Visita al CRAM

En aquest article parlarem sobre el CRAM, Aquest és el lloc que vam visitar els alumnes de 3r d’ESO en la darrera sortida de tutoria i ens va semblar molt interessant, tant com per fer un article perquè tothom pugui saber què és el CRAM i per què és important.

Comencem:

QUÈ ÉS EL CRAM?                                                                                                           El CRAM (Centre de recuperació d’animals marins) és una organització que ofereix ajuda als animals aquàtics per ajudar-los a millorar en salut i estat. Donen suport a animals com ara tortugues, dofins, taurons, balenes, aus marines, mantes, rajades, etc. Normalment quan han d’ajudar a algun animal és per la quantitat de plàstic ingerit, per pesques accidentals o altres casos. Gràcies a aquesta organització s’han aconseguit salvar o concedir una vida millor a animals que ho necessitaven.

PER QUÈ HO FAN?                                                                                                           Ho fan per aconseguir donar una vida millor als animals marins i aconseguir millorar la seva experiència sota l’aigua, i per mantenir viu l’ecosistema marí que al final és una cosa que ens afecta a tots.

CASOS ESPECIALS:

Us explicarem les commovedores històries de tortugues que actualment habiten al CRAM a causa de les seves males experiències passades, que no han fet agradables les seves vides. Gràcies al CRAM les seves vides han millorat, però les seves històries sempre seran recordades.

 

CASIMIRO

Casimiro és una tortuga que, després de ser pescada per les xarxes d’un pescador, va ser ingressada en aquest centre amb un ull infectat. Van aconseguir desinfectar-lo però es va quedar cega d’aquest ull- Tot i això, no serà retornada al mar perquè no es podria valer per si mateixa a l’hora de caçar el seu aliment.

 

DAMM       

Damm és una tortuga que després de pescar-la i alterar la pressió que tenia sota el mar, al treure-la de sobte, igual que Casimiro, va presentar certs problemes, entre ells infecció als ulls, però aquest vegada no van poder salvar-li els ulls i els hi van haver de treure. Aquesta tortuga tampoc podrà ser retornada al mar perquè ja no te visió per poder sobreviure-hi.                                                                            

4×4

És una de les tortuges més grans del CRAM, és un dels exemplars més veterans del Centre i en aquests moments pesa, ni més ni menys, que uns 78 quilos. Va viure en un habitat en males condicions, que van ocasionar-li  molts danys: pèrdua de pigmentació, pèrdua de musculatura i problemes de mobilitat. Al principi es veia molt complicat que la tortuga es recuperés del tot, ja que tenia les articulacions molt atrofiades i no tenia força, però mica en mica es va fer un progrés i va aconseguir poder nedar i viure en aigua salada, a l’aire lliure i sense infeccions i finalment es va recuperar.

MASSA GRAN

Massa Gran és una tortuga que des de ben petita va ser ingressada al centre. A mesura que passava el temps Massa Gran s’anava fent més gran en edat i dimensions, per això ara és la tortuga més gran i vella del centre. La seva intenció des d’un principi era tornar-la al mar, cosa que ja no es possible perquè s’ha acostumat a viure en captivitat des de ben petita i no sabria guanyar-se la vida ella sola al mar.TIPUS D’HABITATGES I ALTRES:

HABITATGES PER A TORTUGUES:

Aquest habitatge que veiem està preparat per a tortugues. Actualment hi està residint la tortuga 4×4. És un habitatge a l’aire lliure que millora l’estada a les tortugues que visiten aquest espai.

HABITATGES PER A AUS MARINES:

En aquest centre també acullen a aus marines per ajudar.les. Són aus que passen la major part de la seva vida en el medi marí. Les aus posseeixen adaptacions especials per poder sobreviure en el medi aquàtic, tals com la seva dieta, basada principalment en animals aquàtics com peixos, invertebrats, plàncton… o el seu cos, que està adaptat al busseig, Avui dia, les aus marines són considerades el grup d’aus més amenaçat del planetaI fins aquí aquest petit viatge per algunes de les parts i coses més importants a remarcar del CRAM. Esperem que us hagi agradat i que us hagi fet pensar. Tots junts podem ajudar a fer del món un lloc millor.