APRENENTATGE INICIAL DE LA LECTURA

El Departament d’Ensenyament ha proposat als Centres de Primària de fer una reflexió en relació a lEnsenyament de l’Aprenentatge Inicial de la Lectura al Segon Cicle d’Educació Infantil i el Primer Cicle d’Educació Primària. Es va iniciar a finals de curs passat amb l’enviament d’un qüestionari que els/les coordinadors/-es de parvulari i cicle inicial i el/la cap d’estudis havien de complimentar conjuntament.

El retorn dels resultats d’aquest qüestionari, a nivell del Baix Llobregat, es va realitzar en unes trobades que van tenir lloc el 25 i 27 de setembre als SE d’Esplugues i de Sant Vicenç dels Horts respectivament, amb l’objectiu de reflexionar conjuntament sobre l’aprenentatge inicial de la lectura i que van ser coordinades per la Inspecció Educativa del Baix Llobregat. Aquí adjunto la Presentació Digital que es va utilitzar a les sessions:

Continuant amb el treball iniciat, s’estan preparant un seguit de 5 conferències que es realitzaran aproximadament cada mes -els dijous, de 17:30 a 19:15- al llarg d’aquest curs escolar 2012-13, la primera de les quals ja va ser realitzada el proppassat mes de novembre amb una gran afluència de participació.

Podreu trobar tota la informació al respecte d’aquestes conferències, així com recursos i reflexions que faciliten la metodologia referida a l’aprenentatge inicial de la lectura en aquest lloc web de l’Xtec: http://www.xtec.cat/web/curriculum/2238

També podreu tenir accés a la presentació digital de la Conferència inicial del Seminari de Formació sobre l’Aprenentatge Inicial de la Lectura realitzada a inicis de curs per Enric Queralt, assessor de l’ILEC del Departament d’Ensenyament.

About Monti Mestres

Aquest bloc pretén ser una eina útil en especial per als Tutors de les Aules d'Acollida, així com per als Coordinadors Lingüístics dels centres, tant de primària, com de secundària. S'hi penjaran les novetats bibliogràfiques: manuals, llibres de text, DVD, pàgines Web, etc que puguin ser susceptibles de ser emprades a les Aules d'Acollida per al docent o per als alumnes; així mateix també s'informarà d'aquelles activitats, conferències, cursos, etc. que es facin a Sant Boi a través de les Biblioteques, del Consorci de Normalització Lingüística, de la Regidoria d'Educació de l'Ajuntament, etc i de qualsevol altre esdeveniment relacionat amb la llengua, la interculturalitat i/o la cohesió social que pugui repercuti en benefici de la tasca docent a les Aules d'Acollida i també a la resta de l'alumnat dels centres. D'altra banda, el bloc també vol ser un element d'interconnexió del diferents professionals docents dels centres de Sant Boi que estan directament implicats en aquesta temàtica. De tal manera, que a través de`l lloc web podran fer comentaris al diferents articles que s'hi pengen, així com participar en el forum, o bé penjar unitats didàctiques o activitats fetes que puguin ser interessants per compartir amb la resta de companys.
This entry was posted in CURSOS I CONFERÈNCIES, IMPULS A LA LECTURA I BLOCS SOBRE LA LECTURA, RECURSOS. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *