Valoració personal

Aquest treball m’ha presentat forces dificultats, una d’elles treballar en bloc, ja que mai ho havia fet abans tot i que impartir les classes de llatí i de grec en una aula digital des de ja fa tres anys m’ha ajudat a afrontar-ho amb una lleugera facilitat. He pogut gaudir d’aquest món virtual en el qual presenta moltes comoditats i també he pogut assolir molts coneixements d’aquest.

Una de les altres dificultats amb les que he topat ha estat la de cercar la informació, ja que a Internet la majoria estar en grec o en llatí i també en anglés. A més, de Medea hi ha la informació justa de manera que he hagut de recórrer als llibres de diferents edicions per la seva introducció i lectura acurada.

Llegir la Medea en grec d’Eurípides, tot i tenir també l’adaptada en català, ha estat una tasca realment difícil però que, a més de donar-li pes al treball, m’ha servit per a l’assignatura de grec, ja que al mite surten conceptes que recentment hem ampliat a classe. Ademés, la Medea d’Eurípides pot ser una de les lectures prescriptives de segon de batxillerat i fent aquest treball no em caldrà, ni a mi ni als meus companys, preocupar-nos per aquesta, ja que podrem cercar la informació al meu bloc.

Amb la Medea de Sèneca m’ha passat exactament el mateix que amb la d’Eurípides, tot i que m’ha estat difícil comprendre l’obra en llatí independentment de tenir-ne l’adaptació en català, m’ha servit molt per a l’assignatura de llatí perquè he pogut relacionar conceptes de l’assignatura, com són els diferents adjectius, i acabar de comprendre’ls.

Potser al meu treball no ha quedat del tot reflectit la feina que hi ha al darrere perquè m’ha resultat difícil traslladar-la a aquest bloc, ja que és un treball individual, un enriquimnent personal el fet de llegir i entendre els textos d’Eurípides i Sèneca, separar-ne les parts segons l’argument i l’estructura de la tragèdia…

La majoria de gent no sap res de l’heroïna grega, o amb prou feines sap que és “aquella que mata els seus fills”. Abans de començar el treball jo tampoc tenia massa idea de qui era Medea, tot i que vaig fer un docs que abraça la mínima informació d’aquesta juntament amb Electra. Penso que és important que la gent tingui un mínim coneixement de Medea, ja que com he pogut demostrar que segueix ben vigent després del pas de tants segles i és una data força interessant, ja que vol dir que el món no ha canviat gaire en aquest tema de l’infanticidi o més ben dit del filicidi perquè tot sovint la premsa ens ho recorda amb notícies que ens posen els pèls de punta de mares que maten els seus fills per venjança envers la seva parella i si no els maten els utilitzen en la ruptura del seu matrimoni i divorci. El que és ben curiós és que un tema així tingui fins i tot impacte en la publicitat, però es refereix més aviat a l’episodi de la venjança de Medea de voler rejovenir Pèlias a través de les seves filles.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *