El Dia Escolar de la No-violència i la Pau (DENIP)

Descripció del Dia Escolar de la No-violència i la Pau

El Dia Escolar de la No-violència i la Pau, conegut també com a Dia Mundial o Internacional de la No-violència i la Pau, va ser fundat l’any 1964 pel poeta i educador mallorquí Llorenç Vidal Vidal, i és una iniciativa d’educació No-violenta i Pacificadora, difosa internacionalment.

Es va començar a celebrar a causa de la mort de Mahatma Gandhi. A les escoles normalment es commemora fent diferents activitats, i gairebé sempre es fan servir els coloms perquè a l’antiguitat eren un símbol de bondat, d’harmonia i d’amor.
Aquest any ha estat el 72è aniversari de la mort de Gandhi.
Què fem a l’institut?
Dijous 30 de gener del 2020, hem celebrat el Dia Escolar de la No-violència i la Pau (DENIP) al nostre institut.
Nosaltres el que hem fet aquest any és fer un mural gegant de dues mans juntes que simulen la unió i la pau. Cada persona de cada grup-classe ha escollit una frase que tingui a veure amb la pau, i després les hem escrit al voltant de les mans i hem penjat el mural perquè el vegi tothom.

Aquí us deixem unes mostres del que hem fet avui: