Activitats

En aquest espai hi podreu trobar les activitats previstes que anirem duent a terme durant l’any.

El 18 de març a les 17:30h

Reserva la teva plaça aquí!

Enric Prats (Barcelona, 1959) ha publicat aquest febrer el llibre L’escola importa, notes per repensar l’educació, amb Eumo Editorial. En total, 184 pàgines en les quals el doctor en Pedagogia per la Universitat de Barcelona i actual professor repassa, amb cert to provocatiu, quins són els reptes de l’ensenyament, definicions existents, el paper del docent, l’escola com a institució i la seva evolució. En definitiva, de la importància de l’escola. Es tracta d’un llibre pedagògic que busca remoure consciències, un clam a la reflexió.

 

El 8 de febrer es durà a terme:

Conferència amb: André Stern

El seu bloc el podeu consultar aquí.

A les xarxes socials el podreu trobar a:

André Stern, va néixer el 1971 i, com qualsevol altre nen, va començar a jugar. A casa va rebre una absoluta confiança en les seves capacitats d’autoaprenentatge. Al no anar a l’escola, va poder seguir jugant, experimentant, ocupant les seves hores amb tot allò que li interessava de forma espontània. Sense imposicions externes de cap tipus.

I es va convertir en músic, compositor, luthier, professor, autor, periodista, conferenciant …; Codirector de Teatre de la Tortuga amb Giancarlo Ciarapica des de 2004; Director de la iniciativa «Homes per demà» de Prof. Dr. Gerald Hüther (investigador de neurobiologia avançada); Fundador de el moviment «Ecologia de l’educació»; Director de l’Institut Arno Stern (Laboratori d’observació i preservació de les disposicions espontànies de l’infant); un dels protagonistes de la pel·lícula Alphabet (Erwin Wagenhofer) i coautor de el llibre amb el mateix nom (Ecowin, 2013).

Amb el seu primer llibre, Jo mai vaig anar a l’escola, va obrir el debat sobre l’educació. Va ser traduït a diversos idiomes.

Ara, amb el de “Jugar” afegeix la seva nova visió com a pare i relata el gratificant que és respectar i veure com es desenvolupen plenament les capacitats innates dels seus dos fills.

I segueix jugant amb el mateix entusiasme.

Què és el primer que fa un nen quan el deixem tranquil? Jugar! Tots ho sabem sense gairebé ni pensar-ho.

I és que el joc és una cosa que s’ha de prendre seriosament. El joc! Un dispositiu d’aprenentatge innat que la ciència moderna descriu com inigualable. Sense rival a l’hora d’arribar a totes les competències útils per al desenvolupament humà: la creativitat, la cooperació, l’autonomia, l’estratègia, l’eficàcia, l’empatia, l’observació … Llavors, per què vam interrompre sempre a l’infant quan juga?

André ens convida a confiar en tots aquests processos. A un viatge que parteix de l’infant i de les seves disposicions espontànies. On no hi ha distinció entre jugar, sentir, aprendre i viure.

Amb contribucions originals de Prof. Dr. Gerald Hüther, Sabine Kriechbaum, Teresa Meckel, Sophie Rabhi, Sir Ken Robinson, Katharina Saalfrank, Thomas Sattelberger, Arno Stern i Erwin Wagenhofer.

“Els nens són genials, com ho són tots els humans quan se’ls dóna l’oportunitat de ser-ho. (Arno Stern)

El joc és la forma més elevada de la investigació. (Albert Einstein)

És tan senzill com això: el cervell es desenvolupa en funció de l’entusiasme amb el que s’utilitza. (Gerald Hüther).”

Font: literalibros

Marxem de viatge a visitar la fira internacional de la joguina a Nuremberg (Alemanya).

Si t’hi animes aquí et deixem més informació:      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Això de conèixer món ens agrada, ves tenim aquesta gran virtut 😉 …

Ja fa temps que tenim desat a la caixeta dels viatges, anar a visitar la fira internacional de la joguina, a Nuremberg (Alemanya), on s’hi trobem jocs, oci, “hobys”  i joguines de tot tipus, així com les últimes  novetats.

Ens hi acompanyes? som-hi!

Viatge del 30 de gener al 3 de febrer de 2020.

Sortida des de Barcelona cap a Munich, on hi farem l’estada.

Visita a la fira de la joguina i posterior visita a Nuremberg, ciutat encantadora!


 

El passat 15 de desembre de 2019, arribava la città inifinita a Valls.

Una performance de joc constructiu potencialment infinit, ens obrirà les portes perquè petits/es acompanyats de grans puguin gaudir de ple, d’una estona de joc molt especial!!!

Us deixem informació!


 

 

Si teniu qualsevol suggerència o bé ens voleu fer alguna recomanació ho podeu fer aquí.