Visionats dels retrats realitzats a l’escola Congrés-Indians.

Després de les sessions de retrats amb el grup “Lila”, “Blau”, “Groc”, “Negre”, “Verd” i “Vermell” vam dedicar-nos a visionar els retrats que havíem fet.

Comentàvem coses i, per exemple, vèiem que hi havia retrats que no es veia tot el cap, li faltava cabell o una orella quedava amagada. A alguns infants això no els hi va agradar i van decidir que, la propera vegada, farien un retrat on es veuria tot.

També vèiem que, si algú estava molt lluny, es veia molt petit i, si estava molt a prop, es veia molt gran, entre d’altres coses.

Anàvem comentant tots plegats així com intentant recordar qui havia realitzat la foto. Alguns se’n recordaven molt ràpidament i a d’altres els hi costava.

Després  anàvem cap a l’ “Atelier” a transformar les fotografies: les retallaven, les pintaven, li afegien papers i les decoraven.

Alguns van preferir transformar la seva pròpia imatge i d’altres van preferir transformar la que havia fet un altre company o companya. Alguns no sabien ben bé quina era la seva:

La seva fotografia era la que havien fet ells a un altre company o era a la que ells sortien?

La gran majoria ho tenia clar, però hi havia  infants que van dubtar durant un instant. Al final, la resposta era la mateixa per a tots i totes:

No, és clar, la meva fotografia és a la que surto jo!!”


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *