Cicle Superior. Us recomanem …

Els nens i nenes de cicle superior us recomanem aquells llibres que han estat més especials per a nosaltres.

CURS 2018-2019

JO, ELVIS RIBOLDI

L’Elvis és un nen que viu amb els seus pares i és especial per què fa moltes ximpleries divertides. Per exemple: la mestra el va castigar sense dinar i llavors es va menjar tot un estoig de colors per què deia que tenia gust a menjar.

Jo recomano aquest llibre per què és molt divertit, molt esbojarrat i molt fàcil de llegir ja que és meitat conte i meitat còmic.

TONI CANAL TOR. 6è PRIMÀRIA

 

 

TORNAR-SE XIMPLE

Són quatre amics que  es tornen ximples. Un nen d’ells, que es diu Peter Dusting es vol fer ric i busca or, fa forats al jardí dels veïns a mitja nit…

Quan el Dusting els diu que fa aquestes bogeries, ells ho volen fer i  es tornen ximples.

El recomano perquè es un llibre d’aventura, fa molta gràcia,  t’atreu molt és molt divertit i et venen ganes d’estar a dins del conte.

EMMA BOSCH BOLEDA. 5è PRIMÀRIA

CINC AMIGUES PER A UN LLEÓ

Aquesta història és de la Tea Stilton. La Tea Stilton es una ratolina que se’n va de viatge a molts llocs per casos de treball i quan esta allà, viu aventures sense pensar que les viuria. Passa a Kenia: les nenes del club de la Tea fan un safari fotogràfic.

El recomano perquè és d’aventura, i a part m’encanta Kenia, voldria ser una d’elles  i poder estar-hi.

I vull viatjar-hi!!!

EMMA BOSCH BOLEDA. 5è PRIMÀRIA

BONA NIT, JÚLIA

Jo el recomano per què és un llibre molt fàcil de llegir, molt interessant i molt imaginatiu. M’ha agradat molt per què la historia t’enganxa i és molt divertida.

Bona nit Júlia tracta d’una nena que es diu Júlia. Està en un hospital perqué està malalta, però quan dorm sommia COSES MOLT DIVERTIDES.

TONI. 6è PRIMÀRIA

 

 

 

CURSOS ANTERIORS

EL CONTE DE LA LLUM

La goteta és una gota d’aigua molt atrevida i que vol saber tota la història de la llum i de l’electricitat que la padrina Núria i el padrí Eduardo li expliquen. Aquesta història la descobrirà amb la seva amiga l’espurneta que potser al cap i a la fi són la mateixa cosa.

El recomano per què t’ajuda a entendre tot el recorregut de la llum i la electricitat. El recomano també per què surten paraules pallareses.

ROC FONT I CODINACHS

Una gota i una espurna fan el camí de la llum, passant per les turbines… Coneixen la Vall Fosca, una vall que els agrada molt. Allí, la Padrina Núria i el Padrí Eduardo, els expliquen la història de com es va construir la central hidroelèctrica, quins oficis feien abans… També expliquen com es va construir tot, per fer aquella immensa obra van caldre moltíssim treballadors.

El recomano perquè explica com va arribar la llum a Barcelona i al Pallars Jussà i com es feien coses que avui en dia nosaltres ho faríem amb màquines.

M’agrada perquè aquest conte s’ha fet entre tots els nens/es de cicle superior de les escoles del Pallars Jussà.

SAVINA FONT I CODINACHS

Aquest conte explica el procès de com es transforma la força de l’aigua amb electricitat. Aquest procès l’explica a través de dos personatges: la goteta i l’ espurneta, que viatgen fins a la Vall Fosca, on es va originar aquest procès.

Aquest llibre m’ha agradat molt perquè hi han treballat molts nens i uns quants el coneixo i el recomano perquè està ben explicat.

ARNALD AFONSO JAIMEJUAN

La Goteta i l’Espurneta van a casa de la padrina Núria a saber com es va construir la central hidroeléctrica de Capdella. La padrina Núria i el padrí Eduardo els hi expliquen.

M’ha agradat molt  perquè és molt entenedor i divertit. El recomano perquè t’expliquen tot el recorregut de la llum des de la central fins a casa.

JÚLIA SALVANS I FLORES

QUI HA SEGRESTAT EL FARAÓ?

Qui ha segrestat al faraóEl Nasi, l’Albert i la Gemma viuen en un internat. Tenen un gos que es diu Zero Zero Bub. Ningú sap que tenen un gos, excepte el Petonets, el cuiner, que li dona menjar. A la Gemma li agraden molt els cavalls. Al poble hi ha una estable de cavalls on ha nascut un poltre que li diuen Faraó. Un dia algú segresta el Faraó i uns altres poltres, l’Albert, la Gemma, el Nasi i el Zero Zero Bub comencen a investigar.

M’ha encantat aquest llibre. Si us agraden els llibres de misteri us agradarà. Us el recomano perquè l’he entès molt bé.

SAVINA FONT I CODINACHS

LA PRINCESA JÚLIA

La Júlia un dia va anar a la fira amb el seu pare. Al final es va decidir de pujar a l’atracció de la casa encantada. Quan va arribar a la sala dels miralls en va travessar un i es va convertir en la princesa Júlia.

Aquest llibre el recomano perquè és molt interessant i fantàstic però a la vegada és una mica difícil d’entendre perquè t’explica coses de la Júlia nena i d’altres de la princesa Júlia.

ROC FONT I CODINACHS

 

L’ENIGMA DE LA PE PI

La Pe Pi és una sargantana molt divertida. Un dia va aparèixer amb un granet d’arròs. En Joan, el seu amic, l’Àngela la germana del Joan i el Joan el amic del amic de la Pe Pi. Tots 3 junts faran… Ja ho veureu el què pot passar.

El recomano per què és de misteri, fantàstic, i molt divertit.

També el recomano per que m’ ha agradat molt i és molt entenedor.

JÚLIA SALVANS I FLORES

 

CLAM NOU

Uns nens i unes quantes nenes creen un equip de futbol que es diu Clam nou i se’n van a un torneig. Si el guanyen, la temporada que ve viatjaran amb el primer equip del Barça a la Champions. Tots quan van cap al torneig estan molt nevioosos. Com els li anirà el torneig?

Aquest llibre m’ha agradat molt per què és una història de futbol i a mi m’encanta el futbol. És fàcil de llegir.

ARNALD AFONSO JAIMEJUAN

HI HA UN NEN AL LAVABO DE LES NENES

A l’escola del “turó vermell” hi ha un nen que es diu Bradley, no li agrada estudiar, no fa mai els deures i a l’hora de classe fa gargots als llibres, fitxes…

Un dia arriba un nen nou a l’escola: en Jeff. Amb ell si que li agrada estudiar. Li toca seure al costat del Bradley cosa que ningú no hi seuria. Canviarà la vida d’en Bradley? I la del Jeff?

El recomano perquè es un llibre que m’ha agradat molt i explica com un nen que no li agradava estudiar al final treu un 10.

SAVINA FONT I CODINACHS

TALP EUDALD I PERE NODISPARO

L’Eudald és un talp que els hi explica, als seus nebodets que els humans són uns caps de carbassa. Era un dia que és va cansar de estar a la ciutat hi va marxar. Va començar a excavar un túnel i quan ja en va tenir prou va sortir fora i va veure que estava al mig d’una guerra.

El recomano perquè m’ha agradat el llibre, és interessant. Parla de que no hi han d’haver guerres.

SAVINA FONT I CODINACHS

 

PER MOLTS ANYS, BERNAT!

A casa del Bernat fa dies que no paren d’anar amunt i avall, ja que estan construint un xalet a la muntanya. Aquest any, el Bernat fa 7 anys. Li han dit que és el número de la sort. Li regalen un piano i el xalet, i també conviden als cosins a dinar.

El recomano perquè m’ha agradat molt el llibre. És molt interessant. Ja que el llibre es de l’escriptor que ha vingut al cole.

SAVINA FONT I CODINACHS

 

TANIT

És una nena que es diu Tanit, i té un gos que es diu Xuc.

Un dia va desaparèixer el Xuc. La Tanit el va trobar a casa d’una velleta, en mig del bosc. La velleta es deia Perona.

La Perona li va explicar a la Tanit, que el Xuc s’havia vingut a curar. Ja que l’estaven empatxant.

La Tanit tornarà a casa de l’àvia Perona?

Perquè m’ha agradat molt, tots els personatges, i la història també.

SAVINA FONT CODINACHS

OTTO

És la història d’un gos que han abandonat en una muntanya on hi ha llops. Es fan amics i el petit de la manada li ensenya moltes coses salvatges.

El recomano per què és un llibre molt divertit i és un exemple del què passa quan una família no pot cuidar el seu gos.

ROC FONT CODINACHS

LLIBRE DE CONTES DEL CRACÒVIA
A dins del llibre hi ha moltes històries que són i es diuen: La llegenda de Sant Puy i el Drac, El Flautista Florentí, La màquina de fer contes, Dani i el llop, La Capuxeta Blaugrana, La volta al món en 80 dies, Mourinhotxo, El Messifet, Peter Pim Pam, Les faules del Crackòvia, Els calçotets nous de l’emperador, Dr.Pep i Mr.Hyde. Totes són històries de riure.
I més o menys t’explica una mica el caràcter que tenen els personatges que hi surten.

ARNALD AFONSO JAIMEJUAN

CARLOTA Y EL MISTERIO DEL BOTÍN PIRATA

Los miembros de la tribu de Camelot son: Carlota, Mireya, Eli, Sa’îd, Berta y Miguel. Son amigos. Viven en la misma ciudad y van al colegio juntos.

Hoy Carlota esta chateando con Mireya, su mejor amiga. Ella le explica que ha encontrado una moneda antigua, con su perro Whisky. Al siguiente día les explica a toda la tribu, en Camelot. Camelot es una cabaña, situada en la azotea de Carlota.

Los siguientes días descubren que esta moneda pertenece a un botín pirata. También que hay 7 ciudades donde hay estas monedas. Y en cada ciudad hay 10. ¿Conseguirán encontrar las 10 monedas?

Recomiendo el libro porque me ha gustado mucho. Va de misterios y a mí me encantan.

SAVINA FONT CODINACHS

CARACOLES, PENDIENTES Y MARIPOSAS

Es una niña, que está muy triste por que sus padres ya no la miman como antes. Tubo un hermanito que cuando era pequeño se murió y esto ha hecho cambiar el humor a la casa. La abuela Cristina decide llevarse a la niña a su casa a ver si puede solucionar este problema. Pero no será fácil de solucionarlo y tampoco lo hará sola.

Lo recomiendo por que es un libro de mucha intriga y a veces da un poco de pena.

ROC FONT CODINACHS

 

MUSKRAT CITY Y LOS DEFENSORES

Unas ratas de cloaca comienzan a robar en la ciudad de Muskrat City. Los defensores les echan fuera y las persiguen hasta su escondite.

¿Podran los defensores de Muskrat city ganar a los ratones de cloaca?

ARNALD AFONSO JAIMEJUAN

 

 

 

AMB ELS PEUS ENLAIRE

 

A en Daniel, la feina en una oficina li resulta molt avorrida, la seva vida s’ha tornat grisa.

I per si faltava poc, en els moments més inesperats li passen coses inexplicables. Per exemple: Un dia volia saltar i sense adonar-se’n, va començar a volar. Quin problema! Però, en descobrir que tot això era  causat per una facultat sobrenatural que ell té i no ho sabia, decideix aprofitar-la i llavors…

Jo el recomano, perquè és molt divertit i la facultat del Daniel m’agrada molt.

XÈNIA CANAL VIDAL

A en Daniel, la seva feina a l’oficina, li resulta molt avorrida; la seva vida se li ha tornat grisa.

Per acabar-ho de rematar, en els moments més inesperats li passa la cosa més extraordinària del món: pot volar!

En Daniel trobarà gent com ell? Tornarà a la seva vida normal?

El recomano perquè es un llibre molt divertit i m’agraden els llibres d’imaginació.

CRISTINA BONETA PERISÉ

RECOMANEM. GOL!

Aquesta col·lecció va d’uns nois i noies amb una gran passió pel futbol i tenen un equip que es diu les Cebetes. El seu entrenador, Gaston Champignon, als partits del campionat, els ensenya a jugar net i donar la mà al contrincant després del partit, encara que hagin guanyat o perdut. Per Nadal i ha l’estiu van junts de vacances a diferents ciutats del món i aprofiten per entrenar i fer algun torneig.

M’agrada molt aquesta col·lecció per què és molt divertida, m’agrada molt el futbol i van de vacances a llocs diferents i aprenc diferents coses de les altres ciutats del món.

ROC FONT CODINACHS

EL LLEÓ, LA BRUIXA I L’ARMARI

L’Edmund, la Lucy, la Susan i el Peter són quatre germans d’allò més espavilats. Han anat a casa d’un oncle seu a viure.

Un dia la Lucy entra en un armari i es troba un nou món: Nàrnia. Els explica al seu germans, però no s’ho creuen. Un dia hi entren tots, un castor el diu, que han de salvar Nàrnia de la “Bruixa Blanca”. L’Àslan, un lleó, el ajudarà. Ho podran aconseguir? Podran tornar al seu país? Qui seran el rei i la reina de Nàrnia?

El recomano, perquè m’ha agradat molt: m’agraden els llibres de fantasia, i aquest ho es.

SAVINA FONT CODINACHS

Un dia quatre germans i germanes que es deien Peter, Susan, Edumund i Lucy van anar a Londres per les festes d’estiu. Allí, el primer dia ja plovia, i els nens i les nenes van decidir explorar el castell que vivien. Al cap d’una estona van començar ha jugar a cuc-i-amagar. Es van amagar tots, menys la Lucy i va trobar una cambra amb un armari. La Lucy es va amagar allí i va descobrir que l’armari no tenia fons.Que va fer la Lucy? Com va reaccionar? Que va passar?

Recomano aquest conte perquè és misteriós i una mica divertit. Espero que el llegiu.

DIKSHA VASDEV

HISTÒRIES INÈDITES DEL PETIT NICOLÀS

És un nen, que es diu Nicolàs. Amb el seu pare, la seva mare, els seus amics i els seus veïns viurà aventures. Anirà al bosc amb el senyor Blèdurt o de vacances amb els seus pares, jugarà amb els seus amics…

M’ha agradat molt el llibre i el recomano, ja que és molt divertit i interessant.

 

SAVINA FONT CODINACHS

LA MUNTANYA QUE PARLA

Nicki, Violet, Pamela, Colette i Paulina, són 5 estudiants de la universitat de Ratfod, que esta situada a la illa de les balenes. Els encanta viure aventures i aprendre coses noves cada dia.Algú intenta destruir la granja de Nicki a Australia.Qui és el que l’intenta destruir? Per què la vol destruir?.

El recomano perquè és una historia de aventures i molta  imaginació i a mi m’encanten.

JÚLIA SALVANS FLORES

SE VENDE MAMÁ

Óscar está enfadado con su mamá, cree que quiere más al garbanzo (su hermano pequeño que es un bebé) que a el. Con su amiga Nora ponen en internet un anuncio que se vende la mamá de Óscar y lo envían.¿Tendrán compradores? ¿Al final se la venderá?

Lo recomiendo, porqué me ha gustado mucho el libro y es muy divertido e interesante.

SAVINA FONT I CODINACHS

LES AVENTURES D’EN TONINO L’INVISIBLE

En Tonino és un nen normal. Era el dia del seu aniversari i va anar amb el pare al cinema. Els seus pares li van preguntar si tenia deures: ell va dir que no perquè volia anar al cinema però en veritat sí que en tenia.L’endèma al matí,  el professor va anar corregint els deures alumne per alumne. Quan estava a punt de corregir  en Tonino, ell va desitjar fer-se invisible i ho va aconseguir. En Tonino, per la classe, s’ho passava genial fent dolenteries. Quan va marxar de la classe…

El recomano perquè m’ha agradat molt

ARNALD AFONSO JAIMEJUAN

EN JIM BOTÓ I EN LLUC EL MAQUINISTA

En una illa molt petita anomenada Lummerland, hi vivia un rei, l’Alfons Tres-quarts-de-dotze, la senyora Quèè, el senyor Màniga i el Lluc el maquinista amb la seva bona i vella locomotora.Un dia va arribar un paquet per una tal “Senyora Catxaluda” i com que el carter no en coneixia cap, el va portar a la senyora Què era el nom més semblant que coneixia. Qe hi haurà a dins?

El recomano perquè m’ha agradat molt el llibre, és una història molt divertida i  fascinant on hi passen moltes aventures.

SAVINA FONT I CODINACHS

 

alla on els arbres cantenALLÀ ON ELS ARBRES CANTEN

La Viana, es l’única filla del Duc de Rocagrisa, i està promesa amb el Robian, però pocs dies abans de la boda, en Robian i el pare de la Viana han d’anar a una guerra contra els bàrbars.La Viana, estima molt a en Robian, per això està molt preocupada per ell i el seu pare, i no te mes remei que esperar.Però, guanyaran la guerra? El pare de la Viana o en Robian es moriran? Que li passarà  a la Viana?

El recomano perquè m’encanten les històries d’aventures. És un llibre de fantasia però sembla molt real. ES EL MEU LLIBRE PREFERIT!!!

XÈNIA CANAL VIDAL

LOS TRES INVESTIGADORES Y EL MISTERIO DE LOS SALVADORES DEL ESPACIO

Los tres investigadores van a la casa de unos señores ricos a repartirles unos paquetes que habían pedido. Cuando los tres investigadores quieren marcharse a su casa, no pueden porque los soldados habían cortado las carreteras, y no querían explicarles porqué.

Los tres investigadores se marcharon otra vez a casa de los señores ricos y se quedaron a dormir. A la mañana siguiente, apareció un platillo volante, que anunció el fin del mundo.

¿Qué pasará?   ¿Llegará el fin del mundo de verdad?  ¿Qué será ese platillo volante?

Recomiendo este libro porque es muy divertido y pasa una aventura muy emocionante.

XÈNIA CANAL VIDAL

ELS DOS MONS DE LA ZOÉ

La banda de la Zoè van tenir el seu primer cas. La germana gran de la Zoè la Matilda, cantant de FRENCH CONNECTION, els va venir a buscar perquè hi va haver un robatori al museu més important de Paris. Van robar el gat on està escrit el lloc de la tomba de Cleopatra i Sant Marc i allí es troba el secret de l’eterna joventut.

Quan van arribar a Paris van anar a veure el seu pare i els va explicar tot. Estava fent una exposició i van robar amb aquell precís moment, per això, l’acusaven d’ell.

Qui ho va robar?

Tornaran a acusar al pare?

El recomano per què és molt divertit i m’encanten les històries de misteris.

CRISTINA BONETA PERISÉ

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *