TOTA L’ACTUALITAT DE L’IBBY.cat

De tota l’actualitat volem destacar:

Torna Sant Jordi als hospitals! Crida a autors/es

Ja fa 14 anys que des de l’IBBYcat organitzem les visites d’autors als hospitals per celebrar el Dia del Llibre amb infants i joves hospitalitzats. Una iniciativa de la Fundació Jordi Sierra i Fabra que vam entomar des dels seus inicis amb tot l’entusiasme.

Al llarg d’un matí o tarda, i amb l’acompanyament dels docents de les aules hospitalàries, els autors, de manera voluntària, van a conèixer els nens i nenes ingressats, els llegeixen i parlen dels seus llibres, xerren una estona amb ells, i aprofiten aquest moment crític en què es troben per encomanar-los el gust per la lectura.

Enguany, hem constatat un augment important de la demanda de les unitats de salut mental de joves, la qual cosa és una notícia trista i preocupant, i és per això que aquest any necessitem que els escriptors i il·lustradors que hi vulguin participar s’enfoquin, especialment, en aquest públic.

Llancem una crida a 40 autors, una vintena d’escriptors i una vintena d’il·lustradors, per visitar un total de 20 hospitals de les províncies de BarcelonaLleidaTarragona i del País Valencià.

Per tal de facilitar la logística, enguany hem incorporat algunes novetats respecte als anys anteriors:

  • Els autors es poden inscriure directament a una de les sessions que ens han demanat des de cada un dels hospitals, en un horari concret i segons el seu perfil.
  • Els autors poden portar directament els llibres a les aules hospitalàries per regalar-los als infants i joves, sense necessitat d’enviar-los primer a les nostres oficines. Per part nostra, també farem arribar un lot de llibres diversos, a cada centre.

En aquest dossier trobareu la informació completa de la iniciativa.

Els interessats poden inscriure’s a través d’aquest formulari.

Animem a tots els autors/es a participar en aquesta experiència tant gratificant com necessària.

 

Tries i seleccions per Sant Jordi

Sant Jordi és un dels millors moments per recordar la importància de la feina de tria i selecció que duem a terme a l’IBBYcat, amb l’objectiu de vetllar pels estàndards de qualitat de la LIJ catalana, d’una banda, i de poder destriar entre l’oferta editorial desbordant davant la qual ens trobem ara.

És per això que avui us portem una recopilació de les darreres seleccions en què hem participat i d’altres que poden ser una bona guia per a la vostra tria de llibres, com a prescriptors, educadors, famílies…

Selecció dels 10 il·lustradors que participaran en la Biennal d’Il·lustració de Bratislava 2023
Millors llibres d’autoria catalana 2022
Llibres finalistes als Premis Atrapallibres i Protagonista Jove Edició 2022-2023
Darrers Premis LIJ
Crítiques de Faristol amb millor puntuació
(al cercador de ‘Crítiques’, podeu indicar l’any de publicació que us interessi i en el següent filtre indicar FILTRAR Tots – ORDENAR Puntuació – Descendent). La puntuació de Faristol va de 4 a 1 estrelles)
Altres seleccions LIJ

Aprofitem per recomanar-vos recuperar l’obra d’aquells autors LIJ que ens han deixat en els darrers mesos:

Ian Falconer
Květa Pacovská
Wolf Erlbruch
Hans Magnus Enzensberger
Philippe Corentin
Jean-Jacques Sempé
Raymond Briggs

I, per últim, compartim amb vosaltres el document ‘Triar llibres per a infants i joves’ elaborat pel grup GRETEL i l’Institut Obert de Catalunya, per tenir presents alguns criteris a l’hora de fer noves adquisicions i no morir en l’intent!

 

Nova col.laboració de l’IBBY.cat i l’SX3

Vídeo-consells

Tips sobre la promoció de la lectura a casa.

Una sèrie feta en col·laboració amb el nou SX3 de la CCMA, que us ofereix orientacions per acompanyar els teus fills i filles en la lectura. Podeu veure els videos aquí.

…I si voleu veure totes les notícies cliqueu

 

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *