Què porta una mare a matar els seus fills?

Els psiquiatres apunten a les depressions com a possible causa de les morts dels nens a mans de les seves mares. La depressió postpart pot arribar fins aquests extrems. En el programa d’avui La vida a Catalunya Ràdio n’han parlat. No us perdeu la conversa de Sílvia Cóppulo amb la psicòloga clínica Susana Andrés i una testimoni, la Kerry, una dona que ha tingut depressió postpart les dues vegades que ha estat mare.

6 comentaris a “Què porta una mare a matar els seus fills?

 1. Xaipete!
  Un tema molt interessant, el qual porta a pensar, el per què una mare pot arribar a tal extrem de ser capaç de matar el seu fill.
  Des del meu punt de vista, com bé es comenta, pot tenir una greu depressió després del part que arribi a un punt que no pugui més i tingui la força mental de acabar amb la vida d’un nen.
  També hi han hagut casos de dones que han estat maltractades i ha vist que els seus fills també i han estat convençudes de que si maten als seus fills elles, ells sufriràn menys, i no permetén més que altres els maltractin, acabant també així amb la seva pròpia vida.
  Hi han diverses pel·licules que podrien defensar aquesta hipòtesi del maltracte i suicidi, com ara una anomenada “Babycall”.

 2. Xaipe!
  Aquest tema és molt interesant ( ja que és increïble adonar-se fins a on pot arribar la ment humana, com per matar als teus propis fills), al mateix temps és molt trist pensar que no és només un tòpic que el podem trobar en llibres i pel·lícules, sinó que per desgracia avui dia encara escoltem notícies de mares que han assassinat els seus fills. Personalment, crec que passar per una depressió post-part ha de ser molt dur, però per a superar sues has de ser molt forta i valenta. Trobo que moltes vegades no donem suficient importància a les malalties mentals i ens centrem només en curar aquelles externes i es per això pel que moltes dones que pateixen depressió post-part no reben el tractament que haurien de rebre. Fa poc vaig reveure el primer capítol d’una de les meves series preferides: “Sobrenatural”, en aquest capítol es tracta el cas d’una mare que per venjant-se del pare, que li era infidel, decideix ofegar els nens a la banyera.

 3. Xaipe!
  M’ha semblat un tema molt interessant per debatre, penso que hi ha dones que no tenen les idees molt clares de portar un nadó al món o es troben en una situació molt complicada ja sigui económica, familiar, etc i no troben més sortida que assasinar els seus fills o tirar-los o donar-los en algun lloc i creuen que així estaran millor elles i ells, penso que les dones que maten als seus nadons tenen serios problemes, perquè no tothom fa això ara però segueix havent casos i s’hauria de fer que obrin els ulls perquè trobin una sortida a temps!

 4. Xaipete!
  Com la meva companya Valentina n’estic d’acord en què és un tema interessant per a debatre, ja que l’opinió d’una altra persona pot fer canviar la teva o almenys poder tenir una nova perspectiva. Opino que deixant-se del que sigui normal o no, el matar va amb el caràcter de qualsevol persona, hi ha gent bastant violenta i hi ha gent que és incapaç de matar una mosca, tot i així no justifico ni ho estic intenta’n que s’arribi a l’extrem de posar fi a la vida d’algú. El fet de matar ja és molt greu però el fet de matar a fills ja és un extrem, ho veiem així perquè en la nostra cultura som molt familiars i tenim els sentiments molt arrelats a uns valors cristians, però hem de recordar que temps enrere no hi havia aquest sentiment d’unió familiar és més eren els teus propis pares qui et venien o et donaven a senyors per a diners, és més, hi ha cultures en les quals aquesta actitud materna no existeix com en molts animals. Però, des del meu punt de vista cap persona per molta depressió que tingui o en molt males circumstàncies que estigui no pot ni té el dret de decidir per un altre sobre el dret de la vida.

 5. Xaipe!
  Crec que és un tema molt interessant i que actualment he vist a les noticies alguns casos.
  Penso que ningú, encara que tinguis una depressió o no siguis apte per cuidar d’una altre persona pot decidir treure-l’hi la vida. Jo mai ho faria. No ho veig normal. Jo crec que si tens un fill i no et creus apte per cuidar-l’ho hi han altres alternatives abans que matar-l’ho.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *