Dia de la dona

El diumenge 8 de març es va celebrar el Dia de la dona per demanar la igualtat de gèneres. A Sabadell es va fer una manifestació on va assistir molta gent, sobretot dones i gent jove. La manifestació va començar davant dels jutjats i va anar fins al centre de la ciutat. També es va fer una manifestació a Barcelona on van assistir més de 50.000 persones.

Aquestes manifestacions es fan perquè les dones tinguin els mateixos drets que els homes. Com per exemple tenir els mateixos sous, que les dones no tinguin por de sortir al carrer soles o de ser maltractades pel simple fet de ser dones.

Després de les manifestacions el govern va aprovar una nova llei, anomenada “assetjament ocasional”, que diu que si pel carrer et diuen alguna cosa per intimidar-te pots denunciar i és assetjament.

Al nostre institut vam fer un crèdit de síntesi relacionat amb aquest tema. Vam fer activitats que ens feien raonar i reflexionar sobre tot el que està passant en la nostra societat. Per exemple, a català vam veure uns vídeos i vam reflexionar sobre les situacions masclistes que hi apareixien, i també havíem de crear un diàleg sobre “micromasclismes” i representar-lo. A castellà vam escollir unes cançons masclistes o feministes, vam analitzar la lletra i vam explicar quin paper feia la dona.