Pensaments

  • Educar és…

Educar és anar més enllà, però amb la senzillesa del qui sap mirar les coses petites. No calen grans muntatges ni projectes molt ambiciosos, només cal escoltar. Bé… saber escoltar. Escoltar el que et diuen els infants, les famílies, l’entorn i la pròpia vida.

La natura té un ritme propi, té un ritme que ens explica els secrets més planers però que, alhora, són els més difícils…Saber gaudir dels sentits, saber trobar la màgia en un petit passeig per la muntanya i la majestuositat en un paisatge qualsevol no és fàcil quan el que ens envolta està ple d’artificiosa velocitat impersonal. Observar el cicle de la vida i sentir-se part d’ell, sentir que formes part del món i vibrar amb aquesta sensació i també descobrir que ser fort és saber trobar la felicitat en la lluita diària que tota persona realitza, fins i tot quan dorm, és un gran objectiu de l’educació i és dels més prioritaris.

L’ésser humà, cada ésser humà, es mereix gaudir de la seva individualitat dins d’una comunitat, sense sentir que el seu valor depèn de la seva productivitat o rendibilitat. Les persones no som bens de consum; som persones sense  pes capital més enllà de la nostra pròpia vida. La vida de cadascú de nosaltres té el sentit que la pròpia vida té (vibrar, vincular, emocionar) i cap sistema no té dret a fer-nos oblidar aquest principi bàsic.

  • La passió de ser mestre:

Creiem que el que et fa ser mestre no és una carrera. Creiem que hi ha moments a la vida que la passió per la vida et desborda. És en aquells moments que et sembla que tot el que tens a dins no té cabuda dins del teu pit. Respires ben fort i voldries compartir-ho amb algú i fer arribar als altres unes ganes de viure que exploten per dins. Són unes ganes que neixen de viure moments tristos i moments alegres. Són les ganes més autèntiques. És en aquell precís moment en el que et transformes en mestre, de forma inevitable!

Una resposta a Pensaments

  1. elena diu:

    …no hay palabras que puedan expresar lo contenta que esta mi niña..con la escuela y las maestras….es el segundo año..es un paso mas en aprender que hai otras maneras de ayudar a los niños …de explicarles …y de dar su espacio..cada dia que pasa me doi cuenta de la suerte que tenemos..de aser parte de este proiecto tan lleno de energia optimismo y respecto para las opiniones de los niños porque al final por ellos se hace todo…por ellos aprendemos a tener mas paciencia ..a darles la oportunidad de expresarse..de elegir……..grasias

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *