CRP

XXVII MOSTRA DE TEATRE ESCOLAR A LA TERRA ALTA

DSC_0286La setmana de l’11 al 15 d’abril va tenir lloc la XXVII Mostra de Teatre escolar a la Terra Alta. Hi van participar tots els centres de primària de la comarca i es van representar un total de 24 obres.

Aquest curs s’han representat al Casal municipal de Corbera, i vam comptar amb el suport de l’Ajuntament de la població i l’Escola Doctor Ferran.

Com sabeu, totes les representacions es graven, i tan aviat les tinguem preparades us les farem arribar.

Podeu veure les imatges de les presentacions a la pàgina web del Servei Educatiu

FOTOGRAFIES DE LA REPRESENTACIÓ DE D’ARTAGNAN, TEATRE EN ANGLÈS

DSC_0057-2 DSC_0130-2DSC_0023DSC_0122-2 DSC_0128-2 Podeu trobar l’àlbum de fotos a la pàgina web del Servei Educatiu

 

TEATRE EN ANGLÈS, 2016

El proper dia 11 de març l’alumnat de Cicle Mitjà i Cicle Superior de Primària de tota la Terra Alta, assistirà a la representació de d’Artagnan, una obra de teatre en anglès.

 

La representació tindrà lloc a la Societat d’Unió Gandesana. Podeu trobar els materials didàctics, dels quals ja us vam donar l’usuari i la contrasenya, aquí.

 

PREPARANT LES SORTIDES CONEIX LA TERRA ALTA, 2016

EDUCACIÓ INFANTIL :PINELL DE BRAI

CICLE INICIAL :HORTA DE SANT JOAN

CICLE  MITJÀ :GANDESA

CICLE  SUPERIOR:LA FATARELLA

Des del CRP  de la  Terra Alta hem elaborat material didàctic perquè pugueu preparar les sortides amb els vostres alumnes. Aquest material és ideal per realitzar-lo abans de la sortida, tot i que també es pot fer després.

Aixi per a la sortida a Horta de Sant Joan, teniu a la vostra disposició una Cacera del Tresor. Es tracta que el vostre alumnat  treballi en grups  cooperatius  responent preguntes que els proposem .

Cacera del Tresor. Horta de Sant Joan, cicle inicial 2016

També n’hi ha una altra dedicada a les estades de Pablo Picasso a Horta

A cicle mitja teniu per triar entre una webquest i  una cacera sobre diferents preguntes dels llocs més emblemàtics de Gandesa.

Coneix la Terra Alta. Gandesa. Webquest

Solucionari Webquest Coneix la Terra Alta Gandesa

Cacera del tresor Gandesa

Solucionari de la Cacera del tresor de Gandesa

El cicle superior anirem a la Fatarella. Iambe  hi ha preparades   un webquest i una cacera.

La pedra seca a la Fatarella

Cacera del tresor. La Fatarella

 

TEATRE EN ANGLÈS, 2015

El proper dia 20 de març l’alumnat de Cicle Mitjà i Cicle Superior de Primària de tota la Terra Alta, assistirà a la representació de Sinbad, una obra de teatre en anglès.

La representació tindrà lloc a la Societat d’Unió Gandesana. Podeu trobar els materials didàctics, dels quals ja us vam donar l’usuari i la contrasenya, aquí.

forum_obras_simbad

MATERIALS DIDÀCTIQUES PER ÀREES

Materials didàctics ciències naturals primària: els ossos i els músculs en castellà

 

http://1.bp.blogspot.com/-QYBsm6JLi44/UF5B1axXX7I/AAAAAAAACCc/RsWlFjS6ebk/s320/cajastur_huesos_musculos.JPG

 

 

Materials didàctics edu 365 primària: Educació física

Recursos didàctics  per treballar : la hidratació, l’escalfament, la flexibilitat, esta en forma i els patins en línia.

http://novonordisk.com.ar/Images/Actfisic01.jpg

Materials didàctics a l’EDU 365 per a l’ESO

Ciències socials:

Crisi econòmica: La darrera crisi econòmica, les seves causes, els seus efectes, el vocabulari bàsic per entendre-la,… Per a l’alumnat de 4rt d’ESO.

Es treballen diferents aspectes estructurats en quatre temes: Crisi financera i el paper de l’estat; Termes financers; Crisi, cinema i literatura; Efectes de la crisi i efectes per combatre-la.

http://www.luissolana.com/wp-content/uploads/2014/11/20080427elpnegser_1.jpg

Lletres de batalles: Activitat interdisciplinar de ciències socials i literatura catalana. A partir de diferents textos d’autors catalans  coneixem la guerra tal com ells la van viure. Són testimonis d’un temps difícil, amb moltes dificultats per a viure i a molts d’ells els va tocar exiliar-se.  Activitat adreçada a alumnat de 4rt d’ESO.

http://www.theprisma.co.uk/wp-content/uploads/2010/09/21-de-septiembre-memoria-de-la-guerra-civil-espanola-3.jpg

Ciències de la naturalesa:

Aquest any, física: Col·lecció d’experiments que es van proposar el 2005, any mundial de la física.  Aquesta pàgina recull les fitxes dels experiments que s’hi van aportar. A les fitxa hi trobareu imatges i descripcions dels experiments, la relació del material necessari i les instruccions per reproduir-los. També hi trobareu la solució a unes quantes preguntes. Activitat adreçada a alumnat de 1r, 2n i 3r d’ESO.

Nostra nau: Vídeos sobre els astres, l’espai i la seva exploració. Activitat dirigida a alumnat de 1r i 4rt d’ESO.

Dibuix:

Art contemporani: Activitat interdisciplinar de Visual i Plàstica i Història. S’estudien diferents moviments artístics i pintors des de l’Impresionisme a l’època actual.

Comentaris d'art contemporani

Conèixer l’art:  És un recorregut per les diferents disciplines artístiques: l’arquitectura, la pintura, la escultura. És una webquest per treballar amb l’alumnat 1r, 2n, 3r i 4rt d’ESO.

Matemàtiques primer ESO

http://www.patronatdomenech.cat/mmontene/sise/mates/divertimentsmatematics/simpson.jpgExercicis de matemàtiques per a primer d’ ESO sobre números naturals, divisibilitat, polígons, àrees, circumferència  i altres .

Butlletí d’octubre del Banc de Recursos, La lectura: font de plaer i de coneixement

Recull de les novetats relacionades amb la lectura en tot el seu abast, incorporades al primer trimestre del curs 2014-15 pel grup de treball en xarxa dels Centres de Recursos Pedagògics de Catalunya.

Butlletí digital BDR, octubre 2014

19a SETMANA DE LA CIÈNCIA

El Departament d’Ensenyament, conjuntament amb la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, dins de la Setmana de la Ciència 2014 que se celebra del 14 al 23 de novembre de 2014, promou el Dia de la ciència a les escoles amb l’objectiu fonamental de despertar i potenciar l’interès del jovent, vers la ciència i la tecnologia. Per facilitar la participació dels centres en aquesta setmana s’organitzen diverses activitats.S’han planificat més d’un centenar de xerrades-col·loqui a tot el territori adreçades a l’alumnat de 4t d’ESO i Batxillerat. Aquestes sessions estan a càrrec d’investigadors i d’investigadores que expliquen la seva tasca, tant des del vessant del treball científic com humà. S’han organitzat en l’àmbit de cada Servei Educatiu de Zona.

A la nostra comarca l’Institut Terra Alta va sol·licitar al seu moment una conferència sobre Estadística, que portarà per títol L’estadística a la vida quotidiana i serà impartida per la professora Carme Gisbert a l’alumnat de 4t d’ESO el dia 19 de novembre. Així mateix el centre com en altres ocasions prepara activitats de caire competencial dedicades a la ciència durant la setmana del 17 al 21 de novembre.

També el dia 19 de novembre de 2014 la professora Anna Maria Solanas farà, a la seu central del Departament d’Ensenyament, una conferència destinada a l’alumnat d’ESO o de Batxillerat que s’emetrà en directe per a tots els centres docents de Catalunya.

La guerra contra la contaminació química: si no fos pels microbis!!

Podeu trobar més informació aquí

https://c5306b86-a-c9e90866-s-sites.googlegroups.com/a/xtec.cat/crp-terra-alta/home/19a-setmana-de-la-ciencia/setmanaciencia2014.png?attachauth=ANoY7cqIkvbyLi4VW7pj99DO03Hd_r5jWR9rY4wKebWVd5rZ_zvKbP_0fiPXOKKqzRmuOhd5sv5xC-92H-oSIpmGMpqLIkb_FID9-4yHnuHqZXk4UHCVKxk2jpBP1NLf_K6lHnT9uWnw8x-jhXGNcaIKZXa3SjEbQkwzG3pEJjiDZIaE5pgdtMLtGvC1bwQNQ4jxy6ONQVO8Vd1G3LbCSCFHlpstd0O0Y26n4p5h-0FnI3DuljHnK1_Y3KqmfsYeSYmew-3gq9DsYPkmZyvEQkl1ZljU_Ghn0Q%3D%3D&attredirects=0

MATERIALS DIDÀCTICS PER A L’EDUCACIÓ INFANTIL

A l’EDU365.cat podem trobar molt material de diverses temàtiques per treballar en Educació Infantil. Us recomanem aquesta pàgina web adreçada als més petits, i on s’hi poden trobar, jocs, contes, pintar, retallar i enganxar entre d’altres coses.

La Vaca Connie

la vaca connie

SORTIDES CONEIX LA TERRA ALTA, 2014-2015

Des del CRP hem elaborat Caceres del Tresor i WebQuest com a material per treballar abans de les sortides Coneix la Terra Alta, per tal que l’alumnat conegui la població que visitarà.

Enguany les sortides previstes són:

 • Cicle Superior La Fatarella 16  d’abril de 2015
 • Cicle Mitjà La Fontcalda   30 d’abril de 2015
 • Cicle Inicial Prat de Comte   29 de maig de 2015
 • Educació Infantil  La Pobla de Massaluca 22 de maig de 2015

Hem elaborat uns materials on line perquè abans de la sortida l’alumnat conegui la població on anirà a passar el dia. En uns casos, són Caceres del Tresor i en d’altres WebQuests. De La Fatarella teniu la doble modalitat: podeu realitzar la WebQuest o bé la Cacera del tresor.

Les WebQuest inclouen la programació i les rúbriques per avaluar el treball en equip per part del mestre/a i una autoavaluació pels equips d’alumnes.

Les dos caceres del tresor inclouen un solucionari orientatiu i també rúbriques d’avaluació que esperem que us siguin d’utilitat .

Solucionari Cacera del Tresor La Fatarella

Solucionari  WebQuest La Fatarella i la construcció de la pedra en sec

Solucionari WebQuest la Fontcalda

Solucionari Cacera del Tresor. Prat de Comte

https://2df30396-a-c9e90866-s-sites.googlegroups.com/a/xtec.cat/la-pedra-seca-a-la-fatarella-cicle-superior/conclusion/crestes4.jpg?attachauth=ANoY7cqdu5RZhut6UBBSKxLpl6LNJ93Ohd_n55RXNQNi6ZvRCyazfl3HMyeWHX4B32LUkVeKjbYuoLlMV2u4c6S67YUOzmzLzBrqyoohZpYjNoyHwK-ElLqrWbv7pgr1m1zSkIuCsvwc1yz027WbvK-uq4j53Iy246tnjEb7yRAsJzw2r-kVExKSmeFtMByOuJc2CT2caVa5tY-m3u3aAx-bv_3_nCfdsjZVv3ucS_Kmzhvk23rNVHSaP_k-UijNXkjpYRuSTd0l&attredirects=0

XXV MOSTRA DE TEATRE INFANTIL, curs 2013-2014

A la pàgina web del Servei Educatiu de la Terra Alta trobareu un resum de la XXV Mostra de Teatre Infantil a la Terra Alta. A més hi trobareu fotografies i els cartells que es van presentar al concurs.

ORTOGRAFIA SENSE ESFORÇ: DOMINAR L’ORTOGRAFIA

Els quaderns d’ortografia sense esforç del mestre i psicopedagog Daniel Gabarró estan basats en la en la Programació Neurolingüística o PNL i van destinats a l’alumnat de primària, ESO i adults. El seu ús redueix les errades ortogràfiques entre un 50% i un 80% en uns tres mesos si es fa servir uns 20 minuts diaris.

Els quaderns no ensenyen normes ortogràfiques sinó l’estratègia que segueixen les persones amb bona ortografia. No es fan activitats com sopes de lletres, mots encreuats, copiar paraules, dictats preparats, sinó que s’ensenya el procés mental que les persones visuals empren per aprendre.

Podeu trobar més informació aquí

“Tenir bona ortografia sense esforç és fàcil si en domines el secret […] Saps quin és el secret? Molt senzill: VEURE les lletres de les paraules a la teva ment. Sí. Totes les persones amb bona ortgorafia VEUEN al seu cap les paraules que volen escriure. El que fan és copiar les paraules que VEUEN a la seva ment!”

Al Centre de Recursos de la Terra Alta disposem del quadern per treballar l’ortografia amb l’alumnat: DOMINAR L’ORTOGRAFIA, que si no el coneixeu, us convidem a demanar-lo en préstec i posar-lo en pràctica.

ORTOGRAFIA PER A PRIMER DE PRIMÀRIA

A l’edu365 podeu trobar una pàgina web amb exercicis d’ortografia de castellà que de forma interactiva l’alumnat de primer trobarà motivació  per aprendre  .

 MÉS ORTOGRAFIA EN CATALÀ.

Exercicis de lletrejar paraules catalanes.

TEATRE EN ANGLÈS

Com ja sabeu el proper dia 21 de març se celebrarà una nova edició de teatre en anglès a l’Escola Puig Cavaller de Gandesa, per a tot l’alumnat de Cicle Mitjà i Cicle Superior de la Terra Alta. La companyia Imaginautes ha facilitat materials didàctics, àudios  dins de la  pàgina web Fòrum els dossiers didàctics, àudios i coreografia. Ja us vam enviar el nom de l’usuari i la clau per poder-hi accedir:  www.forumteatre.com

EXERCICIS DE CATALÀ DE CS I PRIMER CURS DE SECUNDÀRIA

http://blogs.ccrtvi.com/media/81/20080903-llengua%20bb.jpg

per practicar els diftongs: http://www.edu365.cat/eso/muds/catala/diftong/index.htm

a la dièresi: http://www.edu365.cat/eso/muds/catala/dieresi/index.htm

a la è i a la é: http://www.edu365.cat/eso/muds/catala/lae/index.htm

accentuació e: http://www.edu365.cat/eso/muds/catala/accente/index.htm

accentuació de la o: http://www.edu365.cat/eso/muds/catala/accent0/index.htm

la s: http://www.edu365.cat/eso/muds/catala/sordsonor/index.htm

la j, g, x, ix: http://www.edu365.cat/eso/muds/catala/xoc/index.htm

jclics de les síl·labes: http://clic.xtec.cat/db/jclicApplet.jsp?project=http://clic.xtec.cat/projects/siltoacc/jclic/siltoacc.jclic.zip

jclics Els accents: http://clic.xtec.cat/db/jclicApplet.jsp?project=http://clic.xtec.cat/projects/accents/jclic/accents.jclic.zip

jclic Normes d’accentuació: http://clic.xtec.cat/db/jclicApplet.jsp?project=http://clic.xtec.cat/projects/normes/jclic/normes.jclic.zi

RECOMANEM LLIBRES DE LECTURA EN CATALÀ PRIMER CICLE D’ESO

En aquesta llista trobareu llibres de la literatura catalana i de la literatura universal traduïts al català. Pot ser una eina de suport per recomanar llibres al vostre alumnat.

PROGRAMA CONEIX LA TERRA ALTA 2013-2014

Com ja sabeu, cada curs el Centre de Recursos Pedagògics de la Terra Alta organitza la sortida per a tot l’alumnat de la comarca Coneix la Terra Alta. Enguany les sortides són:

 • Cicle Superior Batea   4 d’abril
 • Cicle Mitjà a Bot   25 d’abril
 • Educació Infantil  a Caseres  29 d’abril
 • Educació Inicial a Arnes   9 de maig

Aquest any com a novetat hem elaborat uns materials on line perquè abans de la sortida l’alumat conegui la població on anirà a passar el dia: com es diuen els seus habitants, quins llocs visitarà, quin entorn natural hi ha, entre altres coses.

Us convidem que utilitzeu les WebQuest que hem elaborat i si us va millor les Caceres del Tresor.

Cada WebQuest l’haureu d’avaluar a través d’una rúbrica que hem preparat i a la vegada cada grup d’alumnes, d’una manera molt senzilla, també avaluarà la seva tasca feta.

El professorat teniu un solucionari per tal de facilitar-vos la feina i també la programació de l’activitat. Adjuntem ambdós documents.

CICLE INICIAL

CACERA DEL TRESOR UN VIATGE PER ARNES

CICLE MITJÀ

WEBQUEST CONEGUEM BOT

 • Enllaç: Coneguem Bot
 • Solucionari WebQuest
 • Programació
 • Breu descripció de les activitats proposades: les activitats que proposem són de conèixer la historia de la població, el nom dels seus habitants, quin sistema econòmic preval a la población, les seves festes, les seves tradicions;
 • Metodologia: grups cooperatius heterogenis;
 • Requisits tecnològics a l’aula: ordinadors, canó d’imatge;
 • Criteris i sistema d’avaluació: rúbrica mestrerúbrica alumnes.

CACERA DEL TRESOR CONEGUEM BOT

VÍDEOS DE L’ENTORN DE BOT. La Fontcalda i la Via Verda

Vídeo 1

Vídeo 2

 CICLE SUPERIOR

 WEBQUEST CONEGUEM BATEA CICLE SUPERIOR

 • Enllaç: Coneguem Batea
 • Solucionari
 • Programació
 • Breu descripció de les activitats proposades: les activitats que proposem són de conèixer la historia de la població, el nom dels seus habitants, quin sistema econòmic preval a la población, les seves festes, les seves tradicions;
 • Metodologia: grups cooperatius heterogenis;
 • Requisits tecnològics a l’aula: ordinadors, canó d’imatge;
 • Criteris i sistema d’avaluació: rúbrica d’alumnat i rúbrica del mestre

 CACERA DEL TRESOR CONEGUEM BATEA

PER CONÈIXER UNA MICA MÉS BATEA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *