Sí, tornem-hi sense presses, doncs els inicis estan carregats de mil i una tasca, però amb moltes ganes i tota la il.lusió del món. Esperant que tothom, inclós el Departament d’Ensenyament, porti les piles carregades per (continuar) donar a la biblioteca de l’escola el protagonisme que li pertoca, la lectura no ha de ser una assignatura sinó una activitat encaminada a aconseguir una actitud envers el fet de llegir, necessita un context que proporcioni gaudi i ganes de fer-ho…
“Anem per feina” ja que voldria posar a l’abast una sèrie de cosetes que m’han semblat interessants:
Acabo de llegir Els beneficis de la lectura en veu alta de David Bueno, Anna Forés i Antoni Ruiz Bueno, i no vull deixar de recomanar-lo. El seu contingut està centrat en exposar els beneficis de la lectura compartida i estratègies de com dur-la a terme en diferents àmbits. Posa en evidència com la lectura en veu alta ens fa créixer emocionalment, culturalment i cognitivament i crea lectors i lectores de manera senzilla i a l’abast de tothom.
Editorial:
TEXT
Idioma:
CATALÁN
Encuadernación:
Tapa blanda
ISBN:
9788441232396
Año de edición: 2023
Un altre llibre que m’ha arribat a les mans i m’ha entusiasmat, per la seva utilitat en la difícil feina d’incentivar en la creació de textos, és Rodari 2.0 Tècniques creatives per fomentar l’escriptura a casa i a l’aula de Jordi Folck, comissari del Centenari Rodari 2020, actualitza la Gramàtica de la fantasia rodariana. I ho fa construint noves propostes adaptades al nostre temps i al nostre país amb referents literaris, fílmics i musicals propers al lector més jove. Totes les activitats s’han portat a la pràctica en els més de 800 fòrums que l’autor ha impartir i en múltiples tallers d’escriptura creativa.
Editorial PUBLICACIONS DE L’ ABADIA DE MONTSERRAT
I per si encara hi ha dubtes sobre la importància de fomentar la creativitat i la imaginació com a eines bàsiques en el desenvolupament de qualsevol tasca …
També fer difusió de la publicació per part de la Fundació Bofill del còmic Ombres de colors, és una història de ficció que mostra la diversitat i la transversalitat de perfils que deixen els estudis prematurament, i les causes de fons que empenyen cada any milers de joves a deixar el sistema educatiu. Amb el seu tercer còmic, Oriol Malet aborda l’abandonament escolar prematur posant al centre les històries i vivències dels joves que, més enllà de les dades, es veuen empesos a deixar els estudis abans d’hora. Malet s’ha capbussat en estudis impulsats per la Fundació Bofill i en la realitat diària dels centres i docents, parlant directament amb desenes de joves «abandonadors».
COMANEGRA- 9788419590442