4. Racó de les paraules

Les alumnes de cicle mitjà tenim a la nostra classe el racó de les paraules. És l’espai on, tot jugant,  cadascun de nosaltres aprèn a escriure una mica millor. Escrivim les nostres històries en català i en castellà.

El joc del connector és un joc de vocabulari on aprenem un munt de paraules noves. En castellà aprenem vocabulari amb la capsa del  abecedario. Les paraules són les nostres eines per escriure. Tot és més fàcil si tenim un bon armari on guardar-les ben endreçades per anar-les a buscar quan haguem d’utilitzar-les.

La capsa d’històries és plena de paraules en català. Les paraules en castellà les guardem a la caja de historias. En aquestes capses hi trobem noms i verbs; cal agafar-ne un de cada i vinga! La imaginació al poder! Cal deixar que tots dos s’ajuntin i donin forma a una història on tot serà possible. Podem trobar-nos una cadira que menja, una pissarra que corre o un nen que vola, … Què pot passar? Les capses d’històries estan plenes de sorpreses, només cal saber-les descobrir.

Amb la sopa de contes fem una poció màgica que porta a un personatge d’un conte tradicional a l’actualitat i comencen a passar-li un munt d’aventures ben esbojarrades. En castellà en diem la sopa de cuentos. Què fa la caputxeta si es troba el llop en un semàfor? Què fa la Blancaneu amb una bicicleta?   Per aconseguir-ho, agafem dues targes: una d’un personatge i l’altra d’un lloc o d’un objecte actuals. Aquestes targes són els ingredients d’aquesta sopa que alimenta la nostra imaginació.

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *