UN PARELL D’ARTICLES QUE CAL LLEGIR

He llegit uns articles que penso que és bo difondre com a punt de reflexió relatius a certs aspectes i iniciatives sobre la lectura i la biblioteca escolar.

Un article basat en una entrevista que fa l’Helena López a María Pousa, assessora de la xarxa de biblioteques escolars a Galícia, publicat pel Periódico.

María Pousa: “L’escola no ha de tenir tota la col·lecció de Geronimo Stilton”

Si bé les comparacions són odioses, ens podem preguntar què passa aquí. També vàrem començar, però hem quedat subjectes a les voluntats individuals de cada centre o d’alguns membres que “hi creuen”. Quin seguiment i assessorament hi ha?

Us deixo l’enllaç a l’article que aporta unes quantes idees molt clares del que és i quin enfocament ha de tenir una biblioteca escolar:

https://www.elperiodico.cat/ca/societat/20240518/maria-pousa-l-escola-tenir-102581058

L’altre article de Sònia Espín l’ha publicat el diari digital Segre i fa referència a la supressió de les lectures obligatòries en el batxillerat. No sé què en penseu, a mi em sorprèn d’entrada  que la polèmica estigui només centrada en sí o no lectures obligatòries, veig bé que no se’n faci un examen, però potser caldria mirar com es treballen. Normalment, no es fa lectura a classe, llegida en veu alta. compartida, comentada… es mana llegir de tal a tal pàgina o capítol i a classe control/examen. S’ha de transmetre el valor de la lectura, despertar l’interès per la Literatura. Falla la metodologia, no el contingut.

Polèmica supressió a batxillerat i selectivitat de lectures obligatòries

https://www.segre.com/ca/lleida/240525/docents-catala-i-castella-veuen-error-suprimir-lectures-obligatories_453023.html

 

 

 

 

 

 

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *