PROPOSTA DIDÀCTICA DE LITERATURA ORAL PER A C.S DE PRIMÀRIA I SECUNDÀRIA

conteve1Conte ve, mentida va és un conjunt de materials que conformen una proposta didàctica per treballar la literatura oral a partir del conte amb alumnat de cicle superior de primària i de secundària.

L’edició d’aquest material s’emmarca en les actuacions adreçades al desenvolupament de la competència comunicativa en llengua oral.

1. Dossier Conte ve, mentida va

Dossier didàctic Conte ve, mentida va. Part teòrica sobre la literatura oral que tracta temes com ara l’oralitat, l’art d’explicar contes i l’univers de la rondalla, entre d’altres.

Proposta d’activitats, basades en el material manipulatiu i d’àudio que acompanya el dossier.

2. Materials manipulatius
Joc de 16 cartes Les odisees d’una Zeta.
Joc de 37 fotografies Del gest al mot.

Recull de contes

Recull de rondalles, textos de les rondalles que s’han analitzat a la part teòrica del dossier.

Transcripció de textos del CD Contes de tots colors dels quals es fan propostes d’activitats.

Contes adaptats. Versió LF (Lectura Dàcil) dels contes “L’oca d’or” i “L’indi errant que dugué la tardor”.

About Monti Mestres

Aquest bloc pretén ser una eina útil en especial per als Tutors de les Aules d'Acollida, així com per als Coordinadors Lingüístics dels centres, tant de primària, com de secundària. S'hi penjaran les novetats bibliogràfiques: manuals, llibres de text, DVD, pàgines Web, etc que puguin ser susceptibles de ser emprades a les Aules d'Acollida per al docent o per als alumnes; així mateix també s'informarà d'aquelles activitats, conferències, cursos, etc. que es facin a Sant Boi a través de les Biblioteques, del Consorci de Normalització Lingüística, de la Regidoria d'Educació de l'Ajuntament, etc i de qualsevol altre esdeveniment relacionat amb la llengua, la interculturalitat i/o la cohesió social que pugui repercuti en benefici de la tasca docent a les Aules d'Acollida i també a la resta de l'alumnat dels centres. D'altra banda, el bloc també vol ser un element d'interconnexió del diferents professionals docents dels centres de Sant Boi que estan directament implicats en aquesta temàtica. De tal manera, que a través de`l lloc web podran fer comentaris al diferents articles que s'hi pengen, així com participar en el forum, o bé penjar unitats didàctiques o activitats fetes que puguin ser interessants per compartir amb la resta de companys.
This entry was posted in AULA ORDINÀRIA, LLENGUA CATALANA, RECURSOS. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *