Som rics: parlem llengües

Les llengües del món

Els diversos estudis sobre les llengües indiquen que al món es parlen aproximadament 6.000 llengües. La distribució pels diferents continents és molt irregular.

Les llengües africanes i asiàtiques representen al voltant del 32 per cent en cada continent, les del continent americà el 15 per cent i les del Pacífic un 18 per cent. El continent europeu acull només el 3 per cent de les llengües mundials.

La meitat de les llengües del món es concentra en 8 estats: Papua Nova Guinea (832), Indonèsia (731), Nigèria (515), Índia (400), Mèxic (295), Camerun (286), Austràlia (268) i Brasil (234).

Malgrat el gran nombre de llengües existents i la necessitat de preservar-les, ben poques gaudeixen de bona salut. La globalització pot provocar que algunes comunitats abandonin les seves llengües. Però també pot ser una oportunitat per difondre amb més facilitat les diferents llengües que conviuen al planeta.

Segons la UNESCO, al voltant del 50 per cent de les 6.000 llengües del món estan en perill de desaparició. Més del 90 per cent del contingut d’Internet és redueix a només 12 llengües.

http://www.linguamon.cat/ca/diversitat/llengues/index.html

Si voleu, aquí podeu descarregar-vos el document Som rics parlem llengües. Hi trobareu propostes per treballar a l’àrea de llengua i també des del punt de vista de l’ecologia emocional.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *