Aprenem a aprendre

Nosaltres aprenem a aprendre amb els Projectes que cada curs treballem. Decidim quin tema ens interessa i ens posem mans a la feina. El nostre treball d’investigació té les següents fases:

Lupa1. Comencem fent un esforç per pensar què en sabem del tema i què en volem saber.

2. Busquem informació en la petita biblioteca que les nostres mestres ens preparen, en una capsa amb llibres i altres materials escrits, que tracten el tema. Elaborem fitxes de recerca d’informació on responem preguntes de recerca i expliquem el camí que hem seguit per trobar la resposta

3. Busquem informació a Internet. Per aprendre’n, analitzem diferents pagines; ens fixem en qui les ha fet, com estan organitzades i parem molta atenció en quina mena d’informació necessitem i quines pàgines seran més adequades per donar-nos-la.

4. Fem el recull de diferents propostes de treball per elaborar productes del nostre aprenentatge: murals, treballs de plàstica, …

5. Fem un índex per organitzar els diferents apartats temàtics que desenvoluparem del projecte.

6. Tot seguit, elaborem el nostre treball. Habitualment, ens agrada molt fer-lo en una presentació power point perquè pensem que ens ajuda a entendre millor el tema i ens permet  jugar amb el text i les imatges.

7. Una vegada feta la presentació, l’exposem a tota la classe i els companys ens avaluen com els l’hem explicat.

8. I Finalment, avaluem la feina que hem fet en les diferents fases, si de debò ens ha servit per aprendre. També avaluem el nostre treball en equip.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *