Actualitat

Tenim notícies fresques, us les deixem perquè les pugueu gaudir…

16 de novembre de 2022

El Moviment poc a poc va creixent i amb molt d’entusiasme anem preparant les activitats, contactant amb els diversos equips de formadors, activitats en format híbrid… Això vol dir que hi ha dies que aquests ordinadors treuen fum!

Doncs a posar-hi remei!!! Després de cercar patrocinadors amb resposta negativa vam presentar-nos a la subvenció de la Diputació.

Des d’aquest espai volem agrair a la Diputació de Tarragona perquè ens han concedit la subvenció per equipament informàtic per a poder gestionar millor el dia a dia a l’equip.

Seguirem treballant ara amb millors condicions per seguir escampant la qualitat pedagògica pel territori.

2 de juliol de 2021

Encetem l’Escola d’Estiu ’21 amb la inauguració, i el vídeo que ens va regalar el Jaume Centelles, el nostre padrí.

23 de juny de 2021

L’editorial Graó, ens ha proposat fer-nos una entrevista per la creació recent del nostre moviment. La Rosa Forner Calpe, periodista de primera ens va entrevistar tot xerrant una bona estoneta. Podeu consultar la seva web, amb altres persones que han passat per les seves preguntes. podeu trobar l’entrevista sencera a la revista Aula.

15 de maig de 2021

L’escola d’Estiu va endavant tot i la pandèmia, la premsa local ens acompanya amb la difusió!

17 de novembre de 2020

La premsa local vallenca, El Vallenc, es fa ressò de les activitats que organitzem al voltant del conte.

23 d’octubre de 2020

La premsa local vallenca, ens ha convidat a fer una entrevista pel nostre primer aniversari del Moviment. Gràcies al Diego Gonzàlez del diari El Vallenc de Valls.

9 d’octubre de 2020

El Diari de Tarragona, ens entrevista pel nostre primer aniversari de vida del Moviment. Gràcies a la Júlia Giribets, periodista que ens va fer l’entrevista.

1 de juny de 2020

Escola d’estiu virtual i gratuïta ’20:

EL SENTIT DE L’EDUCACIÓ

Després de tot aquest estrall que ens deixat immersos en situacions força intenses, seguim l’activitat del MEAC.

Companyes i companys:

Cada any, els Moviments de Renovació Pedagògica de la FMRPC, preparem amb molta il·lusió i ganes l’Escola d’Estiu. Per a nosaltres, aquests dies signifiquen moments de retrobada i d’abraçades, de conèixer noves persones, d’aprenentatges, de compartir i d’intercanviar experiències i fer xarxa… La situació excepcional del moment, com ja sabeu, no ens permet viure l’Escola de la manera que sempre ho hem fet però les ganes de ser-hi segueixen ben presents… L’Escola d’Estiu, Ara més que mai, pren el sentit: d’impulsar la renovació pedagògica i el compromís ètic i social amb els infants, amb les famílies i l’entorn i amb els companys i companyes mestres.

Les vint-i-dues escoles d’estiu de la FMRPC hem debatut llargament quina podria ser la millor aportació dels MRP en aquests moments, per tal d’ajudar a replantejar la situació actual de l’Educació al nostre país. Situar on som i col·laborar en aquest canvi de paradigma pel curs vinent. Volem aprofitar les incerteses del moment per millorar l’escola i col·laborar amb la tornada a una nova normalitat que malgrat tot, sigui bona per a les criatures i el futur del país.

Algunes Escoles d’Estiu han decidit continuar la seva edició en format virtual i altres han optat per ajornar la d’enguany per al juliol de 2021, moment que esperem tornar a celebrar una escola d’estiu en format presencial. No hi ha cap escola d’estiu que visqui aquest moment com un punt final, vivim aquest any com un parèntesi, com un pont per a organitzar l’Escola del curs vinent sense deixar de lluitar per una societat millor des del món educatiu.

Us fem cinc cèntims de la proposta:
Hem elaborat una escola d’estiu conjunta per a tota Catalunya, amb la participació de tots els MRP des de la FMRPC amb una proposta de debats i conferències que s’oferiran durant els primers dies de juliol. Aquests espais gratuïts i oberts a tothom van relacionats amb la situació actual i el sentit de l’educació avui i com hem d’entomar la tornada a l’escola.
Per participar a aquests debats, xerrades i taules rodones que es celebraran de l’1 al 10 de juliol s’ha de fer la inscripció aquí.
Aquí teniu el calendari amb les activitats.

Carta de la federació de moviments de renovació pedagògica de Catalunya

Set escoles d’estiu han transformat la seva proposta en una escola d’estiu virtual, certifica-da pel departament d’Educació, a la qual us hi podeu matricular seguint el procediment i informacions* que trobareu a les pàgines webs. En un fort sentiment federatiu, aquestes escoles d’estiu ens ofereixen part de les seves activitats a tots els MRP de Catalunya. En temps d’incertesa sentir-nos solidaris ens enforteix.
 .
 .

16 de febrer de 2020

Ja ho tenim! Després de compartir una bona estona a la ràdio de l’Espluga de Francolí amb la Filo, presentadora del programa, la Montse Batiste, del CRP de la Conca de Barberà la Montserrat Eek, directora de l’escola de Rocafort de Queralt, la Tere, mestra, el Xavi, director de l’escola Alberic i Cases de Reus, la Pilar Calçada, representant de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya, i l’Eva Gilabert, directora de l’escola de Mont-ral.
Us deixem l’enllaç per si ho voleu escoltar.

Gràcies al Pep Morató, tècnic del programa.
Persones que eduquen: Moviments de Renovació Pedagògica i Congrés d’Educació Pública.

14 de febrer de 2020

El Vallenc fa ressó de la conferència d’André Stern que vam organitzar des del MEAC.

11 de febrer de 2020

Podreu trobar l’article aquí

08 de febrer de 2020

L’opció ens publica l’article de la conferència amb André Stern.

21 de gener de 2020

Congrés d’educació pública

13 de desembre de 2019

El Vallenc, premsa local, ens pública la notícia de l’activitat familiar proposada per aquestes festes. 

 

9 de desembre de 2019

El diari de Tarragona digital ens publica la notícia!

 

31 d’octubre de 2019

La premsa local, el Vallenc, fa ressò del moviment…

El diari l’Opció de Valls, també ens fa difusió del moviment

 

28 d’octubre de 2019

L’associació Papallones de Cambrils que també van assistir a l’acte d’inauguració també comparteixen la notícia al seu bloc. Gràcies!

 

26 d’octubre de 2019

El Diari Tarragona digital