Visita al Saló de l’ensenyament

Del 14 al 18 de març, al recinte de Montjuïc se celebra, com cada any, el Saló de l’ensenyament. Ahir, dia 14, vam anar-hi uns quants companys de l’institut perquè ens informessin sobre diferents itineraris per després de batxillerat: graus universitaris, cicles de grau superior…

La primera cosa que ens va sorprendre va ser el canvi de lloc de la porta d’entrada, que ens va fer fer una volta a tot el recinte i vam perdre força temps. Tot i així, no ens en va faltar perquè vam marxar abans del tancament.

Un cop al recinte, hi havia dos edificis: un on hi havia parades de totes les universitats -públiques i privades- amb estudiants de cada facultat que informaven sobre els graus i l’altre on informaven sobre acadèmies especialitzades, cicles de grau superior, altres títols post-obligatoris…

Vam estar especialment al primer edifici, ja que tots nosaltres teníem clar que després de Batxillerat volem anar a la Universitat i, un cop dins, ens vam separar perquè cadascú anés a buscar la informació que li interessava i així no ens distraguéssim.

Des del meu punt de vista, els informadors resultaven útils perquè parlaven directament de la seva experiència com a estudiants del grau pel qual anàvem a preguntar, i ens resolien els dubtes que teníem, de manera que sortíem ben informats del Saló i amb una idea molt clara de quina carrera farem i, sobretot, de quina facultat escollir ja que, en el meu cas, era el que em faltava per decidir. A més, també et facilitaven informació sobre beques, sortides professionals de les carreres, etc., de manera directa.

Com a inconvenient, crec que els organitzadors van donar massa importància a les enginyeries. Tot i ser les carreres amb més sortida professional i tenir moltíssimes branques, vaig sentir com si infravaloréssin les d’altres tipus perquè, mentre que aquestes altres tenien parades petites i més difícils de trobar, les enginyeries en tenien d’enormes i senceres només dedicades a elles, cosa que feia sentir com si les altres carreres fossin menys importants.

Com a experiència, era la primera vegada que hi anava i ho recomano a qualsevol persona, encara que tingui clar el que vol fer, ja que amplien molta informació i t’ajuda a acabar de decidir-te independentment del curs que facis, perquè també vam veure gent que està cursant la ESO que hi van anar per veure totes les opcions de futur que tenen.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *