Esports

ALUMNES QUE PRACTIQUEN ESPORTS FEDERATS

 

 

MANEL DE LA CRUZ ZOTES (3rE)

En Manel és un alumne del nostre institut que practica un esport curiós, l‘hockey línia. No és gaire conegut arreu de Catalunya, perquè l’hockey de 4 rodes i l’hockey herba són molt més comuns. Per practicar aquest esport és necessari portar proteccions (espitlleres, colzeres, casc….) i també calen uns patins i un pal (que s’anomenta stick) per donar-li al disc (el puk). A pista juguen 4 jugadors més el porter, però a l’equip són 12 jugadors més els dos porters. Hi ha diferents categories segons l’edat: prebenjamí, benjamí, aleví, infantil, juvenil, junior, sènior masculí i sènior femení. El seu equip és a Rubí (Cent Patins) i entrena dilluns, dimarts, dijous i divendres una hora i mitja. La seva categoria és infantil però puja a juvenil quan necessiten reforç. En Manel va marxar una setmana a Chicago a jugar un campionat internacional, i van aconseguir quedar en primer lloc. Felicitats, Manel!

NORA LÓPEZ MARCHÁN (3rD)

La Nora López és una alumna del nostre institut que practica Taekwondo. Els seus horaris d’entrenament són de 20:30h a 21:30/21:45h, però quan té campionats entrena dues hores o dues hores i mitja. Practica Taekwondo en un club federat que es diu Subalee. Ara mateix està a la Selecció Catalana. En aquest esport necessita un kimono, un cinturó i proteccions de cap fins als peus. Hi ha 7 cinturons, ella va pel 6è,  i d’aquí a poc ja es podrà treure el negre. Les competicions que fa són de combat i de pumses. Aquest any els resultats no li han anat tan bé com a ella li hagués agradat, ja que es va lesionar en una competició de combat. Però ha aconseguit dos ors, dues plates i un bronze. Una de les coses per les quals va bé practicar Taekwondo és perquè et saps defensar a tu mateixa, ens comenta. Però també té una part dolenta, que et pots lesionar i pots estar molt de temps sense practicar-lo. La Nora ha hagut de sacrificar moltes coses, ja que quan li van dir que estava convocada per competir a València, va haver de deixar una altra activitat que també li agrada molt, el ball, ja que havia d’entrenar una hora i mitja o quasi dues hores. Ara mateix està entrenant a la classe dels adults, i és la més petita.

LUCÍA MAROTO (3rC)

Lucía Maroto, una alumna de 3rC, és una jugadora de waterpolo del Club Natació Sabadell. Entrena unes quinze hores setmanals normalment i el que fa en aquests entrenaments és nedar, xuts, “home de més i home de menys”, i també fa estones de partits i crossfit. La Lucía va decidir practicar aquest esport perquè el va veure diferent de la majoria i ara el que més li agrada és que s’ha tornat una forma d’expressar-se per a ella. Com a jugadora del Club Natació Sabadell participa en tres equips: cadet, juvenil i absolut B, on hi ha prop de 12 persones. El waterpolo afecta positivament la seva vida, tot i que per compaginar-lo amb la seva vida social o els seus estudis ha de ser molt organitzada per evitar la falta de temps. Una experiència important per a ella va ser quan aquest estiu va quedar primera al campionat d’Espanya de categoria cadet i terceres a la categoria juvenil. Per celebrar el campionat de cadet va haver d’anar a Màlaga, per tant es pot dir que ha viatjat gràcies a aquest esport. Tot i així, ella creu que el waterpolo no té gaire futur perquè no és gaire conegut i el salari no és molt alt. Com molts esportistes, té un referent o ídol del seu esport; en aquest cas, la Lucia té una jugadora preferida, que és Mica Garcia. A banda de bones experiències, també n’ha tingut de dolentes ja que s’ha fet lesions moltes vegades a les cervicals, les lumbars, les espatlles i l’esquena. La conclusió d’aquesta entrevista és que el waterpolo és un esport que pot ser agradable però molt dur a la vegada, i li donem gràcies a la Lucía Maroto per respondre les nostres preguntes.


 

 

RESULTATS DE LES EXTRAESCOLARS DE L’INSTITUT

Infantil:

(Gadex Blanc)

L’infantil del Gadex blanc, la jornada 1, el dia 25 d’ octubre, han guanyat 5-0 a l’Institut Narcisa Freixa per 5-0

La jornada 2, el dia 9 de novembre l’ infantil del Gadex blanc, ha guanyat a l’Institut Ferran Casablancas per una golejada de 0-9.

La jornada 3, el dia 15 de novembre el Gadex Blanc ha jugat contra el Sant Quirze, i han guanyat per un resultat molt inflat de 7-0.

La jornada 4, el dia 23 de novembre al camp de l’ Escola Santa Perpetua van guanyar per una golejada de 1-11

La jornada 5, el dia  29 de novembre, van guanyar per una golejada de 13-1 contra  l’Escola Industrial

(Gadex Blau)

L’infantil del Gadex blau, la jornada 1, el dia 25 d’ octubre van jugar contra l’Institut Ferran Casblancas, en el seu camp, i van perdre per una golejada de 9-4.

L’ infantil del Gadex blau, la jornada 1, el dia 9 de novembre van jugar contra l’Escola Pia, en el camp del ‘Gadex’ i van guanyar per una golejada de 6-3.

L’infantil del Gadex blau, la jornada 3, el dia 16 de novembre ha guanyat per 2-5 al col·legi Sagrada Família.

L’infantil del Gadex blau no va poder jugar a causa de la pluja aquesta jornada 4.

L’infantil del Gadex blau la jornada 5, el dia 29 de novembre van guanyar per una golejada de 12-3, contra l’IES Ribot i Serra

Cadet:

El cadet del Gadex, la jornada 1, el dia 25 d’octubre, va jugar contra l’Institut de les Termes,  desgraciadament el nostre equip ‘gadex’ va perdre 3-4 amb una petita diferència de gols.

La jornada 2, el dia 9 de novembre, van jugar contra l’AEE IES Ribot i Serra i han tornat a perdre, i ara de manera humiliant, una golejada de 6-3…

La jornada 3, dia 15 de novembre, van jugar contra L’Institut Jonqueres i van perdre per 2-3, un resultat ajustat.

El cadet del Gadex no va poder jugar a causa de la pluja aquesta jornada 4.

La jornada 5, el dia 29 de novembre, van guanyar contra l’Institut Sagrada Família per una golejada de 6-1.

 

 

 


LA BOXA FEMENINA

Per: Paula Boronat i Carla Ruano                                26 de novembre del 2019

HISTÒRIA: 

La boxa femenina és un esport de combat. És igual que la boxa masculina excepte les poques adequacions fetes per facilitar la pràctica a les dones. Aquest esport va aparèixer per primera vegada als Jocs Olímpics al 1904, però no va ser inclòs fins al 2012 als Jocs Olímpics de Londres, sent l’esport que més ha trigat a ser inclòs en la història  a causa dels prejudicis de gènere. La campiona més antiga que es té registrada és Elizabeth Wilkinson.

ELS COMBATS:

En un combat la gent es pensa que és pujar i ja està però això no és veritat, darrere de pujar al ring hi ha un esforç, un entrenament, unes estratègies…

Una de les coses que has de fer quan tens un combat és tenir un pes determinat, així que entres en una dieta. Una de les dietes que més s’acostumen a fer consisteix a  treure’t tots els excessos de l’estómac que agafes quan estàs de descans, et fas una neteja del cos, o sigui et treus els líquids, t’asseques per dintre sense arribar a deshidratar-te i quan et peses t’hidrates i tornes al pes normal i el teu cos no pateix; és com un engany de la bàscula. I si el dia del combat no has arribat al pes demanat et deixen una estona de temps per perdre aquest pes i si no ho aconsegueixes s’anul·la el combat i perds el títol en bàscula.

JOANA PASTRANA CAMPIONA DEL MÓN: 

Resultat d'imatges per a "joana pastrana""

Joana Pastrana va néixer a Madrid el 29 de setembre del 1990 (29 anys).

Va començar prenent-se la boxa com només un esport i anava a entrenar dues o tres vegades per setmana, ja que com treballava als matins a la tarda tenia lliure i aprofitava per anar a entrenar, però a poc a poc se’n va anar adonant que aquest esport li agradava molt i va acabar anant cada dia de la setmana. Mai va arribar a pensar que acabaria vivint d’aquest esport. Al cap d’un temps van acabar tancat al gimnàs on anava i se’n va haver d’anar a un altre on va trobar al seu equip actual que sempre l’està ajudant i animant.

En una entrevista explica que quan ella va començar era l’única noia que practicava aquest esport al gimnàs, però a poc a poc gràcies a ella moltes noies es van acabar apuntant i fins i tot ara arriben a ser més noies que nois al seu grup.

Pastrana també va passar un moment dur a la seva carrera, ja que al 2016 es va trencar la mà i per un temps no va poder seguir boxejant. Com que tampoc tenia feina, es va plantejar si realment s’havia equivocat escollint aquesta activitat, però finalment amb l’ajuda dels seus companys i companyes del grup  se’n va sortir i va seguir boxejant.

ALGUNS LLOCS ON ES POT FER BOXA A SABADELL:

Si t’ha agradat aquest article, pots anar a un d’aquests llocs de Sabadell a practicar aquest esport:

 1. Campió Club Xperience: aquest és un gimnàs que es situa al carrer de Tamarit, 2, 08205 Sabadell, Barcelona. 
 2. Club de Boxa Lin: aquest gimnàs està al passeig d’Espronceda, 73, 08204 Sabadell, Barcelona.
 3. Qwellness, aquest és a la carretera Terrassa, 265, 08205 Sabadell, Barcelona.
 4. Dojo Shinden, a 08204 Sabadell, Barcelona.
  I molts més…

  Cada vegada hi ha més noies que practiquen la boxa, tu també pots ser una d’elles.

 

 


ELS ESPORTS DE L’INSTITUT

En aquesta secció parlarem dels esports que es practiquen a l’institut.

Resultat d'imatges de deportes fotos png

LA DINAMITZACIÓ DE PATIS

A l’hora del pati es poden practicar diferents esports. Hem parlat amb l’Imma Pérez, que és la dinamitzadora de patis d’aquest curs. perquè ens expliqui de què es tracta.

Entrevista a Imma Pérez (Dinamitzadora de patis)

 • Què és la dinamització de patis?

És un projecte sorgit d’una optativa d’educació física de 4t que té per objectiu que l’alumnat d’ESO de primer cicle pugi aprofitar l’hora del pati gaudint de l’esport i els seus beneficis.

 • Què creus que hi ha de bo en fer dinamització?

L’alumnat es diverteix, hi ha menys conflictes i més relació entre els alumnes. Serveix perquè l’alumne tingui menys tensió interna i unes classes més relaxants després del pati.

 • Quins esports es fan a la dinamització?

Actualment es pot fer: jocs de taula, futbol sala, tennis taula i bàsquet.

L’horari de les dinamitzacions

Aquí el podeu consultar:

La nostra proposta

Nosaltres volem proposar nous esports per fer durant les dinamitzacions del pati, perquè hi hagi més varietat i que tothom s’hi pugui apuntar. Les nostres propostes són: hockei, atletisme, tennis, handbol i, per últim, beisbol. Les activitats que hem proposat es poden fer al gimnàs.

Resultat d'imatges de fotos deportes stock

 

 


ELS ESPORTS DEL BARRI

Al barri de Can Rull es practiquen molts esports, com per exemple futbol (Can Rull), bàsquet (Creu Alta), tennis (Club Tennis Sabadell), natació (Club Natació Sabadell), handbol (Creu Alta Sabadell) i hockey.

El bàsquet

Començarem parlant de bàsquet. Els alumnes de l’Institut Sabadell que juguen a bàsquet ho fan al Creu Alta Sabadell Bàsquet, com el Kingsly Nwakaeze , el Samuel Sànchez i el Nicolàs Gonzàlez.

Per saber-ne més hem entrevistat el Kingsly, que fa 3r d’ESO, i això és el que ens ha respost:

Quin esport practiques?

Jugo a bàsquet. Faig la lliga escolar amb el Club de Bàsquet Creu Alta. Comparteixo equip amb el Samuel Sànchez i amb el Nicolàs González, que també són alumnes de l’institut.

Els entrenaments en què consisteixen? 

Entrenem les passes, controlem la pilota i intentem millorar. Només entrenem durant una hora, dos dies a la setmana.

Jugueu partits? Quan jugueu i contra qui?

Els partits els juguem els dissabtes. Són partits de 40 minuts, i cada quart és de 10 minuts. Juguem contra equips de Terrassa, principalment.

Heu guanyat molts partits? Heu guanyat trofeus, lligues, etc.?

Hem guanyat molts partits. Algunes vegades hem tingut males ratxes, però hem pogut remuntar. Hem guanyat moltes vegades la lliga i també la copa.

Per tant, si us animeu a jugar a bàsquet, podeu apuntar-vos al nostre equip. Aquí teniu el link del Creu Alta Sabadell Bàsquet: http://www.creualtabasquet.cat/drupal/ .