Actualitat

Fa dues setmanes, concretament la setmana del 26 de gener a l’1 de febrer, uns quants alumnes de 3r, 4t d’ESO i 1r i 2n de batxillerat van estar treballant en el projecte Erasmus juntament amb alumnes de Portugal, Àustria i Eslovàquia, els quals van ser acollits pels alumnes locals. Durant la setmana de l’ERASMUS es van dur a terme diferents activitats, tant a l’institut com fora.
El temps que van passar dins l’institut van estar aprofundint en el projecte “SUSDI” (sutinable diets), treballant les característiques de menjar de manera saludable i sostenible i creant plats que les compleixin. A més l’últim dia van rebre una visita d’unes integrants d’una cooperativa centrada en aquests temes que els van ensenyar de què anava la corresponent cooperativa i com contribuïa a la sostenibilitat per obtenir més coneixements sobre el tema. Finalment, l’últim dia van haver de crear una petita cançó que donés un missatge per conscienciar a qui l’escolti de portar un estil de vida una mica millor quant a la cura de nosaltres mateixos i del planeta.
Durant la setmana van fer altres activitats culturals relacionades amb la ciutat fora de l’institut, és a dir, van fer diverses excursions. El dimarts van fer una petita visita a Sabadell (Mercat Central i Ajuntament de Sabadell) i després van anar a fer-ne una a la UAB (Universitat Autònoma de Barcelona) i a la ICTA (Institut de Ciència i Tecnologia dels Aliments) on els nois i noies participants del projecte van rebre unes explicacions sobre el que es feia allà. Dimarts, les activitats van ser més participatives, ja que van anar a la fundació Alícia on van fer dues activitats relacionades amb l’alimentació sana i sostenible. Les activitats eren “CorreFogons“, on es van fer petits grups de 6 persones per preparar diferents plats (dels quals després van poder gaudir) i “Roda el món i torna al born” on van haver d’escoltar una petita explicació històrica sobre com ens van arribar certs aliments, per després utilitzar aquests aliments per elaborar alguna recepta. Finalment, dijous van visitar Barcelona, on van veure l’hospital de Sant Pau per fora i la Sagrada Família amb visita guiada. Van menjar a un restaurant sostenible anomenat Fresco. Finalment van visitar el Museu de la xocolata on van fer una tasta de diferents xocolates.
L’últim dia es van dedicar a presentar la cançó que havia fet cada grup i a l’hora de dinar van menjar diferents plats que havien preparat ells a casa seva, els quals eren sostenibles i saludables.

Els alumnes van gaudir molt d’aquesta experiència i van fer un gran treball, sobretot van quedar molt contents d’haver pogut conèixer a gent d’altres països i practicar l’anglès amb ells.

Aquí us en deixem un vídeo:

https://drive.google.com/file/d/1DNhHFBPqsNadwuo8oCR1JOm1aFmyu7Dh/view?usp=sharing


DIA ESCOLAR DE LA NO-VIOLÈNCIA I LA PAU (DENIP)

Descripció del Dia Escolar de la No-violència i la Pau

El Dia Escolar de la No-violència i la Pau, conegut també com a Dia Mundial o Internacional de la No-violència i la Pau, va ser fundat l’any 1964 pel poeta i educador mallorquí Llorenç Vidal Vidal, i és una iniciativa d’educació No-violenta i Pacificadora, difosa internacionalment.

Es va començar a celebrar a causa de la mort de Mahatma Gandhi. A les escoles normalment es commemora fent diferents activitats, i gairebé sempre es fan servir els coloms perquè a l’antiguitat eren un símbol de bondat, d’harmonia i d’amor.
Aquest any ha estat el 72è aniversari de la mort de Gandhi.
Què fem a l’institut?
Dijous 30 de gener del 2020, hem celebrat el Dia Escolar de la No-violència i la Pau (DENIP) al nostre institut.
Nosaltres el que hem fet aquest any és fer un mural gegant de dues mans juntes que simulen la unió i la pau. Cada persona de cada grup-classe ha escollit una frase que tingui a veure amb la pau, i després les hem escrit al voltant de les mans i hem penjat el mural perquè el vegi tothom.

Aquí us deixem unes mostres del que hem fet avui:

 


DALE USO

Arriba al nostre institut Dale Uso, un servei de compravenda impulsat per un grup d’alumnes de segon de Batxillerat

Moltes vegades hem tingut coses a casa que no utilitzem i de mica en mica van agafant pols. No creieu que en podem treure profit, de tots aquests productes? Dale Uso consisteix bàsicament en això.

Aquest nou projecte creat pels alumnes d’Estada a l’empresa té com a objectiu que tant els alumnes d’ESO, Batxillerat o Cicles Formatius, com el personal del centre donin vida a tots aquests productes que ja no fem servir.

El procediment és molt fàcil:

  • VENEDOR/A

La persona que desitgi vendre porta l’article al gimnàs del centre qualsevol dilluns d’11 a 11:30h i el servei s’ocupa de la venda. Primer, s’omple una fitxa de dipòsit en la qual el venedor posa el preu a què vol vendre el seu producte. Seguidament, un dels membres de l’equip de marquèting penjarà l’article al compte d’Instagram @daleusoo i qualsevol persona interessada en comprar podrà consultar el catàleg setmanal de totes les coses en venda.

  • COMPRADOR/A

En cas d’estar interessat/da en alguna oferta present a la xarxa social, haurà de contactar amb servei mitjançant un missatge, concretament amb un “Direct”. A partir d’aquí, s’haurà de demanar el producte que es vol obtenir i el dilluns següent es faria el lliurament de la comanda.

En conclusió, creiem que és una gran oportunitat per guanyar diners fàcilment i desfer-se d’allò que no utilitzem, així que anima’t i…

DALE USO!!


VISITA A RÀDIO SABADELL

A principis d’octubre els alumnes de l’optativa de Revista de l’Institut Sabadell vam visitar Ràdio Sabadell per conèixer de primera mà com és i com funciona la nostra ràdio local.

                                      

Ràdio Sabadell es troba en ple centre de la ciutat, concretament al carrer Doctor Puig, 18. L’edifici on està situada al principi era una casa de senyors, després una escola, i a partir del 2001 ja va passar a ser l’edifici de la ràdio. A partir d’aquell any li van posar el nom de Ràdio Sabadell, i des d’aleshores la podeu sintonitzar al dial 94.6.

Perquè la ràdio arribi a tota la ciutat, hi ha una antena parabòlica a sobre l’edifici i un repetidor al camp petit del Sabadell (Olímpia).

Els periodistes són a la segona planta escrivint els guions i les notícies, en una sala tota plena de taules amb ordinadors. Hi ha la secció d’informatius i la d’esports, que es desplacen sempre amb el primer equip del CE Sabadell per després fer la crònica del partit.

               

Tenen 2 estudis de gravació amb parets de moqueta i terra insonoritzat. Hi ha un llum sobre la porta que indica si estan gravant, si estan en directe o si no hi fan res. Per tant, si està engegat no hi pots entrar.

Al final vam gravar una falca publicitària de Ràdio Sabadell i una noia del nostre grup també va fer un anunci sobre una cursa contra el càncer de mama que organitza la ràdio. Aquí ho pots escoltar:

Ens va semblar una sortida força divertida i interessant, i ens agradaria tornar-hi