Tramuntana

Aniria bé que plogués però haurem d’esperar, de moment tenim la tramuntana que neteja i il·lumina de manera especial. Ahir vàrem anar a la Marxa de Palol de Revardit i vam gaudir d’un cel i un paissatge lluminós, la conversa generosa i atenta també va ser reconfortant, a la tarda el cansament físic ajudava a posar les coses al seu lloc.

Fer el curs de Bases metodològiques per a la recerca educativa, m’ha fet evident que no en sé massa res de recerca però també que el treball en equip, la reflexió sobre la pròpia pràctica, les ganes de millorar professionalment i personalment… són bones bases per a “la recerca-acció” Falta posar-hi mètode, sistematitzar, confiar en una mateixa, en el sentit comú i l’experiència, i estar disposada a aprendre. 

Dimecres tinc una entrevista amb un dels professors del curs, el senyor Antonio Latorre, autor del llibre: Investigación-acción. Conocer y cambiar la pràctica educativa. Ed. Graó 

investigacion-accion.jpg 

El curs de formació per a formadors de l’ICE de l’UdG: “Formació per a Assessors des de la Metodologia de la Pràctica Reflexiva Col·lectiva” ha estat una altra font d’ajuda, amb molt punts de coincidència amb la filosofia de la Recerca-Acció: visió complexa de la realitat, mètodes holístics per analitzar-la, importància del debat reflexiu de la pròpia pràctica amb els docents, propostes per la millora, avaluació crítica dels resultats… 

 http://www.xtec.cat/formacio/practica_reflexiva/index.htm

El treball enfocat cap a les Competències Bàsiques i el curs de Competència Social que dono jo com a formadora, també van en la mateixa línia, semblen coses diferents però acaben confluint.

Tot es va aclarint!

La meva intenció és visitar els centres aviat, però amb les idees clares per atabalar el menys possible i aportar una miqueta d’il·lusió per la recerca.

One thought on “Tramuntana

 1. rguardia Post author

  El professor Latorre em va ajudar a trobar el focus de la recerca, Les bones pràctiques a parvulari. També em va proposar com a estratègia l’Estudi de casos.
  Em va recomanar consultar el llibre:
  “Metodología de la investigación educativa”
  Rafael Bisquerra Alzina (coord.)
  Editorial La Muralla.
  Per sort ja el tinc i només cal que m’hi posi i dirigeixi els passos en aquesta direcció.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *