A vegades trobem notícies que ens alegren el cor perquè connecten molt amb els interessos personals i també combreguen amb l’essència del contingut d’aquest blog, la lectura, per això encara que sigui en forma d’una mica de barrija-barreja, les vull compartir.
Es una gran satisfacció que:
Pilarín Bayés i Carme Solé Vendrell:
Deixeu que els infants s’acostin als llibres
Premi Trajectòria de La Setmana del Llibre en Català i pregonera de la Mercè, les dues il·lustradores han bastit la seva carrera professional amb dos estils oposats però un objectiu comú.
Aquest és el titular de l’article realitzat per Laia Beltrán al diari El País, a continuació l’enllaç per a poder-lo llegir (i gaudir-lo):
Una altra notícia d’aquelles que t’eixamplen el cor ha estat:
Una sessió de club de lectura inclusiu a la Biblioteca Pública Terra Baixa (El Vendrell) oberta a tot el públic.
El dimarts dia 17, de 15.30 a 16.30 h, la Biblioteca Pública Terra Baixa acollirà un club de lectura fàcil amb un alt component d’inclusivitat. Organitzat per la Fundació Santa Teresa, es tracta d’una iniciativa oberta a tot el públic, en la qual participaran diversos usuaris i familiars del centre amb capacitats lectores diverses. La trobada servirà per comentar el llibre El teu nom és Olga. Cartes a la meva filla, de Josep Maria Espinàs. La tertúlia estarà conduïda per Gemma Ventura, persona que a més de coneixedora tant de l’autor com de l’obra, és especialment sensible a la realitat de les persones a les quals s’adreça la proposta.
Des de la Biblioteca s’ha facilitat als participants els llibres que es comentaran el dia de la sessió. Es tracta d’obres adaptades per a aquest tipus de lectors, en les quals s’explica exactament el mateix que a la història original, però amb frases més curtes o modificant aquelles metàfores i comparacions que puguin dificultar-los la lectura. Al mateix temps, l’activitat està oberta a tot el públic en general, i tothom qui vulgui pot participar en la sessió a partir de la lectura de l’edició original de l’obra, que es pot demanar a la Biblioteca.
En aquest sentit, un dels punts forts de la sessió que cal destacar és el caràcter d’activitat oberta, de manera que qualsevol persona hi pot participar, sigui quin sigui el seu nivell lector o les seves capacitats, i formar part d’una experiència lectora de caràcter inclusiu.
Entrevista a Gregorio Luri de Marina Romero al programa de TV Més 324.
També no voldria deixar que passi desapercebuda l’entrevista que el programa de televisió Més 324 va fer a Gregorio Luri presentant el seu darrer llibre Prohibido repetir una propuesta apasionada para salvar la escuela de la mediocridad, presteu especial atenció al que diu sobre la lectura i el desenvolupament lingüístic en general,; estiguem o no d’acord en el seu enfoc, sí que és evident la seva experiència educativa…
L’entrevista al següent enllaç al minut 00:44
https://www.ccma.cat/3cat/09092024/video/6299389/?ext=SM_WP_F4_CE24_