PRESENTACIÓ I PRIMERA SESSIÓ DEL TALLER A L’ESCOLA CONGRÉS-INDIANS

Hola a tots i totes!

Nosaltres som els de l’escola Congrés-Indians. Ja feia dies que ens volíem presentar, però han hagut tants canvis aquest curs que gairebé no hem tingut temps ni d’adaptar-nos.

A la nostra escola  tenim ambients de treball. I aquest curs, com les nostres mestres van anar de viatge a Itàlia a unes escoles on treballen amb la llum, la foscor i les ombres i van tornar molt emocionades, van decidir que un dels nostres ambients de treball seria “l’Atelier della luce” que en italià vol dir, el “Taller de la llum”. Per les tardes fem tallers i el que es fa en aquest ambient és el que volem compartir amb vosaltres, els companys i companyes de “Petit Cinema en curs”.

A la primera sessió del taller vam dedicar-nos a conèixer les diferents possibilitats que tenien els materials i artilugis del taller: la taula de llum, el retroprojector, etc. I a la segona, amb ajuda de les famílies, vam començar a treballar amb la càmera i amb els espais exteriors.

Autorretrat davant del mirall

Un grupet molt petit de nens i nenes sortia amb una mare i ens dedicàvem a explorar l’espai amb la càmera tot buscant aquells racons o objectes que ens agraden més. Aquí teniu una petita mostra:

Aquesta sèrie ha estat realitzada per infants de l’escola Congrés-Indians

Mentre uns estaven fent aquestes fotografies, al mini taller, d’altres anaven transformant unes imatges en blanc i negre d’espais exteriors amb diferents materials. Al petit ordinador que tenim anaven apareixent les mateixes imatges en color i alguns es divertien identificant-les amb les que hi havia a sobre de la taula.

 

Alguns van voler veure la imatge que van transformar amb la llum del retroprojector. Però, com l’havien cobert de tants i tants papers, van haver de treure’ls per a tornar a veure la imatge original.

I a la taula de llum també passaven coses, no us penseu! I és que amb unes construccions toves i uns animals també s’anaven creant espais i enginys. Hi ha infants que van crear cotxes molt especials:

I d’altres infants es van preocupar molt més per l’ordre dels cilindres o la creació d’escales que servien perquè els dits hi caminessin o els animals hi fessin equilibris:

Ara mateix estem fent la tercera sessió del taller, però han de passar tots els nens i nenes de l’escola. Quan hi passin us explicarem que hem fet i com hem continuat treballant els espais exteriors i la imatge.

 

* Totes les imatges d’aquest article menys les que indiquen el contrari han estat realitzades per adults.

3 thoughts on “PRESENTACIÓ I PRIMERA SESSIÓ DEL TALLER A L’ESCOLA CONGRÉS-INDIANS

 1. Bea

  Peròooooooooooooo que fantastic tot,que creativitat viscuda pels petits i pels grans.Gracies Isabel per compartir tota aquesta riquessa.Petonssssssss.Bea

  Reply
 2. Isabel Post author

  Bea,

  Gràcies a tu per mostrar tant d’entusiasme sempre pel que fan els infants i pel que fem els adults que els envoltem.

  Una abraçada!!!

  Isabel

  Reply
 3. riera de ribes

  – Com us veu inventar el cotxe? Pancho
  – Us ho heu passat bé jugant amb la llum? Mohamed
  M’ha sorpres la foto devant del mirrall? Lluc
  Sembla molt interessasnt. Ainhoa

  Reply

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *