Vint-i-vuit llibres clàssics juvenils imprescindibles

robinson160.jpg El llibre de Vicenç Pagès ofereix una llista de 28 clàssics juvenils imprescindibles ordenada per edats, amb comentaris i propostes d’activitats relacionats amb cadascun d’ells. És una defensa de la necessitat de recuperar els clàssics, les grans històries del s.XIX en les que encara hi havia herois.

Si cliqueu sobre la  imatge  podreu accedir a la llista i a més informació.

Agraesc a l’ex-bibliotecari Llorenç Carreras aquesta recomanació.

3 thoughts on “Vint-i-vuit llibres clàssics juvenils imprescindibles

  1. Eloy

    M’ha encantat l’article i l’enllaç. I sobretot la reivindicació dels clàssics de la literatura juvenil.

  2. Guida Post author

    Estic contenta, idò. És molt interessant la comparació entre la literatura del XIX (la innocència literària, el sentit del deure i l’esforç, els herois…) i l’actual (amb dosis de morbositat notable, diu l’autor: bullying, drogaadicció, etc…). I acaba dient: Els nois d’avui tenen dret a una dosi de Mark Twain. Ja hi seran a temps a descobrir la mirada del s.XX…..(l’escepticisme i el cinisme).

  3. Eloy

    Sempre he trobat interessants els clàssics. Per viure la realitat ja tenim les notícies. Les aventures fan volar la imaginació, a més a més, el llenguatge amb el que estan escrites té força més qualitat (en general) que les actuals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà