h: L’ensenyament-aprenentatge de les fraccions mitjançant materials manipulables, a càrrec d’Eric Borràs i Mònica Solé;

12.45-13.05 h: Racó de matemàtiques, grup de mestres de l’Institut Escola Mare de Déu del Portal;

13.10-13.30 h: Using CLIL in the Primary Classroom, ZER Ports-Algars, a càrrec de Maite Domènech;

13.35-13.55 h: Pla individual tutoritzat, a càrrec de Joan Martínez i Montse Vidal, Escola Doctor Ferran de Corbera;

14 h Cloenda de la V Trobada a càrrec de la inspectora en cap, Sra. Imma Obiol; i el Sr. Jaume Escudé, director del Centre de Recursos Pedagògic de la Terra Alta.

Podreu trobar les bones pràctiques que ens han passat els mestres a la pàgina web del Servei Educatiu

La conferència d’Anton Aubanell

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=k2DmlX60pBw&feature=em-upload_owner[/youtube]

 

Sortida coneix la Terra Alta. Cicle Inicial Horta de Sant Joan

El dia 27 de maig vam fer la darrera sortida del programa Coneix la Terra Alta, amb cicle inicial a Horta de Sant Joan. Al matí es va fer una gimcana organitzada pels Guies del Port, amb el tema de Picasso a Horta, vam dinar al casal i a la tarda es van organitzar jocs populars com la tirada de pinyols, la xarranca, les xapes, entre d’altres. També vam poder visitar l’ecomuseu. El temps ens va acompanyar i els nens i nenes s’ho van passar molt bé.

.

Hem començat les sortides Coneix la Terra Alta

Amb l’alumnat de cicle mitjà vam visitar Gandesa, amb l’objectiu de conèixer i valorar el patrimoni històric.
Es van visitar es següents espais:Església parroquial i porxos, Palau del Castellà, Cal Pardo, Cal Baró de Purroi, CEBE i CONFIPAS (Gráficas Salaet).
A la sortida amb cicle superior vam visitar La Fatarella amb l’objectiu d’identificar les diferents construccions rurals fetes de pedra en sec i
observar la utilitat passada i actual que encara tenen aquestes. També valorar  construccions com a arquitectura rural i ecològica Durant l’itinerari, que vam fer a peu, tot l’alumnat va anar identificant les diferents construccions de pedra en sec i escoltant les explicacions que anaven fent els mestres. A la tarda es va passar un documental sobre les construccions de pedra seca a Mallorca.

 


Concurs Mobile History Map

cropped-CapçaleraBlog

En aquesta edició el concurs MHM convida a participar en el repte “La Catalunya del segle XX. Records i vivències d’un temps passat”, amb l’objectiu de recuperar i recollir documents gràfics i orals del seu entorn proper per mostrar com eren els llocs, persones, històries, costums, oficis, eines, estils de vida, el lleure, la cultura, els jocs, etc al segle passat.

El formulari d’inscripció, només estarà disponible a partir de l’1 de maig atès, que cal afegir les ID de les aportacions presentades a concurs. Aquest formulari es tancarà el dia 15 de maig de 2016.

A l’opció de Tutorials i propostes didàctiques del blog del MHM, podran trobar vídeos tutorials i documentació sobre els fulls d’estil de cada format de presentació de la informació.

 bases de participació al concurs Mobile History Map 2016.

Nous articles de Nati Bergadà

Les emocions a l’escola

Les emocions són importants i cal que les treballem a l’escola. L’educació emocional afecta el desenvolupament dels alumnes, ja que incentiva la seva motivació, predisposa a actituds més positives, millora les seves relacions i obté millors resultats acadèmics…

Somio l’escola que vull

Des de fa temps som conscients que a les escoles cal fer un canvi, tan a nivell metodològic com a nivell organitzatiu. Tot i així, el ritme frenètic del dia a dia fa que sigui difícil trobar un espai de temps en el que els mestres puguem parar, reflexionar i concretar com volem educar els nostres alumnes.

Protecció de menors a internet

proteccion-menores-cat

El Consell de l’Audiovisual de Catalunya ha posat en marxa una campanya per posar a disposició de les persones usuàries, un conjunt d’eines i recursos per augmentar la protecció, especialment dels menors, davant dels continguts perjudicials en l’àmbit d’internet. El web del CAC compta amb un nou apartat sobre internet que inclou recomanacions adreçades a les famílies, uns vídeos curts amb consells adreçats als joves, un conjunt de filtres de control parental per a internet i un sistema més àgil per presentar denúncies.

 

27a. MOSTRA DE TEATRE ESCOLAR

La setmana de l’11 al 15 d’abril se celebrarà la XXVII edició de Teatre a l’Escola 2016, al casal municipal de Corbera d’Ebre.
Hi participaran totes les escoles de la comarca. Es representarà un total de 21 obres.
Es compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Corbera i l’Escola Doctor Ferran.

cartell teatre definitiu